وخامت اوضاع پناهجویان در اروپا در آستانه زمستان و موج جدید شیوع کرونا
- سازمان آکسفام و شورای پناهندگان یونان با انتقاد از شرایط اردوگاه موقت پناهندگان و مهاجران در جزیره «لسبوس»، اعلام کردند که شرایط این اردوگاه بدتر از شرایط اولیه در اردوگاه موریا که بر اثر آتش سوزی سوخت، است.
به گزارش الجزیره، آکسفام به تازگی اعلام کرد که حدود ۸ هزار نفر که عمدتا خانوادههای دارای فرزند هستند، درحالی که زمستان نزدیک است، در اردوگاه جدید در چادر زندگی میکنند.
«رافائل شیلهاو»، کارشناس مهاجرت اتحادیه اروپا در آکسفام گفت «واکنش اتحادیه اروپا و یونان پس از آتش سوزی اردوگاه موریا بسیار رقت انگیز بوده است؛ اتحادیه اروپا و یونان به جای انتقال پناهجویان به پناهگاههای مناسب در جایی که در آنجا در امان باشند، یک اردوگاه ناخوشایند دیگر در مرزهای خارجی را انتخاب کرده اند و مردم را در فقر و بدبختی به دام انداخته اند».
برخی کارشناسان سازمانهای حقوق بشری میگویند «بعضی از چادرها تنها ۲۰ متر از دریا فاصله دارند و چادرها نمیتوانند از افراد در مقابل آب و هوای سرد محافظت کنند.»
همچنین آکسفام اعلام کرد «غذا تنها یک یا دو بار در روز به این افراد داده میشود و این غذاها کافی و بی کیفیت است.»
علاوه بر این، به سختی آب در این اردوگاه یافت میشود؛ بنابراین بسیاری از مردم در دریا شست و شو میکنند و هیچ مکانی برای تخلیه و فاضلاب در این محل که قبلا محل آموزش تیراندازی نظامی بود، وجود ندارد.
آکسفام از کشورهای اتحادیه اروپا درخواست کرده که از جزایر یونان پناهنده بگیرند.
به گفته مقام های آکسفام، «اتحادیه اروپا باید به یونان و سازمانهای کمک کننده برای تجهیز مناسب اردوگاهها کمک کند و یونان باید هر چه سریعتر پناهجویان را به سرزمین اصلی بیاورد و محل اسکان مناسبی را فراهم کند.»
قسمتهایی از اردوگاه موقت پناهجویان در یونان پیش از این بر اثر بارندگی در ماه اکتبر زیر آب رفته است.
البته این اوضاع وخیم و بدرفتاری با پناهجویان فقط مختص یونان نیست؛ بلکه این موضوع در کشورهای دیگر اروپایی هم دیده میشود.
هفته گذشته، شورای پناهندگان دانمارک، شکایت بیش از ۷۰ پناهجو و مهاجر در اردوگاه میرال در غرب بوسنی را جمع آوری کرد که اعلام کردند آنها با بدرفتاریهای شدید از سوی مقامهای کرواسی روبرو شده اند.
مسیر عبور از مرز بوسنی و کرواسی مختص پناهندگانی است که سعی دارند از بوسنی به کرواسی، عضو اتحادیه اروپا، بروند و هدف آنها رسیدن به اروپای غربی است.
گروههای مدافع حقوق بشر مدت هاست که مقامهای کرواسی را به عقب راندن خشونت آمیز پناهجویان متهم میکنند.
همچنین بسیاری میگویند در این فرآیند از وسایل متعلق به پناهندگان نیز سرقت شده است.