صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز جنبش تحریم کالا‌های فرانسوی در دنیای اسلام| تلاش ماکرون برای رهایی از ناکارآمدی‌ها

۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۶۸۶۷۱
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: ماکرون در دفاع از اهانت به پیامبر اسلام به دنبال این است که این فشار را از داخل به خارج از کشور ببرد و از حربه دیپلماسی برای آرام کردن اوضاع فرانسه استفاده کند.
ابوالقاسم دلفی در گفت‌وگو با میزان درباره اصرار فرانسه بر اهانت به جایگاه پیامبر اسلام به بهانه آزادی بیان و دفاع رئیس‌جمهور آن کشور از این قبیل اقدامات اظهارداشت: اهانت‌هایی که پیش از این در فرانسه رخ داده بود، باعث شد که معلم فرانسوی توسط یکی از به اصطلاح تندرو‌های اسلامی (جوان ۱۸ ساله چچنی) ترور شود. پس از آن مواضع اتخاذ شده توسط وزارت خارجه و شخص رئیس جمهور فرانسه، باعث شد که کشور‌های دنیای اسلام، مجدداً علیه اهانت‌هایی که غرب و فرانسوی‌ها با بهانه قرار دادن آزادی بیان به مسلمانان، مقدسات و آنچه که برای مسلمانان مورد احترام است، اعتراض کنند. طبیعی است که مردم و مسلمانان در قبال آن حرکت و این توهین به مقدسات عکس‌العمل نشان بدهند.

وی گفت: آنچه که فرانسوی‌ها و شخص مکرون انجام دادند یک ندانم کاری بسیار بزرگ بود که اگر آن را به عنوان یکی از گاف‌های سیاسی رییس جمهور فرانسه تلقی کنیم، خیلی بیراه نگفته‌ایم.

دلفی تصریح کرد: آقای ماکرون در قالب لجبازی با دنیای اسلام، از اهانت مجله شارلی ابدو دفاع کرد و بعد این دفاع را تبدیل کرد به اینکه ما نسبت به اسلام و پیامبر اعظم به خاطر نقطه نظراتی که در اسلام به زعم رییس‌جمهور فرانسه، باعث خشونت گرایی می‌شود، هم مقداری زاویه داریم.


سفیر پیشین ایران در فرانسه بیان کرد: این موضع گیری فرانسه به این دلیل است که حکومت فرانسه و ماکرون مشکلات داخلی فراوانی دارند؛ و این مشکلات داخلی فراوانی، خصوصاً در شرایط کرونایی فعلی که امروز رقم ۵۰ هزار مبتلا را در در فرانسه اعلام کردند که یک رقم بی نظیر و بی سابقه در این کشور است، فشار‌هایی را به دولت و ماکرون می‌آورد.

وی ادامه داد: ماکرون دنبال موضوعاتی است که این فشار را از داخل به خارج از کشور ببرد و و از حربه دیپلماسی برای آرام کردن اوضاع داخلی استفاده کند.

دلفی با بیان اینکه داخل فرانسه و بخشی از افکار عمومی فرانسه و افراطیون آن کشور نسبت به مهاجرین و مسلمان‌ها موضع دارند، گفت: به همین خاطر است که موضع رئیس جمهور فرانسه تند، غیر قابل توجیه و بدون توجه نسبت به احساسات مسلمانان اتخاذ شده است.

سفیر پیشین ایران در فرانسه تصریح کرد: همانطور که گفته شد صرفاً نگاه ماکرون صرفاً بهره‌برداری ابزاری از سیاست خارجی برای حل و فصل مشکلات داخلی است. مشکلاتی از جمله مشکلات اقتصادی بخش مربوط به کرونا و مسائل اجتماعی و اوضاع به هم ریخته داخلی. این‌ها همه رئیس جمهور فرانسه را وادار کرده که از این ابزار به صورت غیر اصولی استفاده کند.

وی افزود: این حرکت فرانسه در دنیای اسلام بازتاب بسیار شدیدی ایجاد کرده است. تقریباً مردم همه کشور‌ها نسبت به آن موضع گیری کردند و واکنش نشان دادند.

دلفی گفت: این واکنش‌ها از دیروز به این طرف فرانسه را دچار شوک کرده است؛ مخصوصاً اتفاقی که راجع به سفارت فرانسه در سودان افتاد و به تبع آن آنچه که در لیبی و خیلی جا‌های دیگر امروز اتفاق افتاد.

این دیپلمات پیشین کشورمان اظهارداشت: اصرار بر اهانت علیه ارزش‌های مسلمانان و موضع‌گیری‌های نسنجیده دولت فرانسه و شخص ماکرون این وصعیت را ایجاد کرده به نحوی که حتی شاهد واکنش ترکیه و موضع‌گیری آقای اردوغان علیه فرانسه بودیم.

وی ادامه داد: به هر حال جنبش تحریم کالا‌های فرانسوی در دنیای اسلام به عنوان یک حرکت مردمی شروع شده و برخی از دولت آن را انجام دادند و مردم هم در حال پیگیری آن هستند.

دلفی بیان کرد: در حال حاضر وزارت امور خارجه تا حدی نسبت به این اهانت‌ها موضع گرفته و برخوردی نسبی داشته است؛ اما ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران وضعیت متفاوتی داریم، برخورد‌ها و دیدگاه‌های ما نسبت به اعتقادات، آمال و آرمان‌های اسلام، مشخص است.

سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: در موضوع سلمان رشدی دنیا شاهد بود که ما به عنوان پیشقراول کسانی بودیم که در مقابل اهانت به پیامبر اسلام (ص) واکنش نشان دادند و امام آن فرمان تاریخی را صادر کردند.

وی ادامه داد: لذا موضع ایران در عرصه بین‌المللی مشخص است؛ و به همین خاطر است که با توجه به آن سابقه تاریخی و وضعیت فعلی که داریم، به نظر می‌رسد که باید با هوشیاری و دقت بیشتری وارد صحنه‌ای که شروع شده و قطعاً خاتمه آن به این زودی‌ها نخواهد بود، شویم.

دلفی در پایان خاطرنشان کرد: باید به گونه‌ای حرکت کنیم که در دنیای اسلام متهم به اینکه در مقابل این حرکت ناپسندی که دولت فرانسه انجام داده است، متهم به سهل انگاری نشویم.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *