صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر کیلو گوشت گوساله ۹۹ هزار تومان است

۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۴:۵۹
کد خبر: ۶۶۸۳۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
رییس کانون انجمن صنفی گاوداران ایران با بیان اینکه قیمت هر کیلو گوشت ۹۹ هزار تومان است گفت: دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت، گپ ایجاد شده بین تولید کننده و فروشنده دام است.

- سید احمد مقدسی، عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و افشین صدر دادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور با حضور در برنامه ۱۸:۳۰ شبکه خبر به تشریح علل افزایش گوشت قرمز پرداختند.

مقدسی با بیان اینکه قیمت دام زنده سنگین (گوساله) در میانگین کشوری حدود ۳۸ هزار تومان است گفت: قیمت گوشت تابع نرخ ارز است که متاسفانه بانک مرکزی نتوانسته از ابتدای امسال بیش از ۵۴ درصد از ارز مورد نیاز نهاده‌های دامی را تامین کند و به همین دلیل، دامداران نهاده‌ها را در بازار آزاد تهیه می‌کنند لذا قیمت گوشت برای دامدار بسیار بالا رفته است.

وی افزود: قیمت هر کیلو گوشت بدون استخوان گوساله باید ۹۹ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد که در این قیمت ده درصد سود خرده فروشان محاسبه شده است.

رییس کانون انجمن صنفی گاوداران ایران دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت را گپ ایجاد شده بین تولید کننده و فروشنده دام دانست و گفت: این موضوع را بار‌ها در جلسات ستاد تنظیم بازار مطرح کردیم و راهکار آن این است که این ستاد اجازه دهد شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان بازوی اجرایی وزارت جهاد کشاورزی که متولی تولید است گوشت را به قیمت مناسب و به شکل دائم از دامدار بخرد و به دست مصرف کننده برساند، نه اینکه تنها به فکر این باشد که تنها ۴۰ هزار تن ذخایر استراتژیک خریداری کند.

مقدسی با تاکید بر اینکه همچون گذشته آمادگی خود را جهت عرضه مستقیم گوشت به بازار اعلام می‌کنیم ادامه داد: ریاست پیشین ستاد تنظیم بازار قول داده بودند که با دامداران به تفاهمی برسند که بر اساس آن مراکز عرضه مستقیم دام را در اختیار آن‌ها قرار دهند که متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: بخش اعظم واردات گوشت در سال گذشته با ارز ۴۲۰۰ تومان بود که الان این ارز قطع شده و امروز ارز نیمایی دارد، دولت اگر بخواهد گوشت یخی از خارج از کشور وارد کند امروز کیلویی ۱۳۰ هزار تومان برای او تمام می‌شود و ما بار‌ها به دولت اعلام کردیم که حاضریم با ده درصد قیمت کمتر که گوشت برزیلی یخی وارد کشور می‌کند، گوشت گرم درجه یک به مردم ارائه کنیم.

رییس کانون انجمن صنفی گاوداران ایران تاکید کرد: این توانمندی در کشور وجود دارد که علاوه بر تامین صد در صد نیاز‌های داخلی صادر کننده گوشت باشیم و لازمه آن این است که ستاد تنظیم بازار اجازه دهد شرکت پشتیبانی امور دام خرید را به شکل دائم داشته باشند ضمن آنکه تمام دستگاه‌های پر مصرف گوشت همچون نیروی نظامی، انتظامی و ... را از بازار خارج کنیم و این دستگاه‌ها نیز از طریق شرکت پشتیبانی امور دام، گوشت خود را خریداری کنند تا بازار تعادل پیدا کند.

مقدسی تصریح کرد: اگر امروز گوشت را به قیمت ارز آزاد تولید کنیم قیمت هر کیلو دام زنده برای دامدار ۴۶ هزار تومان تمام می‌شود و مردم می‌توانند با قیمت ۱۱۶ هزار تومان، گوشت گرم بدون استخوان گوساله را خریداری کنند که این قیمت باز هم ۱۴ هزار تومان کمتر از قیمت گوشت وارداتی است.

عباس قبادی معاون بازرگانی وزارت داخلی صمت نیز با بیان اینکه قیمت ۹۹ تا ۱۱۶ هزار تومانی که آقای مقدسی مطرح می‌کنند قیمت تمام شده برای دامدار است گفت:با توجه به بحث نهاده‌ها که به زحمت تامین می‌شود قیمت هر کیلو گوشت گوساله باید بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان باشد.

وی تاکید کرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، شهرداری‌ها مکلفند در میادین میوه و تره بار فضای مناسبی در اختیار دامداران قرار دهند تا گوشت گرم گوساله با ۱۵ درصد سود در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد ضمن آنکه قرار شده پشتیبانی امور دام هم علاوه بر تامین ذخایر استراتژیک کشور به عنوان خریدار؛ دام بخرد، کشتار کند و در میادین میوه و تره بار عرضه کند.

افشین صدر دادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور هم طی تماس تلفنی با این برنامه اظهار داشت: قیمت تمام شده گوشت گوسفندی برای تولید کننده در تهران بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان و میانگین کشور حدود ۵۱ هزار تومان است.

وی افزود: قیمت کشتاردام درب کشتارگاه ۱۰۵ هزار تومان است که با احتساب ده درصد خرده فروشان گوشت گوسفندی باید حدود ۱۲۸ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور با تاکید بر حذف دلالان گفت: در تیر ماه قرار بود میادین در اختیار دامداران و براین اساس پنج اتحادیه مرکزی دام، طیور و آبزیان کشور درخواست دسته جمعی را به ستاد تنظیم بازار فرستادند، ولی تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *