صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۳ نکته مهم پیرامون فضایل نهفته در ولادت «پیامبر اکرم(ص)» و هفته وحدت اسلامی

۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۹۲۸۷
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: جامعه امروز مسلمانان باید سه رویکرد را از آموزه‌های ناب اسلام در دستور کار خود قرار دهند ابتدا شناخت از اسلام ناب محمدی و فراگیر کردن آن سپس عمل به دستورات دین اسلام و در پایان توجه به افزایش سطح آستانه تحمل که هر یک در جای خود بسیار مهم و کاربردی است.

حجت‌الاسلام سیلاوی در گفت‌وگو با پیرامون هفته وحدت اسلامی گفت: هفته وحدت اسلامی در حقیقت یک ابتکار عمل بود که از سوی نظام جمهوری اسلامی برای ایجاد همدلی و همبستگی بین مسلمین شکل گرفته بدین ترتیب روز ولادت «پیامبر اکرم (ص)» که در بین شیعیان در روز هفدهم و در بین اهل سنت در روزه دوازدهم ربیع الاول جشن گرفته می‌شود با عنوان هفته وحدت اسلامی نامیده شد.

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون هفته وحدت اسلامی تاکید کرد: دشمنان اسلام در طول تاریخ تلاش کردند تا از تفاوت‌های تاریخی بیشترین اختلاف‌ها را ایجاد کنند، اما نظام جمهوری اسلامی ایران به پیروی از رویکرد «ائمه اطهار (ع)» و «پیامبر اکرم (ص)» با نامگذاری هفته‌ای به نام هفته وحدت اسلامی این تفاوت‌ها را به همدلی، همراهی و محبت تبدیل کرد.

*** محور دین اسلام محبت و وحدت است

وی رویکرد دین اسلام را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: اگر به دین اسلام با دیدی تعمیقی و تفکری نگاه کنیم به خوبی در خواهیم یافت که جوهره دین اسلام مسئله وحدت و محبت است این مهم در پرسش یکی از افراد از «پیامبر اکرم (ص)» به خوبی مشهود است: «روزی فردی از «پیامبر اسلام (ص)» پرسید در دین عشق نیز وجود دارد؟ «پیامبر اکرم (ص)» در پاسخ به ایشان فرمودند آیا در دین اسلام غیر از عشق و محبت چیز دیگری میبینی؟»، این موضوع مهم بیانگر همان شعر معروف است که می‌گوید: «به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست - عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست»، لذا باید توجه داشت که نعمت‌های الهی و آنچه در هستی وجود دارد همه لطف خداوند است و دین اسلام نیز بر این امر تاکید نموده دینی که محبّت و وحدت محور اساسی آن محسوب می‌شود.

***عدم توجه به فرهنگ غنی اسلام

این کارشناس علوم قرآنی به رویکرد «ائمه اطهار (ع)» و «پیامبر اکرم (ص)» اشاره و تصریح کرد: نگاهی به سبک زندگی و رویکرد «ائمه اطهار (ع)» همچنین «پیامبر اکرم (ص)» نشان می‌دهد که آنان در طول زندگی خود همواره تلاش داشتند تا همه مردم را به  دین اسلام جذب کنند این مهم حتی در جذب مخالفین نیز بسیار پررنگ‌تر است، برخورد‌های محبت‌آمیز و محترمانه «پیامبر اکرم (ص)» با کسانی که در برابر ایشان با گستاخی و بی ادبی سخن می‌گفتند و یا برخورد‌های «امیرالمومنین (ع)» با کسی که قصد به شهادت رساندن ایشان را داشته و یا افرادی که نسب به «امام حسن مجتبی (ع)» با توهین و افترا برخورد می‌کرد و در قبال آن برخورد محبت آمیز و میهمان نوازی این بزرگواران آن‌ها را خجالت‌زده می‌کرد را باید مورد توجه قرار داد. «ائمه اطهار (ع)» درس‌های مهمی همچون وحدت و محبت را در سبک زندگی خود جای داده و به ما آموزش دادند.

سیلاوی به تاریخ دشمنی با اسلام اشاره و ابراز کرد: از صدر اسلام همواره افرادی بودند که در لباس دوست با دشمنی وارد عرصه می‌شدند و تلاش داشتند تا افکار عمومی جامعه را به سوی اختلاف سوق دهند البته باید توجه داشت که شیطان همواره در کمین انسان است او حتی بین آدم و حوا اختلاف انداخت و سبب شد که چهل سال در فراق یکدیگر باشند و خداوند سرانجام گناه آنان را بخشید لذا شیطان همواره در پی اختلاف بوده و ما باید همواره این موضوع را مدنظر داشته باشیم.

وی در همین راستا بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تاسیس خود با تکیه بر دستورات دین اسلام و «پیامبر اکرم (ص)» به دنبال کاهش تفرقه و جلوگیری از حضور شیطان بوده است اگر اکنون شاهد شکل‌گیری فرقه‌ای همچون داعش هستیم در حقیقت باید گفت این همان تلاش دشمن است. دشمن برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان داعش را به راه انداخته و شکل و پرورش و حقیقت وجودی و چهره اصلی استکبار را به نمایش گذاشته است بنابراین ما مسلمانان باید هوشیار باشیم، دشمن همواره از تفاوت‌ها و فاصله ها فتنه می‌سازد چراکه اینها همه دسیسه‌ای برای کسب سود بیشتر آنان است.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: حرکت هوشمندانه همه افراد جامعه مسلمان و بازخوانی مکتب «اهل بیت (ع)» و «پیامبر اکرم (ص)» همچنین تغییر سبک زندگیمان مطابق با دستورات ناب اسلام محمدی که به ترویج وحدت و محبت تاکید دارد مهمترین امری است که باید در دستور کار تک‌تک مسلمانان قرار گیرد.

*** سه گوهر ارزشمند

سیلاوی پیرامون سبک زندگی جامعه امروز بیان کرد: جامعه امروز مسلمانان باید سه رویکرد را از آموزه‌های ناب اسلام در دستور کار خود قرار دهند ابتدا شناخت از اسلام ناب محمدی و فراگیر کردن آن سپس عمل به دستورات دین اسلام و در پایان توجه به افزایش سطح آستانه تحمل که هر یک در جای خود بسیار مهم و کاربردی است.

وی در همین رابطه اظهار کرد: مدتهاست که مسلمانان از اصول و قواعد اساسی دین اسلام فاصله گرفتند این فاصله از شناخت اصول اسلام ناب محمدی سبب شده است تا فاصله‌هایی هر چند کوچک بین مسلمانان ایجاد شود و طمع دشمنان را برانگیزد از سوی دیگر عمل به دستورات «پیامبر اکرم (ص)» و قرار دادن این دستورات به عنوان بهترین و مهمترین سبک زندگی بسیار مهم است، زیرا این حرکت، سنی و شیعه را آینه تمام‌نمای یکدیگر قرار می‌دهد و آنان را به یکدیگر متصل می‌کند باید توجه داشت که منشاء آموزش‌هایی که در اسلام ناب محمدی فراهم شده است بسیار ارزنده، ارزشمند و کاربردی در جامعه بشری است.

سیلاوی به افزایش آستانه تحمل در افراد جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: افزایش آستانه تحمل در جامعه یکی از رویکرد‌های مهم زندگی بشری است موضوعی که اسلام به آن تاکید ویژه‌ای داشته است هرچقدر آستانه تحمل افراد بیشتر باشد تحمل عقاید، افکار، نظرات، حرکات و سکنات دیگران برایش قابل فهم‌تر خواهد بود بدین ترتیب جامعه توسعه یافته و از شکوفایی بسیاری برخوردار خواهد شد موضوعی که متاسفانه در جامعه امروز به آن کمتر پرداخته شده و در برخی از موارد اصلاً دیده نمی‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *