کرونا در زندانهای اروپا و آمریکا؛ شورش، بیگاری و اعتصاب غذا
شیوع کرونا در زندان های آمریکا و اروپا و مشکلات متعاقب آن، وضعیت را برای زندانیان دو چندان دشوار کرده است.
– شیوع بیماری کرونا، سبب بروز طیف گستردهای از بحرانها در زندانهای اروپا و آمریکا شده است؛ بحرانهایی که از ناآرامیها و شورش در زندان تا کار اجباری و افزایش بحرانهای روانی را شامل میشوند.
به گزارش پایگاه «dirittiglobali»، در حالی که بحران بهداشتی کرونا تاکنون زندانیان زیادی را در سراسر جهان مبتلا و قربانی کرده، وضعیت در زندانها به ویژه در اروپا و آمریکا همچنان وخیم است و زندانیان زیادی در معرض خطر مرگ قرار دارند.
در حالی که کشورهای مختلف جهان، برنامههای متعددی برای کاهش جمعیت زندانیان از طریق آزادی موقت آنان در نظر گرفته اند، وضعیت در انگلیس کاملا برعکس است.
در این کشور تنها پس از فشارها و انتقادات فراوان، مقامهای زندانها با آزادی موقت ۳۵ زن باردار موافقت کردند و ۸۳ هزار نفر همچنان پشت میلههای زندان هستند؛ ضمن اینکه روند ورود افراد به زندانها همچنان ادامه دارد.
در همین زمینه پایگاه «اکسپرس»، گزارش داد که وزیر دادگستری انگلیس در حال برنامه ریزی برای تبدیل مراکز بازداشت مهاجران و سایر ساختمانها به زندان هاست؛ تاکنون ۵۵ زندانی در ۲۱ زندان انگلیس به کرونا مبتلا شده اند و ۳ نفر نیز بر اثر این بیماری جان باختند.
متخصصان اپیدمیولوژی در مورد مرگ ۸۰۰ نفر از زندانیان در صورت عدم اقدام به موقع برای بهبود شرایط در این مراکز هشدار دادند؛ تلاشها برای آزادی زندانیان کودک و نوجوان در انگلیس همچنان بی فایده بوده است.
در همین حال شورشها در زندانهای اروپا و آمریکا، در روندی صعودی قرار گرفته است.
شورش در زندانهای ایتالیا از اوایل ماه مارس، آغاز شد؛ تنها در یک شورش، ۱۲ زندانی جان خود را از دست دادند و ۱۶ نفر فرار کردند؛ ۶ زندانی نیز در شورش در زندانی در شمال ایتالیا جان خود را از دست دادند.
۱۰ زندانی در شورش در زندانهای «اسکاتلند» و ۳ زندانی در شورش در زندانهای «رومانی» جان خود را از دست دادند.
اما آنچه که در بررسی وضعیت زندانها در میانه شیوع بیماری کرونا، غالبا نادیده مانده و مورد غفلت واقع میشود، بهره کشی از زندانیان است.
در آمریکا، زندانیان مورد بهره کشی قرار میگیرند تا ماسک و سایر اقلام حفاظتی در مواجهه با کرونا را تولید کنند.
«اندرو کوومو»، فرماندار شهر کرونازده «نیویورک» اعلام کرد که زندانیان این شهر ۱۰۰ هزار گالن ضد عفونی کننده دست تولید میکنند.
ضمن اینکه از زندان بدنام «ریکرز» خبر میرسد که زندانیان به ازای ۶ دلار در ساعت و تجهیزات محافظتی شخصی، گورهای دسته جمعی برای دفن قربانیان کرونایی میکنند.
این در حالی است که زندانیان آمریکایی در تشریح وضعیت زندان ها، از عبارت «شکنجه تدریجی» استفاده میکنند؛ علت توصیف وضعیت مذکور نیز به هراس از شیوع بیماری در میانه فقدان امکانات اولیه بهداشتی مانند صابون و دستمال توالت مربوط است.
زندانیان آمریکایی که توان مالی لازم برای پرداخت وثیقه را ندارند باید در زندانها بمانند تا مرگ دیر یا زود به سراغشان بیاید.
متخصصان آمریکایی پیش بینی میکنند که آمار مرگ و میر در زندانهای آمریکا که اکنون حدود ۱۲ هزار نفر است، میتواند تا ۱۰ هزار نفر افزایش پیدا کند.
اعتصاب غذا توسط زندانیان به ویژه در زندانهای آمریکا در اعتراض به شرایط نامناسب زندانها در میانه شیوع بیماری، افزایش یافته است.
اعتصاب غذای ۱۸۰ زندانی در «پنسیلوانیا» و ۳۰ زندانی در «لوکزامبورگ»، تنها از مواردی هستند که رسانهای شده اند و اقدامات زیادی از این دست، راهی به رسانهها پیدا نکرده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *