صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

به طب سنتی برای مقابله با کرونا فرصت داده شود

۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲:۰۶
کد خبر: ۶۶۹۲۰۷
از آنجایی که هنوز دانش پزشکی برای درمان و پیشگیری از بیماری ویروس کرونا به راه حلی دست پیدا نکرده است ؛ شاید طب سنتی نجات دهنده مردم ایران و دنیا از شر ویروس کرونا باشد.

- محمد صفری روزنامه نگار در یادداشتی برای نوشت: بیماری ویروس کرونا روز به روز افزایش می‌یابد و شمار مبتلایان و کشته‌ها نیز رو به فزونی است؛ نزدیک به یکسال از شیوع کرونا در دنیا می‌گذرد و هنوز دانش پزشکی برای درمان و پیشگیری از بیماری ویروس کرونا به راه حلی دست پیدا نکرده است.

برخی از کشور‌های دنیا مدعی ساخت واکسن کرونا شده‌اند، اما این ادعا‌ها در حد حرف است و تاکنون این واکسن‌ها کارایی خود را اثبات نکرده‌اند.

برآیند آنچه که دیده می‌شود دانش پزشکی کلاسیک که بر اساس دارو‌های شیمیایی است، نتوانسته برای مهار ویروس کووید ۱۹ راهی داشته باشد.

به خوبی می‌توان ناتوانی را در میان پزشکان دنیا برای مقابله با این ویروس دید، ویروسی که همچنان ناشناخته است و شاید سال‌ها مهمان مردم کره زمین باشد و قربانی بگیرد.

تنها کار ممکن برای مقابله با ویروس کرونا اکنون ماسک زدن، تعطیل کردن شهرها، فاصله اجتماعی را رعایت کردن و ضد عفونی کردن دست‌ها و دیگر اقلامی است که استفاده می‌شود.

کارشناسان و پزشکان و متخصصین تنها واکسن را ماسک و دیگر شیوه نامه‌های بهداشتی می‌دانند. این توصیه اعتراف به عجز پزشکی مدرن در مقابله با پدیده تازه‌ای به نام کرونا است.

آیا می‌توان تا ابد به شیوه‌ای که اکنون در دنیا و ایران مرسوم و اعمال گشته به زندگی ادامه داد؟

هم اکنون نیز مردم دنیا پس از ماه‌ها تن دادن به محدودیت‌های ابلاغ شده از سوی دولت‌های خود، خسته شده‌اند و از اجرای شیوه نامه‌ها سر باز می‌زنند و حتی در برخی کشور‌ها مردم در اعتراض به شیوه نامه‌ها، بدون رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری، بدون ماسک تظاهرات می‌کنند.

این واکنش‌ها از سوی مردم در حالی صورت می‌گیرد که کادر درمانی همه کشور‌های دنیا که با کرونا درگیر هستند، فرسوده و خسته، توان خود را از دست داده‌اند.

روند کنونی اگر ادامه پیدا کند و شیب شیوع ویروس کرونا تندتر شود، دیگر نمی‌توان از سازمان بهداشت و درمان کشور‌ها انتظار داشت که مانند روز‌های نخست شیوع ویروس، پای کار باشند و خدمات ارائه دهند.
ایران نیز همچون دیگر کشور‌ها وضعیت و شرایط مشابهی دارد، میان کشور‌های دنیا در زمینه کرونا تفاوت زیادی وجود ندارد بلکه تشابهات بیشتری دیده می‌شود.

البته ناگفته نماند که در این بحران همه گیر جهانی، کشور‌ها به هم رحم نمی‌کنند و در صورت دستیابی به داروی درمان یا واکسن این بیماری، نباید توقع داشت که بی مزد و بی منت آن‌ها را در اختیار دیگران قرار دهند.
اوضاع دنیا در شرایط کرونایی به گونه‌ای پیش می‌رود که همه به فکر خود هستند.

با توجه به شرایط حاکم بر دنیا به خاطر بحران کرونا، ایران دارای پیشینه توانمند در زمینه طب سنتی است که شاید چنین طبی در دیگر کشور‌ها با این پیشینه درخشان وجود نداشته باشد.

چرا در زمینه طب ایرانی اسلامی بی توجهی می‌شود؟ آیا نمی‌توان از ظرفیت‌های آن برای مقاله با بحرانی که ایران را درگیر خود کرده بهره گرفت؟ مخالفت‌هایی که از سوی نظام بهداشت و درمان کشور با این طب می‌شود برای چیست؟

چندی پیش در صدا و سیما در بخش خبری فیلمی پخش شد که یک پزشک در یکی از استان‌های کشور از تأثیر بهره گیری از طب سنتی برای درمان و پیشگیری بیماری کرونا به نتایج خوبی دست پیدا کرده بود.

این پزشک در این استان سعی کرده بود تا در کنار پزشکی مدرن از طب سنتی نیز استفاده کند که البته توانسته بود آمار مبتلایان و مرگ و میر را کاهش دهد. از زمان پخش آن برنامه تاکنون دیگر خبری از او منتشر نشده است.
این پزشک سعی کرده بود در بیمارستان‌هایی که بیماران کرونایی در آن‌ها بستری هستند از برخی گیاهان دارویی و توصیه‌هایی غذایی استفاده کند.

او توصیه کرده بود مردم در غذای روزانه خود از زنجبیل، آویشن، دارچین و برخی گیاهان دارویی دیگر استفاده کنند.
این پزشک توصیه کرده بود تا در رژیم غذایی بیماران بستری که هنوز زیر دستگاه ونتیلاتور قرار نگرفته بودند، از زنجبیل، آویشن و دارچین استفاده شود و حتی لبنیات از دستور غذایی آن‌ها حذف شود.

توصیه کرده بود در وعده صبحانه بجای پنیر حلوا شکری به بیماران داده شود.

همه این اقدامات بر اساس گفته‌های آن پزشک نتیجه بخش بود.

قطعاً استفاده از نسخه‌ای که پزشک نام برده ارائه داده بود، زیانی به بیماران و مردمی که در خطر ابتلا هستند ندارد.

روش درمان بر اساس طب سنتی، کم هزینه‌تر با کمترین عوارض است، اما متأسفانه تفکری در وزارت بهداشت دیده می‌شود که با این روش‌ها مخالف است.

در همین زمینه یک پزشک و متخصص طب سنتی گفته؛ ما درخواست داریم حداقل در یکی از بخش‌های بیمارستانی کرونا بتوانیم از روش‌های موفق رایج طب سنتی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده کنیم، اما این درخواست تا به امروز با مخالفت وزارت بهداشت مواجه بوده است!

وزارت بهداشت این فرصت را برای اطباء و حکمای طب سنتی فراهم کند تا خود را بیازمایند و نشان دهند که آیا طب سنتی ظرفیت و قابلیت آن را دارد تا بتواند در راه مقابله با کرونا خودی نشان دهد یا نه؟

چه بسا همین طب سنتی راه حل درمان و پیشگیری بیماری ناشناخته‌ای باشد که ماه‌ها است متخصصین و پزشکان حاذق دنیا در مقابل آن عاجزند.

شاید طب سنتی نجات دهنده مردم ایران و دنیا از شر ویروس کرونا باشد.


برچسب ها: کرونا طب سنتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *