صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محدودیت‌هایی که کرونا را محدود نمی‌کند

۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵:۰۲
کد خبر: ۶۶۹۱۲۶
با وجود آغاز محدودیت‌های جدید از روز دوشنبه در تهران و ۴۳ شهرستان کارشناسان به نتایح این محدودیت‌ها جهت کنترل کرونا تردید دارند. قطع زنجیره انتقال با محدودیت شدید در چند شهر محدود و بدون محدودیت‌های معمول در تهران اتفاق نخواهد افتاد، چرا که پایتخت مرکز انتقال کرونا محسوب می‌شود.
_ روزنامه وطن امروز نوشت: در تهران ۵۰ درصد کارمندان به صورت دورکار فعالیت می‌کنند و محدودیت فعالیت مراکز مذهبی، آموزشی، ورزشی و فرهنگی بار دیگر تمدید شده است. از طرفی اسامی شهر‌های قرمز نشان می‌دهد بحران کرونا به شهر‌های کوچک رسیده و فعالیت مشاغل سطح دوم تا چهارم متوقف شده است.   این محدودیت‌ها برای یک هفته پیش‌بینی شده، اما قابل تمدید است و زمان مشخص می‌کند آیا این تصمیم موثر بوده یا خیر. البته بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند محدودیت‌های شدید کرونایی نتیجه مورد انتظار را ندارد و دولت باید طرحی نو دراندازد. قطع زنجیره انتقال با محدودیت شدید در چند شهر محدود و بدون محدودیت‌های معمول در تهران اتفاق نخواهد افتاد، چرا که پایتخت مرکز انتقال کرونا محسوب می‌شود.
 
نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: اقداماتی که تاکنون در راستای مهار شیوع ویروس کرونا در کشور انجام شده، ناکافی بوده و نتیجه آنچنانی در بر نداشته است، چرا که نه دولت با جدیت تمام برنامه‌های محدود‌کننده را در این زمینه اجرا کرده است و نه همه مردم پروتکل‌های بهداشتی را بخوبی رعایت می‌کنند.  
 
دکتر سیدمحمد پاک‌مهر گفت: با وجود گذشت ۹ ماه از بیماری «کووید-۱۹» هنوز نتوانسته‌ایم در مهار این بیماری موفق شویم؛ وجود ۲۸ استان کشور در وضعیت قرمز، ۳ استان در شرایط هشدار به همراه مرگ روزانه بیش از ۳۰۰ نفر دلیل بر ناموفق بودن اقداماتی است که تاکنون در این زمینه انجام شده است. وی ادامه داد: البته فقدان درمان، نبود واکسن موثر، کاهش حساسیت مردم و مزمن و فرسایشی شدن این بیماری در کنار خستگی مفرط کادر پزشکی دست به دست هم داده تا آلرژی به کرونا متاسفانه در جامعه کم و سرایت این ویروس خطرناک بیشتر شود. این موارد حداقل فاکتور‌هایی است که ما را در کنترل بیماری «کووید-۱۹» ناتوان کرده است.  
 
نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سرعت بالای انتقال و اپیدمی این بیماری در کشور به دلیل جهش و تاخت و تازی که دارد، اکنون به قدری بالاست که ویروس کرونا در همه نقاط کشور وجود دارد؛ در چنین شرایطی جامعه پزشکی بر رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی تاکید ویژه دارد. پاک‌مهر با بیان اینکه برای مقابله با این بیماری باید «بهداشت‌محوری» مورد توجه قرار گیرد و «درمان‌محوری» یک قدم بعد از بهداشت‌محوری انجام شود، اظهار داشت: کم‌توجهی به موضوع بهداشت در مبارزه با کرونا باعث می‌شود تا میزان ابتلا به این ویروس کشنده در سطح وسیع افزایش یابد و در نهایت به درمان محوری و پر شدن تخت‌های بیمارستانی منجر شود.  
 
وی به رشد روز‌افزون بیماران بد حال کرونایی و افزایش میزان مبتلایان به این ویروس در همه شهر‌های کشور بویژه تهران اشاره کرد و افزود: کم‌توجهی به رعایت اصول بهداشتی و سبک گرفتن این بیماری که روزانه باعث مرگ هزاران نفر در دنیا می‌شود، باعث شده است تا تخت‌های بیمارستانی در کشور مملو از بیماران کرونایی شود و کادر پزشکی فرسوده و روز‌به‌روز خسته‌تر شوند.  
 
نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چنانچه دولت به موضوع بهداشت اهمیت بدهد و امکانات بهداشتی لازم نظیر ماسک رایگان را به وفور در اختیار مردم بویژه قشر کم‌درآمد جامعه قرار دهد از طرفی با ایجاد محدودیت‌ها و تعطیلی چند هفته‌ای همه مشاغل در راستای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، نیاز معیشتی اقشار متوسط به پایین جامعه را تامین کند، بی‌شک آمار تلفات ناشی از بیماری «کووید-۱۹» در کشور بشدت کاهش می‌یابد. در واقع محدودیت‌های اخیر کرونایی لازم، اما ناکافی است، بنابراین برای قطع زنجیره این ویروس حداقل باید ۳ هفته تعطیلی متناوب در دستور کار قرار گیرد.
 
وی افزود: چنین اقدامی نه تنها به کنترل بیماری و قطع تدریجی ویروس کرونا در کشور کمک می‌کند بلکه هزینه‌های سرسام‌آور درمان، استهلاک تجهیزات بیمارستانی، تهیه دارو، خدمات و تلفات جانی و مالی را در کشور بشدت کاهش می‌دهد.  
 
پاک‌مهر به تخصیص یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی برای مقابله با بیماری «کووید-۱۹» در کشور اشاره کرد و افزود: اگر این منابع در راستای بهداشت محوری با درایت خاص در اختیار اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه قرار گیرد تا مردم از خانه‌های‌شان بیرون نیایند و بخش عمده‌ای از آن نیز صرف بهداشت عمومی برای پیشگیری از این بیماری شود و از طرفی دولت نیز در شرایط قرنطینه یا ایجاد محدودیت‌های تردد، بشدت با متخلفان و سهل‌انگار‌ها برخورد جدی کند، براحتی می‌توان از این بحران عبور کرد.
 
نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه برای مقابله با بیماری «کووید-۱۹» بهداشت‌محوری باید در اولویت قرار گیرد، اظهار داشت: ۳ استراتژی مهم «در خانه بمانیم» یعنی قرنطینه (کاهش مسافرت‌هایی که با حمل‌و‌نقل عمومی انجام می‌شود)، محدودیت تردد‌ها (عدم حضور در مراسمات عزا، عروسی، جلسات و...) و در نهایت رعایت اصول بهداشتی (استفاده از ماسک و ضدعفونی‌ها و فاصله‌گیری اجتماعی) چنانچه بخوبی رعایت شود، ابتلای به این بیماری در کشور بشدت کاهش می‌یابد.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *