صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ممنوعیت دو ساله صید ترال فانوس ماهیان

۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷:۳۶
کد خبر: ۶۶۸۴۰۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران از تشکیل کارگروه علمی و فنی برای اجرای برنامه آیش و پایش ذخایر فانوس ماهیان با ممنوعیت دو ساله صید ترال فانوس ماهیان خبر داد.

- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، نبی‌الله خون‌میرزایی در رابطه با ممنوعیت دو ساله صید ترال گفت: با توجه به دغدغه‌های ایجاد شده در مردم، مسئولان، سمن‌های محیط زیستی، جامعه صیادی و افکار عمومی در خصوص صید فانوس ماهیان به ویژه آسیب‌های زیست محیطی، ضرورت بررسی آن به وجود آمد و اطلاعات نادرست باعث تشویش در اذهان عمومی شده بود.

وی افزود: فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در دوره جدید هم با حساسیت بالا به این موضوع پرداخت و جلسات بسیاری را با این فراکسیون داشتیم که در نهایت مقرر شد یک کارگروه فنی و علمی این موضوع را بررسی کرده و در قبال آن تصمیم‌گیری کند.

خون میرزایی با اشاره به اعضای کارگروه علمی و فنی تشکیل شده در زمینه فانوس ماهیان عنوان کرد: اعضای این کارگروه را سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، اصغر عبدولی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده زیست محیطی دانشگاه شهید بهشتی و محمود بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تشکیل داده و سازمان شیلات ایران هم به عنوان بخش اجرا به این کارگروه دعوت شد.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در نهایت این کارگروه بر روی اجرای یک برنامه آیش و پایش ذخایر فانوس ماهیان با ممنوعیت دو ساله صید ترال فانوس ماهیان توافق کردند و در این راستا، مطالعات ارزیابی بر روی ذخایر آبزیان و تصمیم‌گیری بر اساس مطالعات آینده در راستای بهره‌برداری پایدار و بهینه فانوس ماهیان انجام می‌شود.

خون میرزایی با اشاره به ایجاد برخی موانع برای کشتی تحقیقاتی شیلات اذعان کرد: امیدواریم فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به موسسه تحقیقاتی شیلات در راستای رفع موانع دریانوردی کشتی تحقیقاتی این سازمان کمک کند و با تامین اعتباری لازم برای تهیه تجهیزات لازم این کشتی، برنامه مطالعات پایش ذخایر اجرایی شود و همزمان با این مطالعات، صید فانوس ماهیان متوقف شود.

وی افزود: مقرر شد، طرح پایش ذخایر فانوس ماهیان از آذر ۹۹ شروع شود که در این مطالعات با آسیب شناسی صید فانوس ماهیان، تحقیقات به روز شده‌ای را استحصال کنند و مطالعات به روز شده را در جهت بازنگری فعالیت ناوگان به‌کار ببندیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این بازنگری شامل تجهیزات و ناوگان، تعداد ناوگان، روش صید، تجهیزات مورد نیاز صید و برنامه صید خواهد بود که امیدواریم پس از انجام این تحقیقات، یک برنامه جامع برای بازنگری صید فانوس ماهیان به دست بیاید.

وی با تاکید بر عدم صید ترال فانوس ماهیان در خلیج فارس خاطرنشان کرد: صید فانوس ماهیان، صید ترال میانی در اعماق ۲۰۰ متر و فاصله بیش از ۱۲ مایل از ساحل است که تنها در دریای عمان و در محدوده صیدگاهی مقابل بندر جاسک انجام می‌شد.

خون میرزایی عنوان کرد: تشکیل کارگروه و جلسات مرتبط با مخاطرات زیست محیطی صید ترال فانوس ماهیان از چندین ماه قبل شروع شده بود که در این چند روز به نتیجه رسیده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *