هزار و چهارصد دستگاه اتوبوس فرسوده درون شهری را ظرف چهار سال باز سازی کردیم
- سهیل معمارباشی مدیر کل صنایع حمل و نقل وزارت صمت، وحید سعیدیان معاون امور عمران شهری سازمان برنامه و بودجه و مرضیه حصاری مدیر کل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری وزارت کشور با حضور در برنامه روی خط خبر شبکه خبر به بررسی جزئیات طرح بازسازی دو هزار دستگاه اتوبوس فرسوده درون شهری پرداختند.
مصوبه بازسازی دو هزار دستگاه اتوبوس فرسوده درون شهری ابلاغ شده است
معمارباشی در خصوص طرح بازسازی اتوبوسهای درون شهری تاکنون دو طرح را دنبال میکردیم که یک طرح برای برای هزار و هفتصد دستگاه برنامه ریزی شده بود؛ هزار دستگاه برای شهر تهران و هفتصد دستگاه برای شهر اصفهان که این طرح به دلیل مسائلی که در تامین منابع مالی در این زمینه اتفاق افتاد خیلی پیشرفت مناسبی نداشت.
وی افزود: توافق دیگری اخیرا در بیست و یکم مهرماه با حضور سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و سازمان اتوبوس رانی و شهرداری تهران برای بازسازی دو هزار دستگاه اتوبوس درون شهری داشتیم که هزار دستگاه از این اتوبوسها برای شهر تهران و هزار دستگاه دیگر برای سایر شهرها برنامه ریزی شده است.
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت ادامه داد: مدل مالی که برای این طرح پیش بینی شده بدین صورت است که قرار است دویست و پنجاه میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه از محل بودجه عمومی دولت به این طرح تخصیص بدهد و دو برابر این میزان یعنی پانصد میلیارد تومان نیز از محل منابع صندوق کارآفرینی امید قرار است به این طرح تخصیص داده شود و حدود پنجاه میلیارد تومان نیز قرار است شهرداریها مشارکت داشته باشند تا این دو هزار دستگاه در زمان بندی پیش بینی شده، از زمان پیش پرداخت به مدت هشت ماه اجرایی شود.
معمارباشی افزود: مصوبه ابلاغ شده و اقدامات پیش بینی شده تا کار تسریع شود و قرار شده شهرداریها نیز قراردادهایشان را با شرکتهای مشارکت کننده در این طرح منعقد کنند، اما نافذ شدن قراردادها بستگی به منابع مالی دارد که امیدواریم باتوجه به منابع مالی پیش بینی شده و نیاز کلان شهرها به این اتوبوس ها، سازمان برنامه و بودجه هم در این رابطه همکاری لازم را داشته باشند.
هزار و چهارصد دستگاه اتوبوس درون شهری را ظرف چهار سال بازسازی کردیم
حصاری مدیر کل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری وزارت کشور نیز در این باره اظهار داشت: بحث بازسازی اتوبوسها حدود چهار سال است که در دستور کار وزارت کشور و سازمان شهرداریها قرار دارد که بخشی از منابع مالی آن توسط دولت در اختیار ما گذاشته شده و بخشی از آن نیز توسط شهرداریها تامین شده است.
وی افزود: ظرف چهار سال اخیر حدود هزار و چهارصد دستگاه اتوبوس فرسوده را بازسازی کردیم که بخشی از این اقدامات کمک نقدی خرید قطعه بوده و بخشی هم به صورت تسهیلات در اختیار شهرها قرار دادیم.
امکان خرید اتوبوس نو باتوجه به افزایش نرخ ارز و تحریمها میسر نمیباشد
مدیر کل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری وزارت کشور با بیان اینکه شکل گیری بیماری کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی در ناوگان عمومی ما را مجبور کرد تا در اسرع وقت ناوگان اتوبوسرانی را تامین کنیم، گفت: باتوجه به افزایش شدید قیمت اتوبوس به دلیل افزایش قیمت ارز در سالهای اخیر و بحث تحریم ها، امکان تامین اتوبوس نو در اسرع وقت وجود نداشت، لذا قرار شد با دستور رئیس جمهور بازسازی اتوبوسهای فرسوده درون شهری افزایش پیدا کند و ما موفق شدیم مصوبه بازسازی پنج هزار دستگاه را از دولت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مدل تامین مالی این پنج هزار دستگاه تسهیلات از منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه است، افزود: این پنج هزار دستگاه با آن هزار و چهارصد دستگاه ارتباطی ندارد؛ این طرح، طرح مشترک وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه است که مقرر شد وجوه اداره شده را سازمان برنامه و بودجه تامین کند و وام کم بهره در اختیار شهرداریها و بخش خصوصی اتوبوسرانیها قرار دهد تا اتوبوسها بازسازی شوند؛ ضمن اینکه موارد بازسازی شده، کیفیت بسیار قابل قبولی دارند.
حصاری ادامه داد: قرارداد بازسازی هزار و هفتصد دستگاه برای اصفهان و تهران تا قبل از عید منعقد شده که از این تعداد، سیصد دستگاه تامین مالی گردیده و بازسازی دویست و پنجاه دستگاه نیز رو به اتمام است، همچنین سه هزار و سیصد دستگاه هم برای کل شهرهای دیگری است که ناوگان اتوبوسرانی دارند که عدد بیشتر آن نیز به کلان شهرها تعلق گرفته و در هفته جاری تفاهم کلی بین ما سازمان برنامه و بودجه و صندوق کارآفرینی امید منعقد شد که این سه هزار و سیصد دستگاه نیز به تدریج تخصیص اعتبار میشوند.
مدیر کل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری وزارت کشور تاکید کرد: مشکل خاصی وجود ندارد چرا که در سازمان برنامه و بودجه نیز این همت وجود دارد تا بتوانیم خطوط اتوبوسهای فعلی را حفظ و کیفیت آنها را بهبود ببخشیم و شهروندان نیز نگرانی کمتری بابت فاصله گذاری اجتماعی در بحث کرونا داشته باشند.
معمارباشی مدیر کل صنایع حمل و نقل وزارت صمت نیز با بیان اینکه بحث تخصیص منابع از بودجه یک موضوع است و بحث دیگر این است که این پول چه زمانی به شرکتها تزریق میشود، گفت: تشکیل پرونده در صندوق کارافرینی امید دچار بروکراسی اداری بسیار پیچیده است که مشکل باید در بخش بانک حل شود و صندوق نیز باید مسئله را برطرف کند.
اتوبوسهای بازسازی شده باید استانداردهای محیط زیست و معاینه فنی را پاس کنند
سعیدیان معاون امور عمران شهری سازمان برنامه و بودجه نیز در خصوص طرحهایی که در زمینه بازسازی اتوبوسهای فرسوده شهری وجود دارد، گفت: یک طرح مربوط به بحث هزار و هفتصد دستگاه اتوبوسی است که به صورت پایلوت در حال انجام است که منتظر هستیم خروجی آن را استخراج کنیم، ضمن اینکه این دستگاهها باید استانداردهای محیط زیست و معاینه فنی را پاس کنند تا بتوانیم به مدت پنج سال درشهرهایمان بهره برداریهای لازم را از آنها داشته باشیم.
وی ادامه داد: طرح دیگر، طرح بازسازی سه هزار و سیصد دستگاه اتوبوس فرسوده شهری مربوط به ناوگان اتوبوسرانی شش شهر است که وزارت کشور پیشنهاد آن را مطرح کرده و هفته گذشته برای دو هزار دستگاه پیشنهادش برای سازمان ما ارسال شده که در دست بررسی کارشناسی است و احتمالا ظرف ده روز آینده نتیجه آن اعلام میشود.
از ظرفیت خودروسازیها برای اتوبوسهای فرسوده درون شهری استفاده میکنیم/ در شش ماهه نخست امسال تنها چهارصد دستگاه اتوبوس درون شهری تولید کرده ایم
معاون امور عمران شهری سازمان برنامه و بودجه با تاکید براینکه از ظرفیت خودروسازیها برای بازسازی اتوبوسها استفاده و از آن استقبال میکنیم، گفت: هم اکنون بیش از ۲۰ کارخانه تولیدی با ظرفیت اسمی حدود سیزده هزار دستگاه در کشور فعال هستند، ولی ظرفیت واقعی و عملکردی آنها خیلی پایین است و بیشترین رقمی که تولید اتوبوس داشتیم حدود چهار هزار و هفتصد دستگاه در سال ۸۲ بوده و امسال کل تولیدمان در شش ماهه اول حدود چهارصد دستگاه بوده که همین عدد حدوداً ۱۲۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی درباره اینکه در بحث نوسازی، سازمان برنامه چه مقدار اعتبار در نظر گرفته و در سال ۹۹ به چه میزان اعتبار پرداخت شده، گفت: در سال ۹۸ هزار و چهارصد و نود میلیارد تومان اوراق مشارکت با ۵۰ درصد تضمین دولت و ۵۰ درصد شهرداریها تامین اعتبار شد و امسال نیز تامین اعتبار در حوزه نوسازی بستگی به پیشنهاداتی است که توسط وزارت کشور مطرح و پس از نظر آنها بررسی در این رابطه در این سازمان انجام خواهد شد ضمن اینکه توسعه حمل و نقل عمومی و گسترش حمل و نقل ریلی شهری همواره برای ما اولویت بوده و همیشه از آن حمایت خواهیم کرد.
حصاری مدیر کل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری وزارت کشور در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: اگر هزینه بازسازیها توسط کارخانهها رقم بالایی باشد و در توان ما و شهرداریها نباشد، از پتانسیل تعمیرگاهی شهرداریها استفاده خواهیم کرد، منتها باید تایید وزارت صمت، محیط زیست و معاینه فنی را داشته باشیم که نگرانی در تردد اتوبوسها نباشد.
پرونده نوسازی اتوبوسهای شهری را نبسته ایم