صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تیرگی روابط ترکیه و اتحادیه اروپا؛ ریشه ها و پیامدها

۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۶۸۵۸۶
طی ماه‌های اخیر تنش میان ترکیه و اتحادیه اروپا بر سر حفاری‌های آنکارا در شرق مدیترانه افزایش یافته، اما این تنش‌ها بسیار گسترده‌تر از بحران شرق مدیترانه است.

طی ماه‌های اخیر و همزمان با آغاز عملیات حفاری ترکیه در شرق مدیترانه، تنش این کشور با اروپا به شدت افزایش یافته است.

اعزام کشتی حفاری ترکیه به شرق مدیترانه و مناطق مورد منازعه با یونان، به تنش‌های آنکارا و بروکسل دامن زده است.

این اقدام با واکنش یونان و فرانسه مواجه شده و موجب تنش‌هایی میان این متدان عضو ناتو شده است.

پایگاه «احوال» ترکیه در گزارشی به این تنش‌ها پرداخته و می‌نویسد: مشکل ترکیه تنها محدود به شخص امانوئل مکرون نیست و بسیار گسترده‌تر است.

این پایگاه می‌نویسد: همزمان با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، فرانسه و آلمان به عنوان ۲ قدرت اصلی اتحادیه اروپا باقی می‌مانند و این ۲ کشور عموما یک سیاست پلیس خوب و بد را در قبال روابط با ترکیه پیش گرفته اند.

پایگاه احوال، با اشاره به موضع گیری ترکیه در قبال تنش میان یونان و ترکیه می‌افزاید: عمل کردن مانند یک قهرمان در نگرانی برای قدرت‌های اروپایی مانند موضوع یونان، به فرانسه اختیار عمل بیشتری در اتحادیه اروپا می‌دهد.

نگارنده در ادامه به خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه از سوی ترکیه اشاره کرده و می‌نویسد: اقدام ترکیه در خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه که سران ناتو آن را تهدیدی برای تمامیت این پیمان می‌دانند به نظر می‌رسد که نقشی در این زمینه ندارد.

تنش‌های میان ترکیه با کشور‌هایی مانند فرانسه و یونان در میانه تلاش‌های آنکارا برای پیوستن به اتحادیه اروپا صورت می‌گیرد؛ با این وجود بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که این تنش‌ها می‌تواند عضویت ترکیه را در اتحادیه اروپا را چالش‌های جدیدی مواجه کند.

علاوه بر این یکی دیگر از موضوعات مورد مناقشه میان ترکیه و اتحادیه اروپا بحران مهاجرت است که ترکیه طی سال‌های اخیر و در میانه تشدید تنش‌ها تهدید به بازگشایی مرز‌های اروپایی خود به روی مهاجران کرده است.

از سوی دیگر طی ماه‌های اخیر و با بالا گرفتن تنش‌ها میان ترکیه و یونان در شرق مدیترانه درخواست‌هایی از سوی برخی کشور‌های اروپایی مبنی بر اعمال تحریم علیه ترکیه مطرح شده است.

 

انتها پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *