صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش: پیشنهاد دهنده اولیه تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، رهبر انقلاب بودند

۰۲ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۵:۴۲
کد خبر: ۶۶۷۷۹۵
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران در تشریح این سوال که چه موضوعی سبب تشکیل این سازمان شد، اظهار کرد: پیشنهاد دهنده اولیه تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، رهبر انقلاب بودند

- حجت الاسلام عباس محمد حسنی، با حضور در برنامه دستخط شبکه پنچ سیما به تبیین نقش سازمان عقیدتی سیاسی در پیشبرد اهداف ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

وی در ابتدا در پاسخ به این سوال که چه شد عقیدتی سیاسی تشکیل شد و در این مدت ۴۱ سال چه مسیری را طی کرده اید، گفت: اساسا پیشنهاد دهنده اولیه تاسیس این سازمان حضرت آقا بوده است که این پیشنهاد را به محضر امام (ره) بردند. در سال ۵۸ آقا در ارتش حضور داشتند و احساس کردند از نظر ایمانی و انگیزه‌های معنوی تشکیلاتی لازم است که ارتش را از نظر مکتبی و ایمانی به روز کند، به همین دلیل به حضرت امام پیشنهاد دادند برای تاسیس یک تشکیلاتی که موضوعات مربوط به دین، ایمان و ارزش‌های اسلامی را متصدی شود.

حجت الاسلام محمد حسنی ادامه داد: براین اساس در ۲۴ مهرماه حکم انتصاب جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ غلامرضا صفایی به عنوان اولین رییس عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سوی حضرت امام (ره) صادر شد، حاج آقا صفایی هم با قدرت وارد میدان شدند و الحمدالله امروز این سازمان در جایگاهی قرار گرفته رهبر عظیم الشان انقلاب و فرمانده معظم کل قوا بار‌ها مراتب خوشنودی خود را از کارکرد عقیدتی سیاسی ارتش اعلام کردند.

وی در پاسخ به اینکه شما چندمین رییس عقیدتی سیاسی ارتش می‌شوید و اشاره‌ای نیز به روسای قبلی داشته باشید، گفت: بنده پنجمین رییس هستم، اولین رییس این سازمان آقای صفایی بود که هم اکنون در قید حیات و بسیار سر حال هستند، بعد از ایشان حضرت آیت الله قوچانی این مسئولیت را عهده دار شدند، بعد از ایشان جناب حجت الاسلام حاج آقا علوی وزیر اطلاعات امروز متصدی بودند و بعد از ایشان نیز حجت الاسلام حاج آقای آل هاشم بودند که هم اکنون امام جمعه تبریز و نماینده حضرت آقا در آذربایجان شرقی هستند و پس از ایشان نیز بنده به عنوان سرباز حضرت آقا در خدمت ارتش هستم.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران در تبیین موضع نیرو‌های ارتش نسبت به سازمان عقیدتی سیاسی، بیان داشت: همان نگاهی که در بیرون مردم به امام جماعتشان در مساجد دارند، دقیقا همان نگاه را کارکنان ارتش نسبت به روحانیون ما در سازمان عقیدتی سیاسی دارند که این هم از برکات رهنمود‌های آسمانی حضرت آقا و حضرت امام (ره) است.

وی ادامه داد: حضرت آقا می‌فرمودند که شما باید در ارتش کار آخوندی بکنید لذا روحانی ماندن جزء انتظارات جدی حضرت آقا در سازمان عقیدتی سیاسی است؛ صادقانه عرض می‌کنم که ما در ارتش احساس مان نسبت به کارکنان ارتش، احساس همان امام جماعتی است که در بیرون از ارتش، روحانیون نسبت به مردم دارند، کارکنان ارتش وقتی به ما مراجعه می‌کنند، آنقدر راحتند که راز‌های مگویشان را به ما می‌گویند، بنابراین علاوه بر رابطه کاری و سازمانی یک رابطه معنوی و دلی بین ما و آن‌ها نیز وجود دارد.

حجت الاسلام محمد حسنی درباره اینکه سازمان عقیدتی سیاسی ارتش چه سهمی در موفقیت ارتش جمهوری اسلامی ایران داشته، اظهار داشت: در ارتش سه مولفه باید دست به دست یکدیگر بدهند تا این ارتش به آن دفاع لازم از کشور برسد؛ یکی از این مولفه ها، توان رزمی است که این در ماموریت فرماندهان است که به لطف خدا در نقطه عالی این کار اتفاق افتاده و در حال ادامه است.

وی افزود: یکی دیگر از مولفه‌ها در ارتباط با توان اطلاعاتی است، ارتشی که اطلاعاتش قوی نباشد ممکن است غافلگیر شود و مولفه آخر هم توان معنوی، ایمانی و انگیزه‌های قوی الهی است، نه این است که اگر ما نبودیم این در ارتش نبود، بلکه اگر ما نبودیم شاید فرماندهان وقتش را نداشتند که به مسائل دینی هم بپردازند.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران تصریح کرد: صمیمانه عرض می‌کنم در تمام موفقیت‌هایی که سازمان عقیدتی سیاسی کسب کرده، فرماندهان پشتیبانی کردند که ما موفق شدیم وگرنه موفق نمی‌شدیم.

حجت الاسلام محمد حسنی در رابطه با بحث امنیت و نقش نیرو‌های مسلح در تامین آن اظهار داشت: پیش نیاز همه موفقیت‌ها در کشور، امنیت است، حضرت آقا هم در مراسم دانش آموختگی اخیری که در دانشگاه امام علی (ع) برگزار شد، فرمودند امنیت نیاز اولیه یک جامعه است، اگرامنیت نباشد، تحصیل نیست، کشاورزی نیست، کارگر و کارفرما نمی‌توانند به درستی کار خودشان را انجام دهند و هیچ کس نمی‌تواند حتی برای فردای خود برنامه ریزی کند.

وی تاکید کرد: بنابراین امنیت از معقوله‌هایی است که هرکس آن را به مردم هدیه کند، مردم او را دوست می‌دارند و بزرگترین هدیه نیرو‌های مسلح به مردم امنیت و اقتداری است که می‌آفرینند و آن را به مردم می‌دهند.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران در رابطه نقش نیرو‌های مسلح در حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله و بیماری کرونا نیز اظهار داشت: در

زمان صلح، امداد رسانی، خدمت رسانی و دستگیری از مردم مهمترین ماموریت‌هایی است که به ارتش واگذار شده است به همین دلیل هنگامی که حوادث طبیعی نظیر سیل، زلزله، طوفان و سقوط هواپیما همانند آن چیزی که در دنا اتفاق افتاد باعث شد بعضی از تکاور‌های ما شب را در دمای زیر ۴۰ درجه سپری کنند تا بتوانند اجساد افراد را پیدا و یا اگر کسی زنده است را نجات دهند.

وی افزود: این قبیل ماموریت‌ها از جمله مواردی است که در قانون برای ارتش تعریف شده و وقتی زمینه اش پیش می‌آید، ارتش نشان می‌دهد که چقدر نسبت به این مردم وفادار است.

حجت الاسلام محمد حسنی در توضیح عکسی که در آن در زمان سیل گلستان یک ارتشی خم شده بود تا فرد مسنی از طریق ایشان سوار خودروی ارتش شود، گفت: ایشان وقتی می‌بینند مردم در سختی هستند زانو می‌زند و خود را پله می‌کند تا خانواده‌هایی که گرفتار بودند به واسطه او بتوانند سوار وسیله نقیله شوند، ما به وجود ایشان افتخار می‌کنیم و همیشه هم از او سپاس گذار هستیم و حضرت آقا هم از ایشان تشکر کردند و می‌توان این حرکت را با اقدام نظامیان آمریکا مقایسه کرد که زانو می‌زنند، اما برای کشتن و خفه کردن.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران افزود: این یک مورد را تصویرش را مردم دیدند و به این شکل گل کرد، زمینه اش پیش بیاید هر کدام از نظامیان ما اینگونه خودشان را فدای ملت می‌کنند، حقیقتا شعار ارتش فدای ملت، یک شعار حقیقی است.

وی با بیان اینکه لازم می‌دانم در رابطه زلزله سر پل ذهاب نکاتی را یادآور شوم، گفت: در این حادثه من خودم آن جا بودم که و مشاهده کردم وقتی مردم به امیر حیدری (فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران) عرض ادب و تشکر می‌کردند و زمانی که می‌خواستند مراتب تشکرشان را از ارتش اعلام کنند می‌گفتند انگار نیرو‌های شما با زلزله اینجا بودند و حضرت آقا هم فرمودند اگر ارتش به موقع به آنجا نرسیده بود قطعا تلفات زلزله بیش از این می‌بود.

چهره رزمی ارتش پنهان مانده است

حجت الاسلام محمد حسنی افزود: این چهره ارتش را معمولا مردم به خوبی می‌شناسند، برای اینکه امدادرسانی‌ها و خدمات رسانی‌های مردمی رسانه‌ای می‌شود، اما به شما عرض می‌کنم چهره رزمی ارتش همچنان پنهان مانده و این هم به دلیل آن هست که ماموریت آن‌ها طبقه بندی شده است.


وی ادامه داد: اینکه یک شناور در لرستان نیروی یک رودخانه عملیاتی می‌کنند و مردم لذت می‌برند، رسانه‌ای کردن آن هیچ اشکالی ندارد، لو رفتن ندارد و مشکلی پیش نمی‌آید، بنابراین مردم از نظر خدمت رسانی ما را به درستی می‌شناسند، ولی از نظر نظامی کامل نمی‌شناسند و دلیلش هم طبقه بندی بودن امور رزمی ارتش است.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران افزود: خلاقیت‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران از جمله در نهاجا در حوزه صنایع دفاعی را شما نمی‌دانید و دلیلش هم این است که نمی‌توانیم از شما دعوت کنیم از این توانایی‌های رزمی فیلمبرداری، عکسبرداری و سپس اطلاع رسانی کنید.

وی با بیان اینکه از نظر معنوی ارتش ما، ارتش امام حسینی است، گفت: امیر سر لشگر موسوی می‌فرماید ارتشی که سال‌ها است پادگان‌های آن تبدیل به حسینیه شده، شکست ناپذیر است، این جمله بسیار پر معناست و اگر به من بود این جمله را با طلا می‌نوشتم و بر سر درب پادگان‌ها نصب میکردم، ارتش ما ارتش امام حسینی است، روز عاشورا و تاسوعا را ببینید که در ارتش چه خبر است، اگر امروز کربلایی تکرار شود، دیگر حسینی شهید نمی‌شود که این به خطر ارتش شهادت طلب ما است.

حجت الاسلام محمد حسنی با بیان اینکه پرشکوه‌ترین و پرشورترین نماز‌های جماعت در ارتش برگزار می‌شود، گفت: بیست و پنج هزار فعال قرآنی در ارتش داریم که از این تعداد چهارده هزار نفر حافظ قرآن هستند.

قله معنویت ارتش، شهادت طلبی اش است

وی با تاکید براینکه در قله معنویت ارتش را باید در شهادت طلبیش جستجو کرد، اظهار داشت: شهید ذوالفقارنسب یکی از شهدای سرافراز مدافع حرم ارتش به خانومشان گفته بودند که من مانند تشنه‌ای به دنبال آب، دنبال شهادت هستم، بالاخره در این مسیر به آرزوی خودم خواهم رسید و نهایتا به آرزویش دست یافت و حضرت آقا فرمانده معظم کل قوا نیز بعد از شهادت ایشان بسیار متن و ماندگاری را در شان و منزلت ایشان برای خانواده شان فرستادند.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران با بیان اینکه بنده در یگان‌های مختلف ارتش می‌چرخم، گفت: نیرو‌های ارتش درخواست‌ها و گرفتاری‌هایی دارند و ما هم تا آنجا که از دستمان برمی آید سعی می‌کنیم آن‌ها را انجام دهیم، ولی یکی از درخواست‌های آن‌ها هرگز از یادم نمی‌رود که چقدر حماسه آفرین است که می‌گفتند حاج آقا مااز شما خواهش می‌کنیم پیش حضرت آقا پارتی بازی کنید تا اجازه بدهد در محور مقاومت بیش از آن چیزی که الان هستیم، حضور پیدا کنیم.

حجت الاسلام محمد حسنی با تاکید بر اینکه ارتش در این زمینه محدویت داشت، گفت: معیشت را برطرف کنم. یکی این بود که در حوزه خانه‌دار کردن کارکنان تدبیر کنند و الحمدالله الان تدبیر بسیار عالی صورت گرفته است.

برای تامین مسکن حداقل شانزده هزار نفر از کادر ارتش اقدام شده است

حجت الاسلام محمد حسنی افزود: بنده که الان روبروی شما نشسته ام با اطلاعات دقیق عرض می‌کنم، ۱۶ هزار نفر، بلکه بیشتر، از کسانی که نیاز به توانمندسازی در امر مسکن داشتند، ثبت‌نام شده است که در چند سال آینده یا صاحب یک مسکن مطلوب می‌شوند یا لااقل در خرید و یا ساخت مسکن مورد نظر خودشان، توانمندسازی قابل توجهی انجام می‌شود.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران همچنین درباره اینکه چند درصد از خانواده‌های ارتش از خانه‌های سازمانی استفاده می‌کنند نیز بیان داشت: اگر اجازه بدهید، این را می‌دانم، ولی بیان نمی‌کنم، در حال حاضر خانه‌های سازمانی در حال ساخت است که برخی از آن‌ها افتتاح شده و برخی در آستانه افتتاح و برخی به زودی ان‌شاالله در یکی دو سال آینده افتتاح خواهد شد.

وی در خصوص اینکه فضای سیاسی حاکم بر کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید، بیان داشت: مسئله اول کشور، اقتصاد است. همان طور که حضرت آقا هم فرمودند امروز اقتصاد کشور تحت تاثیر برخی از فشار‌های خارجی و سوء مدیریت‌های داخلی است. مسائل سیاسی محض کشور هم می‌تواند تاثیر گرفته از مسائل اقتصادی باشد، بنابراین اگر بخواهیم در حوزه مسائل سیاسی کشور صحبت کنیم باید بگوییم هر کسی می‌خواهد اوضاع سیاسی وفق مراد بچرخد، باید اقتصاد کشور را بر وفق مراد مردم تنظیم کند.

حجت الاسلام محمد حسنی در پاسخ به این سوال که چرا شما در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۸ یک نامه سرگشاده به آقای میرسلیم نوشتید که به چه دلیل درباره آقای خلخالی اینطور اظهارنظر کرده است، اظهار داشت: من حقیقتاً ۲، ۳ روز صبر کردم که ننویسم، چون در ارتش بودم و ارتش هم برابر قانون اساسی و هم برابر فرمان حضرت امام (ره) و هم برابر فرمان حضرت آقا نباید در امور سیاسی، جناحی و حزبی ورود پیدا کند، به همین دلیل آن را شخصی نوشته و اگر ملاحظه کنید من سمت خودم را در نامه ذکر نکردم.

وی افزود: برای آقای میرسلیم احترام خاصی قائل هستم و در نامه هم ذکر کردم و الان هم احترام خاصی برای ایشان قائل هستم، اما به نظرم ایشان مسائل اصلی را فراموش کرده و جامعه و ذهن جامعه را به سمت مسائل فرعی سوق می‌دادند؛ کرونا آمده بود و مسئله مردم شده بود ضمن آنکه گرانی، تورم و بیکاری نیز دغدغه مردم بود. من از دکتر میرسلیم انتظار داشتم در ارتباط با بیکاری جوانان ما حرف بزند، ولی چیزی را مطرح کرد که نبش قبری بود که هیچ فایده‌ای به حال کشور نداشت و واقعاً خدمات آیت الله خلخالی را زیر سوال بردن، به معنای زیر سوال بردن خدمات سال‌های اول انقلاب است.

وی افزود: ایشان نیز در پاسخ، نامه‌ای داد که یک جمله‌ای بیان کرد که انگار من را نمی‌شناخت؛ یعنی بدلیل اینکه من را نمی‌شناخت این طور پاسخ داد؟ پاسخ این بود آن کسانی که آن روز‌ها را درک نکرده اند در مورد گفته من قضاوت کرده‌اند.

پیروزی ترامپ و بایدن فرقی نمی‌کند/ هدف کارگردانان آمریکا براندازی نظام است

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران در خصوص اینکه انتخابات آمریکا را چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: چه ترامپ ببرد و چه بایدن ببرد، برای ما هیچ تفاوتی نمی‌کند؛ چون این‌ها هر دو و همچنین کارگردانان موضوع ریاست جمهوری آمریکا، هدفشان براندازی نظام است.


وی در ارزیابی خود از فضای فرهنگی کشور نیز بیان داشت: در برخی جا‌ها خیلی جلو هستیم، اما در برخی جا‌ها شاخص‌ها انتظارات را برآورده نکرده، در برخی جا‌ها هم متوسط هستیم، ولی وقتی معدل را می‌گیریم از نظر فرهنگی، الحمدالله به سمت قله‌ها در حال حرکت هستیم و این حرکت بسیار پرشتاب است.

هم افزایی و صمیمیت بین ارتش و سپاه در نقطه بسیار مطلوبی در حال انجام است

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران درباره "طرح مصباح"، نیز بیان داشت: وقتی حضرت آقا حکم صادر کردند تا به عنوان سرباز خودشان در ارتش مشغول به کار شوم، چند چیز را از ما خواستند که یکی ارتقای بصیرت دینی و انقلابی بود و دیگری ارتقای سطح هوشیاری و تعامل اثربخش با سامانه فرماندهی بود. ما فکر کردیم باید چکار کنیم که به این مطالبات حضرت آقا جامه عمل بپوشانیم، گفتیم باید طرح بنویسیم. به ذهن‌مان رسید که طرحی تحت عنوان طرح‌های فرهنگی مصباح بطور مخاطب محور را تدوین کنیم.

وی افزود: از آنجاییکه حضرت آقا خواسته بودند افزایش صمیمیت بین ارتش و سایر نیرو‌های مسلح باشد، یک طرح تحت عنوان صمیمیت بین سپاه و ارتش نوشتیم که الحمدالله بین ما و سپاه این موضوع هم‌افزایی و افزایش صمیمیت در نقطه بسیار مطلوبی در حال انجام است.

حجت الاسلام محمد حسنی درباره اینکه آیا بالای ۱۰۰ هزار بسیجی در شهرک‌های مسکونی و شهرک‌های ارتش دارید؟ گفت: بله. یکی از نکته‌ها درباره همین بود، "مصباح فرهنگی ۷" درباره اعتلای بسیج‌های مستقر در منازل سازمانی است. بسیجی بودن، شخص یا شخصیت نیست؛ یک تفکر است. این تفکر در روحانی، در ارتشی، در سپاهی، در آیت الله، در دکتر و مهندس هم هست.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران ادامه داد: مکتب بسیجی در همه وجود دارد لذا در ارتش از تفکر بسیجی به شدت استقبال می‌شود و همین ۱۰۰ هزار نفر بسیجی که بیان می‌کنید از خود بچه‌های ارتش است.

وی در رابطه با وضعیت سربازان بیان داشت: برای سرباز‌ها خیلی کار‌ها کرده ایم. یکی از دغدغه‌های مردم ما درباره سربازی بچه هایشان این است که از خانه گرم و نرم و آسایش‌دار به خدمت سربازی می‌روند، چه اوضاعی دارند و حق هم دارند. بچه ما هم بخواهد به سربازی برود شاید نگران شویم که این پسر به پادگان می‌رود، چه اوضاع و احوالی دارد.

حجت الاسلام محمد حسنی افزود: حضرت آقا در این زمینه تدبیری صادر کردند. تدبیر ایشان این است سربازی که به ارتش می‌آید باید انقلابی، متدین، امیدوار به آینده و خوشبین به نظام تربیت شود. اتفاقاً این طرح فرهنگی "مصباح شماره ۱" ما در رابطه با بحث سرباز است. یعنی اولویت اول ما در برنامه‌های فرهنگی رسیدگی به امور فرهنگی عزیزان سربازان وظیفه است.

وی با اشاره به اینکه برخی از پدران و مادران محیط سربازی فرزندانشان را از نزدیک مشاهده کرده اند، گفت: تا نیامده بودند و ندیدند نگران بودند، اما وقتی جای زیست فرزندانشان، نحوه برخورد فرماندهان، ارتباط روحانیت با این‌ها را می‌بینند، می‌گویند خاطر ما جمع است که اینجا از خانه ما هم شاید بهتر باشد، البته این نگاه شاید در روز‌های اول در سرباز‌ها نباشد، ولی بعد از آن که مدتی می‌گذرد می‌بینند ارتش حقیقتاً دانشگاه انسان‌سازی است. هر کسی یک مهارتی را می‌آموزد و به او مدرک می‌دهند که وقتی برمی‌گردند در بازار کار، آن مدرک نافذ است و برای آن‌ها کاربرد دارد.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران افزود: این سربازی چیزی است که تجربیاتی به سرباز‌ها می‌آموزد که اگر به سربازی نیایند جای دیگر این تجربیات را نمی‌توانند کسب کنند منتهی تا به این دوره نیامدند گله دارند و وقتی می‌آیند و می‌روند، دلتنگ می‌شوند.



نظرات بینندگان
احمد
|
|
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۴
سلام به برادران ارتشی و سلام و درود به سرگرد مخلص عقیدتی جناب مجید ملتجی محمود آبادی پیروز و سربلند باشی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *