روز شمار انتخابات آمریکا؛ موافقان و مخالفان ترامپ و بایدن در جهان چه کسانی هستند؟
تنها ۲ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کشورهای مختلف، موضع گیریهای متفاوتی در مورد نتیجه این انتخابات دارند.
- «نیویورک تایمز»، در گزارشی به بررسی تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر کشورهای مختلف جهان پرداخته و واکنشهای کشورها را بررسی کرده است.
این گزارش میگوید سیاست خارجی «دونالد ترامپ»، در ۴ سال نخست ریاست جمهوری اش، به نفع برخی از کشورها بوده و برای برخی دیگر، نکته مثبتی را در پی نداشته است اما اگر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در جهان برگزار میشد، قطعا اسرائیل شلوغترین مراکز رای گیری را داشت؛ چرا که اسرائیل در دوره حضور ترامپ در کاخ سفید، مورد لطف سیاسی و حمایت واشنگتن بوده و در سایه این حمایتها توانسته، توافقهای عادی سازی با ۳ کشور عربی را اجرایی کند.
براساس گزارش «نیویورک تایمز»، انتخابات ۲۰۲۰ با توجه به اقدامات آزاردهنده ترامپ در هر گوشه جهان و بی اعتنایی اش به متحدان و تشدید اختلافها با دشمنان، برای کشورها اهمیت دیگری یافته است.
در اسرائیل، پیروزی «جو بایدن»، میتواند زیان قابل توجهی برای «بنیامین نتانیاهو»، به دنبال داشته باشد.
در آلمان که روزنامه هایش با عناوین «ترامپ دیوانه» و «فاجعه آمریکا» منتشر میشوند، حساسیت زیادی در مورد رقابت بایدن و ترامپ وجود دارد.
از استرالیا به رغم محافظه کار بودن، گزارشها از تمایل به پیروزی بایدن حکایت دارند.
اوکراین، جایی که رابطه واشنگتن با کییف، عامل استیضاح ترامپ بود، انتظار پیروزی چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا را میکشد و به زعم یکی از مقامهای اوکراینی «کییف به حمایت سیاسی آمریکا وابسته است.».
اما شاید هیچ کشوری به اندازه چین، با نارضایتی شاهد انتخابات آمریکا نباشد؛ ریشه این واکنش در تنشهای تجاری و فناوری و البته شیوع کروناست که سبب شده روابط واشنگتن و پکن از زمان به رسمیت شناخته شدن جمهوری خلق چین در سال ۱۹۷۹، به بدترین نقطه خود برسد.
البته شمار کمی در پکن، شکست ترامپ را پایان جدال سیاسی و تجاری دو کشور میدانند.
اوج واکنش چین به انتخابات آمریکا، اظهارات هفته گذشته «شی جین پینگ»، رییس جمهور این کشور است که پایان عمر یکجانبه گرایی را اعلام کرد؛ طعنهای که هدفش ترامپ بود.
روسیه نیز از احتمال بروز خشونت و هرج و مرج پساانتخاباتی به دلیل دموکراسی پوسیده آمریکایی، خبر میدهد.
برای اروپایی ها، پیروزی ترامپ به معنای پایان نقش آفرینی آمریکا در اتحاد با قاره اروپاست.
گذشته از اختلاف نظر در مورد ناتو، ترامپ، اتحادیه اروپا را رقیبی میداند که باید تضعیف شود؛ از جمله اقدامات ترامپ در این راستا، حمایت از برگزیت بود.
اما پیروزی بایدن قطعا برای «لندن» ناخوشایند است که اظهارات تحقیرآمیز «بوریس جانسون»، نخست وزیر خود در مورد «باراک اوباما»، رییس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۶ را به خاطر دارد.
باید توجه داشت که ترامپ در اروپای شرقی و مرکزی که قدردان افزایش حضور نظامی آمریکا برای مقابله با «تهدیدات روسیه»، هستند، طرفداران زیادی دارد.
کره جنوبی، احتمال از سر گرفته شدن مذاکرات خلع سلاح کره شمالی به عنوان یکی از بزرگترین دغدغههای خود را در ریاست جمهوری جو بایدن، تصور میکند.
اظهارات اخیر ترامپ در مورد سد مناقشه برانگیز «النهضه»، موضع گیری چند کشور آفریقایی را شکل داد که در راس آنها، مخالفت اتیوپی با پیروزی مجدد ترامپ است.
البته موضع مصر که «عبدالفتاح السیسی»، رییس جمهورش از نداشتن حق رای در انتخابات آمریکا ابراز تاسف کرد، در تضاد با موضع اتیوپی است.
عربستان که «پاریا» نامیده شدن توسط بایدن را دیده و از حمایتهای ترامپ در ۴ سال گذشته برخوردار بوده، از پیروزی وی در انتخابات، خوشحال خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *