صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علت اختلال خواب سالمندان در کرونا

۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۷۶۶۱
یک متخصص پزشکی سالمندان گفت: کاهش خواب از دوران جنینی تا دوران سالمندی یک روند طبیعی است و میزان خواب در دوران سالمندی بین پنج تا هفت ساعت است.

- ایمنا نوشت: سید رضا اسحاقی در خصوص اهمیت خواب در دوران سالمندی، اظهار کرد: برای ساماندهی بدن نیاز است که افراد ساعت‌هایی را در خواب سپری کنند تا حالت طبیعی خود را پیدا کنند. اگر افراد به هر دلیلی نتوانند به مقدار کافی از این میزان خواب بهرمند باشد قطعاً دچار مشکلات جدی می‌شوند.

این متخصص پزشکی سالمندان با اشاره به وجود تفاوت‌های سرشتی بین خانم‌ها و آقایان در میزان خواب، اضافه کرد: البته برخی از این تفاوت‌ها مربوط به سن افراد نیز هست. در دوران سالمندی خواب افراد بین پنج تا هفت ساعت است، بنابراین کاهش خواب از دوران جنینی تا دوران سالمندی یک روند طبیعی است.

وی تصریح کرد: عده‌ای از سالمندان خواب کمتری دارند و قسمت بیشتر این کمبود خواب طبیعی است و بدنشان احتیاجی به خواب ندارد. در واقع نمی‌توان خواب بیشتری را به آن‌ها تحمیل کرد.

شیربان ادامه داد: برای گروه سالمندان جوان (۶۰ تا ۷۴ سال) پنج تا هفت ساعت خواب در طول شبانه روز کافی است، سالمند میانسال به نیم یا یک ساعت کمتر از این میزان خواب نیاز دارد و گروه سالمندان پیر نسبت به گروه سالمندان میانسال به ساعت‌های کمتری از خواب در طول شبانه روز احتیاج دارند.

این فلوشیپ سالمندی معتقد است خستگی جسمی و فکری باعث می‌شود که بدن به طور طبیعی بتواند یک خواب آرام را تجربه کند. بسیاری از سالمندان که دچار بی خوابی هستند علت آن سندرم پای بی قرار است و خواب با کیفیتی ندارند و باید مراجعه به پزشک و روش‌های مشاوره‌ای و دارو درمانی را داشته باشند.

اصلاح و تغییر سبک زندگی در روز‌های کرونایی

به گفته اسحاقی، در روز‌های کرونایی افراد سالمندی که حس می‌کنند خواب آن‌ها کم است و به خواب بیشتری احتیاج دارند باید سبک زندگی را تغییر دهند. اشخاصی هم که خواب‌آلودگی دارند باید حتماً معاینه‌ها و آزمایش‌هایی را انجام دهند و ناحیه حلق، گلو حنجره و قسمت‌هایی که مربوط به تنفس است بررسی شود که بعضی اوقات نسبت تعادلی گاز‌های خونی باعث خواب آلودگی می‌شود و خواب آلودگی تا حدودی وابسته به بیوشیمیایی خون و کارکرد غده تیروئید، کلیه، کبد و غلظت خون است و لازم است این موارد مورد برسی و آزمایش قرار گیرد.

این متخصص پزشکی سالمندان با بیان اینکه خواب افراد سالمند از لحاظ کمیت و کیفیت به شدت به سبک زندگی آن‌ها وابسته است، اضافه کرد: برای مثال محل خوابیدن افراد، زاویه و جهت خوابیدن آن‌ها بسیار مهم بوده و در شرایط کرونایی امسال برای داشتن خواب آرام و ایده آل رفتار‌های سالمندان قبل از خواب مهم است. برای مثال عده‌ای باید قبل از خواب دوش بگیرند و عده‌ای با خوردن چای این حالت را دارند و گروهی از سالمندان با گوش دادن رادیو به خواب می‌روند.

وی تصریح کرد: خود اشخاص باید عادت‌های معمول خود را پیدا کنند و بفهمند با کدام یک از این عادت‌ها می‌توانند خواب راحت‌تر و ایده آل‌تری داشته باشند و به انجام همان موارد بپردازد.

این فلوشیپ سالمندی درباره مصرف دارو‌ها برای خواب، توصیه کرد: بیش از ۱۰ مورد داروی خواب آور وجود دارد هر کدام در جایگاه خود و در صورت لزوم باید مورد استفاده قرار گیرند. اما قانون کلی این است که افراد سالمند سعی کنند با اصلاح و تغییر جزئی سبک زندگی در روز‌های کرونایی مشکل کم خوابی و بی خوابی را حل کنند و در صورت لزوم مصرف دارو‌ها را با تجویز پزشک برای دوره کوتاه مدتی مصرف کنند.

اسحاقی، خاطرنشان کرد: دارو‌های خواب آور در رده مواد اعتیاد آور است و اگر بی مبالاتی شود و به توصیه اطرافیان مصرف آن صورت گیرد، اعتیادی که اشخاص سالمند به این دارو‌ها پیدا می‌کنند به مراتب درمان و ترک مصرف آن از مواد اعتیاد آوری مانند تریاک و هروئین سخت‌تر است.


برچسب ها: خواب سالمندان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *