صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد کسب و کار 55درصد کاهش یافته است

۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۹۶۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: مشکلات اقتصادی در سال های اخیر باعث شده دست ایرانی ها از پیشرفت تکنولوژی سایر کشورها محروم بماند و همین امر باعث شود که ایجاد کسب کار جدید در سال 91 حدود 55درصد کمتر از سال 1390 باشد.
، وضعیت شاخص محیط اقتصادي كسب وكار در سال های ابتدایی دهه 1390 حدود 16درصد بدتر شد و به دنبال آن دو درصدی در شاخص نسبي بهره برداري از فرصت هاي نوآورانه كارآفريني شده است. به این ترتیب، نرخ تراكم ايجاد كسب وكارهاي جديد در سال 1391 نسبت به سال 1390 حدود 55درصد کاهش یافت.

تقريبا هر نزول هشت درصدی شاخص محیط اقتصادي مانند محیط اقتصاد كلان، شرايط صنعت يا بازار، محیط مالي و محیط جغرافیايي كسب وكار احتمالاً به نزول یک درصدی شاخص نسبي بهره برداري از فرصت هاي كارآفريني منجر شده است. این کاهش دو درصدی در شاخص نسبي بهره برداري از فرصت هاي كارآفريني احتمالاً به 55 درصد كاهش در نرخ تراكم ايجاد كسب وكارهاي جديد در سال 1391 منجر شده است.

كاهش در ايجاد كسب وكارهاي جديد ناشي از بدتر شدن شاخص محیط اقتصادي كسب وكار است. به عبارت ديگر هر نزول یک درصدی در شاخص محیط اقتصادي منجر به کاهش 3.4درصدی احتمالی در ایجاد كسب وكار به همراه خواهد داشت.

موفقیت ایران در پیشرفت فن آوری بومی
ایرانی ها مشکلي در ابداع و نوآوري ندارند، زيرا با وجود محدوديت ها و مشکلاتي كه در شکل گیري امر كارآفريني وجود دارد، همواره نوآوري بالاتري از متوسط سطح جهاني داشته اند و بنابراين مي توان گفت كه بیشتر مشکلشان منوط به عواملي مانند محیط اقتصادی و محیط نهادي مانند اجزاي نهادها و سیستم سیاسي، فرهنگ و ارزش ها، نظام آموزشي، علمي و تکنولوژي كسب وكار از فرصت هاي است كه آنها را در استفاده از نوآوري هاي موجود محدود كرده است.

بر اساس شاخص فرصت هاي نوآورانه و شاخص آربیتراژ فنی(فرصت هاي بهره مندی از فن آوری سایر کشورها)، ايران در گروه كشورهايي است كه با فاصله از مرز تولید جهاني فعالیت مي كنند و در سطح اقتصاد ملي از فرصت هاي نوآوري نسبت به كشورهاي پیشرو كمتر بهره برداري مي كنند و از فرصت هاي آربیتراژ فني نیز به خوبي بهره برداري نمي كنند.

ايران بر اساس شاخص فرصت هاي نوآوري و آربیتراژ فنی در 18 سال منتهی به 2012 با فاصله از مرز تولید فعالیت كرده و از فرصتهاي آربیتراژ فني نیز به خوبي بهره برداري نکرده است. با وجود اين، مقايسه شاخص فرصت هاي نوآورانه ايران در سال هاي مختلف با متوسط جهاني نشان مي دهد در اغلب سال ها ايران از متوسط جهاني بهتر عمل كرده است.


نارضایتی مجلسی ها از وضعیت کسب و کار
بر اساس 16 دوره فصلي پايش محیط كسب وكار توسط مركز پژوهش هاي مجلس، تشکل هاي اقتصادي وضعیت محیط كسب وكار (6 مؤلفه محیطي) را 40 از 100 ارزيابي كرده اند كه وضعیت خوبي محسوب نمي شود.

بر اساس اين نظرسنجي شاخص تبديل يافته محیط اقتصادي كسب وكار (30 از 100) (شامل محیط مالي (26)، محیط اقتصاد كلان (30) و ويژگي هاي صنايع (35)) ارزيابي نامساعدتري نسبت به عوامل محیط نهادي(51 از 100) شامل نهادها و سیستم سیاسي (39(، فرهنگ و ارزش ها (55) و نظام آموزشي، علمي و تکنولوژي (58)) دارند.

راهکارها
ايجاد و حفظ نهادهاي تقويت كننده كارآيي بخش خصوصي و نهادهاي تقويت كننده پاسخگويي مسئولان بخش عمومي، حمايت مؤثر از حقوق مالکیت و حداقل مداخله اجرايي، حمايت از سرمايه گذاران با فراهم آوردن بستر ارائه مطالعات شفاف و اصالح نهادهاي تخصیص منابع عمومي در كشورهاي صادركننده نفت از جمله عوامل بهبوددهنده محیط نهادي كسب وكار هستند و پرهیز از سیاست مالي ادواري در كشورهاي صادركننده نفت، عدم اتخاذ سیاست هاي اقتصاد كلان سست و مداخله جويانه، توجه به تأثیر سیاست مالي دولت بر محیط مالي و پیشگیري از بیماري هلندي كه مي تواند سبب تغییر در اندازه و دنیامیك بازارها و تعداد شركت هاي كوچك شود، از جمله عوامل محیط اقتصادي بهبوددهنده هستند.


هدایت یارانه ها به سمت واحدهای تولیدی
دبیر کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان در راستای حمایت از بنگاه های کوچک و ایجاد فضای امن برای کسب و کار بیان کرد: با توجه به حذف دو میلیون نفر از لیست یارانه بگیران، بهتر از منابع به دست آمده به سمت واحدهای تولیدی نیمه فعال هدایت شود.

محمد بیاتیان افزود: در وهله بعدی باید واحدهای تعطیل شده ساماندهی شود تا دوباره صنعت کشور جان بگیرد.

احیای واحدهای R&D
یک اقتصاددان درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان از لغو تحریم ها به عنوان یک فرصت یاد کرد و اظهار کرد: با لغو تحریم ها نه تنها حجم قابل توجهی منابع وارد کشور می شود بلکه آزادی تبادل اطلاعات و تجاری با سایر کشورها فرصتی دیگر در پیشروی فعالان اقتصادی کشور قرار می دهد.

آلبرت بغزیان در ادامه گفت: در این مدت به دلیل بسته بودن راه های ارتباطی ایران با سایر کشور در حوزه فن آوری باعث شده واحدهای R&D از پیشرفت های روز دنیا محروم شود.

وی افزود: با توجه به تلاش پژوهشگران کشور بسترهای لازم برای بهره برداری از دانش فنی روز فراهم است و انتظار می رود در فصتی کوتاه این کمبودها جبران شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *