صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محدودیت دولت آمریکا برای خبرنگاران در آستانه انتخابات؛ اهداف و واکنش‎ها

۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷:۲۴
کد خبر: ۶۶۸۸۲۳
دولت آمریکا قصد دارد محدودیت هایی در مسیر حرفه خبرنگاری و روزنامه نگاری به ویژه روزنامه نگاران و خبرنگاران خارجی ایجاد کند.
خبرنگاران و روزنامه نگاران داخلی و خارجی در ماه‌های اخیر و به ویژه پس از آغاز اعتراض‌ها و ناآرامی‌های سراسری در آمریکا، شاهد حملات و بازداشت‌های گسترده‌ای بودند که سبب تشدید ناامنی برای آنها شد اما ضربه آخر دولت آمریکا بر این حرفه را باید طرح وزارت امنیت داخلی مبنی بر محدود کردن ویزای خبرنگاران و روزنامه نگاران خارجی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا دانست.
 
آمریکا در پی قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست توسط پلیس ایالت «مینه سوتا»، شاهد ناآرامی‌های گسترده‌ای بود که در سراسر جهان بازتاب یافته و همدردی با قربانیان آمریکایی را به دنبال داشت.
 
اکنون این کشور در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ که از مدت‌ها پیش زمزمه‌های مبنی بر تقلب و بروز آشوب و ناآرامی ناشی از نتیجه احتمالی را در پی داشته، تلاش دارد با محدود کردن ویزای خبرنگاران خارجی به زعم خود تا حدی آبروداری کند.
 
به گزارش «پرس گزت و گاردین»، پیشنهاد وزارت امنیت داخلی آمریکا برای محدود کردن ویزای خبرنگاران و روزنامه نگاران خارجی، با واکنش‌ها و انتقاد‌های گسترده‌ای مواجه شد که جملگی از این اقدام به عنوان تهدیدی برای معیشت روزنامه نگاران و خبرنگاران و حق کشور‌های خارجی برای دسترسی به اطلاعات معتبر دست اول در آمریکا یاد می‌کردند.
 
تاکنون ۲۴ گروه و سازمان رسانه‌ای جهان شامل «رویترز»، «آسوشیتدپرس»، «اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا»، «گزارشگران بدون مرز» و ...، مخالفت خود را با این طرح مبنی بر کار و اقامت حداکثر ۲۴۰ روزه خبرنگاران و روزنامه نگاران خارجی در آمریکا که برای ۲۴۰ روز دیگر قابل تمدید است، اعلام کردند.
پلیس آمریکا در جریان ناآرامی‌های سراسری سال جاری در این کشور از ۲۸ می (۸ خرداد) تا اول ژوئن (۱۲ خرداد)، ۱۴۰ بار به روزنامه نگاران حمله و ۱۴۸ نفر از روزنامه نگاران، خبرنگاران و عکاسان را دستگیر کرد.
 
در عین حال، دیده بان حقوق بشر اعلام کرد در مدت زمان مشابه، ۴۰۰ گزارش از نقض حقوق خبرنگاران و روزنامه نگاران دریافت کرده است.
 
گزارش‌ها همچنین از آسیب گسترده خبرنگاران و روزنامه نگاران محلی در آمریکا در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته حکایت دارند.
 
براساس این گزارش ها، بیش از ۲۰ درصد این روزنامه‌ها و بیش از نیمی از مشاغل این عرصه از بین رفته اند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *