صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنگنه: گرانی‌ها راه دارد و مجلس نیز می‌تواند در این خصوص کار کند

۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۷:۳۱
کد خبر: ۶۶۸۳۱۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا گرانی‌ها راه دارد و مجلس نیز می‌تواند در این رابطه کار کند، قدرت مجلس در قانون اساسی بسیار زیاد است، اما به شرط آنکه دولت و فضای جامعه اقتضائات ورود مجلس را داشته باش.

- محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه پایش شبکه یک سیما به تبیین عملکرد مجلس یازدهم پرداخت.

وی در رابطه با اینکه آیا گرانی‌ها راه دارد و آیا مجلس می‌تواند در این رابطه راهگشا باشد گفت: قطعا گرانی‌ها راه دارد و مجلس نیز می‌تواند در این رابطه کار کند، قدرت مجلس در قانون اساسی بسیار زیاد است، اما به شرط آنکه دولت و فضای جامعه اقتضائات ورود مجلس را داشته باشد، بدین معنی که اگر مجلس بخواهد گاهی اوقات از قدرت خود استفاده کند ممکن است با این کار معیشت مردم را سخت‌تر و اوضاع کشور را پیچیده‌تر کند.

وی افزود: مجلس یازدهم صلاح را بر این می‌داند که باتوجه به شرایط فعلی بتواند از اختیارات خود در جهت تعامل با دولت پیش برود و برخی از روش‌هایی که عموم مردم از مجلس مطالبه می‌کنند، دیگر نسخه‌های آخری است که مجلس می‌تواند از ابزار قدرت خود استفاده کند.

این عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای ادامه داد: برداشت بنده این است که در شرایط فعلی و با سلوک سیاسی رییس جمهور و هیات دولت استفاده از این ابزار می‌تواند کشور و معیشت مردم را بیشتر آسیب بزند.

زنگنه یادآور شد: مجلس یازدهم از ابتدای شروع به کار، نسبت به مدت مشابه سایر مجالس قبلی کار‌های کم نظیری همچون بحث اصلاح ساختار بودجه، مالیات ها، مجوز‌های کسب و کار و مسکن انجام داده و هم اکنون در هر حوزه‌ای یک طرح جدی و کلان روی میز کمیسیون‌ها وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه ورود مجلس به حوزه اجرا ناقض اصل تفکیک قوا است و مجلس می‌تواند تنها از ابزار‌های خود استفاده کند، گفت: یکی از ابزار‌های مجلس بحث تذکر است و اولین تذکری که در مجلس یازدهم شکل گرفت، تذکر به وزیر اقتصاد و در حوزه بورس بود.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما از چهار ماه گذشته جلسات متعددی را با وزیر اقتصاد در حوزه بورس برگزار و نگرانی‌ها و راه حل‌های خود را نیز در میان گذاشتیم و در حوزه مباحث ارز نیز جلسات متعددی با رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و شورای پول و اعتبار داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه مجلس از تمام راه کار‌هایی که جواب می‌دهد استفاده خواهد کرد، خاطرنشان ساخت: اگر امروز در کمیسیون‌ها و صحن مجلس قدم بزنید متوجه می‌شوید مجلس علی رغم تکلیف قانونی خود به حوزه اجرا ورود جدی کرده که در این رابطه می‌توانیم به ورود هیات رییسه مجلس به حوزه فولاد اشاره کنیم که باعث تعدیل قیمت‌ها شد.

زنگنه با بیان اینکه مشکلات امروز ما دو علت دارد، تصریح کرد: یک علت ناکارآمدی است که دستگاه‌های اجرایی در حوزه مدیریتی تحت اختیار خود دارند و مجلس نیز نمی‌تواند به اختیارات آن‌ها ورود کند، به طور مثال مجلس نمی‌تواند به اختیارات بانک مرکزی ورود کند و قیمت ارز را تعیین کند و یا اگر بخواهد به حوزه خودرو ورود داشته باشد، مردم و هیات دولت، خود اولین معترضین خواهند بود لذا ما باید تنها از ابزار‌های خود استفاده کنیم.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با، طرح این سوال که چرا مجلس از تمام ابزار خود استفاده نمی‌کند، گفت: در رابطه با وزیر اقتصادی که دولت پیش از وزیر فعلی به مجلس معرفی کرده بود، مجلس او را شایسته ندانست که مسئولیت این وزارتخانه را عهده دار شود و بر اساس این تصمیم نیز وزارتخانه مدتی بدون وزیر ماند و حالا خیلی‌ها از بنده سوال می‌کنند که چرا در حوزه وزارت اقتصاد که حوزه‌های مهمی را همچون گمرک، بانک‌ها و بورس در بر می‌گیرد و بیشترین چالش را نیز ما در این حوزه‌ها داریم به وظیفه خود عمل نمی‌کنیم.

زنگنه افزود: سوالم از آن‌ها این است که فرض کنید ما یک وزیر را استیضاح کردیم و او رای نیاورد، آن وقت چه اتفاقی می‌افتد؟ ممکن است چهار، پنج ماه این وزارتخانه بدون وزیر بماند که در نهایت دودش به چشم مردم می‌رود.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یک زمانی است که مجلس و دولت عزم شان بر تعامل است، یعنی بر اساس واقعیات به دولت مشورت می‌دهد که فلان وزیر یا ریاست یک سازمان کارآمدی لازم را ندارد و دولت هم این را می‌پذیرد و نفر بعدی را کارآمدتر معرفی می‌کند، اما تمام نگرانی ما این است که استفاده از این ابزار در شرایط فعلی ما را عقب بیاندازد لذا ما مکلف به تعامل هستیم ضمن اینکه در بعضی از حوزه‌ها نیز وزرا همکاری می‌کنند و البته مشکلات بیرونی و تحریم‌ها را نباید فراموش کرد، چرا که این عوامل موثر خواهد بود.

بازار زعفران بیش از ده میلیارد دلار گردش مالی دارد/ سهم ایران تنها دویست و پنجاه میلیون دلار است

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص مشکلات زعفران کاران، گفت: زعفران کالای بسیار خاصی است و تنها محصولی است که به صورت انحصاری در دنیا تولید می‌کنیم، هشتاد و پنج درصد تولید زعفران دست ایران است و تقریبا بیش از ده میلیارد دلار گردش مالی دارد، اما از این رقم سهم ایران تنها دویست و پنجاه میلیون دلار است، علی رغم اینکه زعفران در بحث‌های دارویی، بهداشتی، غذایی و حتی کرونا استفاده دارد، به صورت خام یا به صورت فله از کشور خارج می‌شود.

زنگنه یادآور شد: وقتی گل زعفران جمع می‌شود، این گل‌ها در کمتر از بیست و چهار ساعت باید پاک شود که در غیر اینصورت کیفیت آن از بین می‌رود لذا کشاورز مجبور است گلی را که برداشت می‌کند در کمتر از چند ساعت به فروش برساند و اینجا جایی است که عده‌ای از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند و با قیمت‌های بسیار پائین به گونه‌ای که حتی هزینه‌های داشت و برداشت کشاورز تامین نمی‌شود، آن را خریداری می‌کنند.

وی افزود: سال گذشته اردو‌های جهادی را (جمعی از جوانان، طلاب و دانشجویان) به منطقه دعوت کردیم که این‌ها زعفران را از کشاورز می‌گرفتند، پاک و خشک می‌کردند و به صورت یک زعفران فرآوری شده با یک کیفیت مطلوب به کشاورزان تحویل می‌دادند و بخشی از زعفران را خود برمی داشتند که این اقدام بازتاب خوبی داشت که امیدواریم سال آینده شاهد استقبال بیشتری از سوی این اردو‌های جهادی باشیم.

شصت تن زعفران‌ها هنوز در داخل انبار‌های تعاونی روستایی است

این نماینده مجلس در رابطه با عملکرد تعاونی‌های روستایی نیز بیان داشت: تعاونی روستایی مجموعه‌ای برای حمایت از کشاورزان است، این تعاونی سال گذشته حدود هشتاد تن زعفران را با دلار ده تومان از مردم خریده و حدود شصت، هفتاد تن از آن را در انبار‌های خود حبس کرده و هر زمان که ما آمدیم در بازار با تکنیک‌های مختلف قیمت زعفران را بالا ببریم، یک مرتبه تعاونی روستایی چهار، پنج تن از این زعفران را عرضه کرد، ضمن اینکه زعفران بازار کوچکی است و چین، اسپانیا و اروپا می‌داند که ما ایرانی‌ها هنوز شصت تن از زعفران‌های پارسال را در انبار دارد و همین باعث می‌شود ک قیمت‌ها افزایش پیدا نکند.

این عضو کمیسیون، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: جلسات متعددی را با حضور نائب رئیس مجلس، دستگاه‌های نظارتی و وزیر برگزار کردیم و مصوب کردیم که سه کارشناس زعفران‌های داخل انبار‌ها را قیمت گذاری کنند و به شرط صادرات به صادر کننده بدهیم.

نماینده مردم تربت حیدریه افزود: همین الان صادرکننده‌ای داریم که حاضر است زعفران‌ها را خریداری و در داخل ایران در بسته‌های یک گرمی بسته بندی کند، اما الان دو ماه از آن جلسه بگذرد، ولی متاسفانه هنوز شصت تن از زعفران در داخل انبار‌های تعاونی روستایی است و هیچ عزمی برای عرضه آن‌ها در حوزه صادرات وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از این برنامه اظهار داشت: متاسفانه دولت در بخشنامه‌ای مجددا به بانک‌ها مجوز داده که در حوزه بازار سرمایه ورود کنند. این اقدام ممکن است به ظاهر به نفع حقیقی‌های بازار باشد، اما معتقدم وقتی دستگاه‌های پر قدرت دولتی همچون بانک ها، هلدینگ‌های بزرگ و شرکت‌های دولتی وارد اقتصاد می‌شوند، عملا انحصار و رانت ایجاد می‌شود و هر زمان که آن‌ها پایشان را از بازار بیرون می‌کشد، بازار می‌ریزد و هر زمان که به بازار وارد می‌شوند آن بازار را به شدت رشد می‌دهند.

زنگنه در پاسخ به این سوال که آیا موافقید که برگ سبز، سند ماشین شود، گفت: کلیات طرح تسهیل در مجوز‌های کسب و کار را در کمیسیون جهش تولید مصوب کردیم که براین اساس این موضوع نیز یک از اولویت‌های ماست.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه اگر فرمان اقتصاد دست شما بود اولین کاری که می‌کردید چه بو گفت: به مردم اعتماد می‌کردم، چرا به صرافی‌ها و صادرکننده‌ها اعتماد نمی‌کنیم، به گونه‌ای به صادرکننده‌ها نگاه می‌کنیم که انگار تمام ارز کشور را دزدیده اند، اما تا به امروز هیچ فهرستی از آن‌ها عرضه نشده، بیست و هفت میلیارد دلاری هم که برنگشته مال مردم نبوده است.

رئیس کمیته اصلاح ساختار مجلس در پایان تاکید کرد: یک از کار‌های اساسی که مطالبه رهبری نیز بوده بحث اصلاح ساختار بودجه است، گرچه اصلاح ساختار بودجه سه، چهار سالی طول می‌کشد، اما امسال قول به مردم می‌دهیم که اولین قدم را در حوزه شفافیت برداریم و مردم نتیجه آن را ببینند.

وی با تاکید بر اینکه مجلس در حوزه بودجه قطعا به وظیفه خود عمل خواهند کرد، افزود: کسری بودجه و منابع درآمدی غیر واقعی، امسال این بلا‌ها را بر سر مردم آورد و باعث شد دولت از، منابع دیگر هزینه هایش را جبران کند، اما امسال قول میدهیم که مردم بودجه خوبی را در آخر اسفندماه تحویل بگیرند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *