چرا شکلات تلخ برای قلب مفید است؟
- شفقنا نوشت: فواید شکلات تلخ برای سلامتی قلب از مقدار زیادی کاکائو موجود در آن ناشی میشود. مانند بسیاری از مواد گیاهی دیگر، کاکائو نیز دارای مزایای سلامتی قلب و عروق است.
مشخص شده است که فلاونوئیدها، نوعی مولکول موجود در کاکائو- همچنین سیب، مرکبات، چای و سایر غذاهای گیاهی – فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون کاهش میدهد. فلاوانول ها، یک زیر گروه از فلاونوئیدها که به ویژه در شکلات تلخ سرشار هستند، ممکن است تأثیرات مثبتی بر سلامت قلب داشته باشند.
فلاوانولها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. آنتی اکسیدانها – که در کاکائو، انواع توت ها، اسفناج و سایر غذاهای گیاهی وجود دارد – مولکولهای طبیعی هستند که میتوانند سلولهای آسیب دیده را ترمیم کنند و ممکن است بتوانند خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان و فلاونوئیدها میتواند برای قلب مفید باشد. به طور خاص، یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ در ژورنال انجمن قلب آمریکا نتیجه گرفت که شکلات تلخ، کاکائو و بادام ممکن است قادر به کاهش خطر بیماری عروق کرونر، رایجترین نوع بیماری قلبی باشد.
در این مطالعه افراد دارای اضافه وزن و چاقی ۳۰ تا ۷۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند که به سه گروه تقسیم شدند: یکی رژیم غذایی معمولی آمریکایی را میخورد، دیگری رژیم غذایی حاوی بادام است و دیگری شامل بادام و شکلات تلخ است. گروهی که شکلات تلخ و بادام مصرف میکردند بیشترین کاهش کلسترول LDL را داشتند که یکی از عوامل اصلی خطر بیماریهای قلبی محسوب میشود.
مهم است که به یاد داشته باشید رعایت اصول اعتدال در مصرف شکلات تلخ مهم است.
فواید شکلات تلخ در مواردی که غلظت بالاتری از کاکائو وجود داشته باشد، بیشتر است: حدود ۸۰٪ یا بیشتر.
معمولا شکلات تلخ گزینه سالم تری نسبت به سایر غذاهای بی ارزش و سرشار از شکر و چربی است. اما اگر بدنبال فواید قلبی مرتبط با فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانها هستید، میتوانیدد بیشتر بادام، توت، سیب، مرکبات، اسفناج و چای سیاه یا سبز بنوشید.