صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اسلام هراسی؛ راه فرار قاره اروپا از انبوه مشکلات سیاسی و اجتماعی

۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۶۷۹۴۸
اسلام هراسی در ماه های اخیر برای سران اروپایی به راهی برای فرار از بحران های رو به رشد داخلی تبدیل شده است.
رشد و اقبال روزافزون «پوپولیسم» و «اسلام هراسی» در اروپا چه معنایی برای دولت‌های اروپایی از یک سو و مسلمانان از سوی دیگر دارد؟
 
به گزارش پایگاه «دیلی صباح»، مسلمان در اروپا به شکل روز افزونی مورد سوءظن قرار می‌گیرند و به عنوان «دشمن» شناخته می‌شوند؛ اسلام هراسی در حال ریشه دواندن در زندگی سیاسی اروپاست و مسلمانان به شکل بی سابقه‌ای در اروپا مورد حمله قرار می‌گیرند و همزمان دائما سانسور می‌شوند.
 
واقعیت غیر قابل انکار در مورد رویکرد اروپا به مسلمانان، روند رو به رشد «انگ زدن» به مسلمانان در قاره اروپا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر است؛ روندی که محدود نماند و مسلمانان را به اشکال مختلف هدف قرار داده و به اسلام هراسی دامن زد.
 
در چند سال گذشته، حملات اسلام هراسانه، تنها در اتریش ۷۴ درصد رشد داشته است.
 
این کشور در سال ۲۰۱۸،  ۷ مسجد را تعطیل کرد؛ در همان سال اتریش و ایتالیا در مجموع ۲۲ مبلغ دینی را اخراج کردند.
 
آلمان و فرانسه اقدام به آموزش داخلی ائمه جماعات کرده و لزوم داشتن گواهینامه را برای کنترل آنها اجباری کردند.
فرانسه که براساس قانون اساسی خود مدعی سکولاریسم و برابری شهروندان در برابر قانون صرف نظر از نژاد و مذهب است، به شکل گسترده‌ای به ممنوعیت حجاب و برقع و حذف نماد‌های مذهبی و فرهنگی، ممنوعیت ساخت مساجد با مناره‌ها اقدام کرده است.
 
گزارش‎ها نشان می‎دهد حملات اسلام هراسانه در سال ۲۰۱۸ در فرانسه، ۵۲ درصد افزایش داشته است.
 
مسلمانان اروپا که با چالش‌هایی مانند محرومیت، فقر، محدودیت در آزادی‌های مذهبی، بیکاری، حملات فیزیکی به دارایی‌ها و اماکن مقدس و دیگر تبعیض‌های اجتماعی و سیاسی روبرو هستند، همزمان باید با تصورات مخرب کلیشه ای، ترول‌های آنلاین، خرابکاری‌ها و سایر حملات خشونت آمیز مواجه شوند.
 
در این میان ادعا‌های اسلام ستیزانه اخیر «امانوئل مکرون»، رییس جمهور فرانسه، مانند گلوله‌ای برفی در سراسر اروپا غلتید و به بهمنی برای مسلمانان مبدل شد.
 
در واقع اروپای مواجه با چالش‌های متعدد داخلی مانند چالش‌های اقتصادی، بحران‌های جنسیتی، رشد نژادپرستی، جرایم اینترنتی و بحران اقلیمی بی سابقه، تلاش می‌کنند حمایت‌های مردمی را از طریق حمله به اسلام برای خود جلب کنند.
 
جنبش‌های اسلام هراسانه و برنامه‌های اسلام ستیزانه احزاب، گفتمانی ضد اسلام به راه انداخته اند که در حال جذب و حل جامعه اروپایی در خود است.
 
در این میان، بحران مهاجرت و سیل مهاجران به اروپا که کشور‌های اروپایی را با چالش مواجه کرده و خشم عمومی را برانگیخته نیز، تاثیرات خاص خود را داشته اند.
 
سیاست‌های کشور‌های اروپایی برای ادغام جامعه مهاجر شکست خورده اند و دولت‌های اروپایی برای حل این ناکامی، تلاش دارد تا از مهاجران به عنوان اقلیت‌های جدایی طلبی یاد کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *