صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت تغییر الگوی صادرات انرژی از نفت به فرآورده‌های نفتی| کشور‌های همسایه؛ بازار خوبِ ایران

۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۱۹
کد خبر: ۶۶۸۶۰۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی گفت: در صورت برداشتن تحریم‌ها نیز، در شرایط فعلی نفت خام به دلیل مازاد فراوان در بازار، از فروش مناسبی برخوردار نخواهد بود و باید الگوی انرژی را از صادرات نفت به سمت فرآورده‌های نفتی تغییر داد.

امیر خانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به صادرات حامل های انرژی به کشورهای منطقه اظهار کرد: صادرات حامل های انرژی بر خلاف نفت محدودیت های کمی دارد و به دلیل کیفیت مناسب و نیاز کشورهای همسایه از شرایط مناسبی برای صادرات برخودار  است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: به گفته مدیران ذی‌ربط میزان مصرف بنزین پس از سهمیه‌بندی و اعمال محدودیت‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا کاهش یافته است و می توان حداقل روزانه ۳۰ میلیون لیتر بنزین صادر کرد.

وی افزود: کشور عراق علی‌رغم میادین نفتی گسترده به دلیل مشکلات داخلی ناشی از جنگ و تروریسم، توانایی تأمین بنزین و برق مورد نیاز خود را ندارد، این کمبود انرژی را می‌توان با سوخت و برق تولید کشور تأمین کرد اما نیازمند حمایت‌های دیپلماتیک در منطقه هستیم.

خانی ادامه داد: در صورت برداشتن تحریم ها نیز نفت خام در شرایط فعلی به دلیل مازاد فراوان در بازار از فروش مناسبی برخودار نخواهد بود و باید الگوی انرژی را از صادرات نفت به سمت فرآورده های نفتی تغییر داد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: علاوه بر عراق، سوریه نیز می تواند بازار هدف محصولات انرژی کشور باشد، ویرانی های سوریه ناشی از جنگ داخلی و مقابله با تروریسم زیان های فراوانی را به زیر ساخت این کشور تحمیل کرده است.

وی افزود: این دو کشور علاوه بر افغانستان که با محدودیت زیرساخت مواجه است قابلیت تبدیل شدن به بازار محصولات انرژی ایران را دارد البته علاوه بر وزارت نفت سایر دستگاه های اجرایی باید تسهیل گری در این خصوص داشته باشند.

خانی ادامه داد: بنزین ایران با وجود تبلیغات مغرضانه برخی از رسانه ها، از کیفیت مناسبی برخودار است  و صادرات سوخت به ونزوئلا مهر تاییدی بر کیفیت این محصول دارد.

این کارشناس انرژی تصریح کرد: با توجه به تغییرات ساختاری و اقتصادی بیماری کرونا، باید از خام فروشی محصولات عبور کرد و با ایجاد پتروپالایشگاه زمینه برای تولید خوراک های با ارزش و مواد پتروشیمی با کیفیت را فراهم کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *