آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
ابوالفضل جلیلی با «مسیر معکوس» به شبکه پنج می آید
ویژه برنامه «مهمانی به خانه بر می گردیم» شبکه پنج سیما، جمعه ۲ آبان به بهانه برگزاری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان میزبان ابوالفضل جلیلی کارگردان سینما و بازیگران فیلم سینمایی مسیر معکوس خواهد بود.
ویژه برنامه «مهمانی به خانه برمی گردیم » ضمن گپ و گفت با عوامل فیلم سینمایی «مسیر معکوس» با دعوت از هدی احمدی مجری مهمان استان هرمزگان در استودیوی این برنامه، به معرفی استان هرمزگان، آداب و رسوم و غذاهای محلی این استان می پردازد.
از دیگر بخش های این مهمانی، اجرای خوانندگان جوان کشورمان همچون عمران طاهری ( خواننده جنوبی ) با کار جدید «جاذبه عشق» و «رفیق» و میلاد علی آبادی با قطعه «بهار وطن» است.
آموزش مهارت های زندگی استاد احمد حلت ، پخش نماهنگ هایی از حجت اشرف زاده و مهدی یغمایی، باهم بازی و گزارشی از کادر درمانی بیمارستان امام حسین(ع) از دیگر بخشهای این ویژه برنامه خواهد بود.
همچنین قرار است مهرانگیز سالاری مربی آشپزی شهر بندرعباس در مهمانی به خانه برمی گردیم غذا محلی قلیه ماهی را به مخاطبان آموزش دهد.
«مهمانی به خانه بر می گردیم» کاری از گروه خانواده و کودک شبکه پنج سیما به تهیه کنندگی علی اکبری ذاکری است که با اجرای سید مرتضی حسینی و فوژان احمدی به مدت ۸۰ دقیقه تماشایی می شود.
فیلمنامه «کیک هویج» به اسپانیا رفت
فیلمنامه «کیک هویج» به نویسندگی ایمان داوری به بخش رقابتی نهمین دوره یک جشنواره بینالمللی در مایورکای اسپانیا راه یافت.
«کیک هویج» به نویسندگی ایمان داوری در بخش نهایی جشنواره Evolution! Mallorca پذیرفته شد که جزو ۵۰ فستیوال برتر جهان در سه سال متوالی از نگاه مجله Movie Maker محسوب میشود و نهمین دوره این جشنواره از ۲۳ تا ۲۹ اکتبر در پالما ده مایورکا (Palma de Mallorca) اسپانیا برگزار خواهد شد.
ایمان داوری در سالهای گذشته نیز با فیلمنامه «خوابِ بیدار» کاندیدای بهترین فیلمنامه بلند از چند جشنواره بینالمللی شده بود.
داوری یکی از فیلمنامه نویسان و کارگردانان جوان و مستقل کشور است که تاکنون فیلمنامه های کوتاه و بلند و همچنین فیلمهای کوتاه او در جشنوارهها و رویدادهای بین المللی حائز دریافت جایزه و همچنین راهیابی به مراحل نهایی فستیوالها شده است.
جایزه جشنواره اسکرین پاور لندن به «فرزند زمین» رسید
فیلم «فرزند زمین» به کارگردانی مژگان بیات در ادامه حضور جهانی خود جایزه بهترین کارگردانی اول از فستیوال اسکرین پاور لندن را از آن خود کرد.
این فیلم که پخش بینالملل آن بر عهده موسسه تصویر گستر الهه پارسی (Eli image) به مدیریت الهه نوبخت قرار دارد، به تازگی نیز به نوزدهمین دوره جشنواره داکای بنگلادش و بیست و یکمین دوره جشنواره اوهای آمریکا راه یافته است.
«فرزند زمین» در داخل کشور و در جشنواره اصفهان موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شده است. این فیلم همچنین در جشنواره رشد نیز تندیس سیمین بهترین کارگردانی را دریافت کرد.
مژگان بیات علاوه بر کارگردانی به عنوان بازیگر نیز در فیلمهای سینمایی «جانان»، «پریناز» و... به ایفای نقش پرداخته است.
ابراهیم تمهید، هدی نوریزاده، مجید فیلی، فاطمه دهقانی و علی توربانه بازیگران اصلی «فرزند زمین» هستند.
این فیلم مضمونی اجتماعی دارد و روایتگر داستان زندگی کودکی ١٠ ساله است که با ورودش به سرزمینی جدید زندگی متفاوتی را تجربه میکند.
معاون سینمایی جدید «حوزه هنری» منصوب شد
با حکم حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حمزهزاده مدیرعامل بنیاد کتاب این سازمان شد و معاونت سینمایی حوزه هنری را به حمیدرضا جعفریان واگذار کرد.
محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری در مراسمی از محمد حمزهزاده معاون سینمایی سابق حوزه هنری تجلیل و حمیدرضا جعفریان را معرفی خواهد کرد.
این مراسم بهزودی با رعایت محدودیتها و دستورالعملهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
حمزهزاده پیش از این قائممقام، معاون سینمایی، مدیرعامل و موسس انتشارات سوره مهر حوزه هنری بوده است. جعفریان نیز هماکنون مدیرعامل سامانه ویدیوی درخواستی فیلمگردی است و مدیریت موسسه سفیرفیلم را در کارنامه خود دارد.
وی همچنین دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی (ره) است.
ارسال۱۲۷ اثر به بخش «نقد، پژوهش و تحلیل» جشنواره فیلم «مقاومت»
امین جواهری مدیر بخش «نقد، پژوهش و تحلیل» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» گفت: برای سینمای ایران زحمت بسیاری کشیده شده است. اساسا سینما هنر پرزحمتی است و هر کشوری در این زمینه توفیق و آوازه ای داشته باشد نشان دهنده ترقی و پیشرفت آن است به این معنی که هنرهای دیگر را داشته که حالا سینما را به دست آورده است.
وی افزود: اگر سینمایی، پشتوانه تئوریک نداشته باشد سینمای ضعیفی می شود. هر کشوری که سینمای معتبر و ماندگار در تاریخ داشته قطعا پشتوانه پژوهشی قوی داشته است.
وی با اشاره به ضرورت وجود بخش «نقد، پژوهش و تحلیل» در شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» گفت: پژوهش هنری و سینمایی که اصلی ترین هدفش، بالابردن سطح کیفی فیلمسازان و ترغیبشان برای خلق اثر هنری hست، چقدر موفق بوده؟ گویا نه معنای ترغیب مشخص است نه تعریفی از رشد سطح کیفی ارائه شده است.
جواهری ادامه داد: صادقانه خود و همه هنرمندان و فیلمسازان و مسئولان و مدیران را به مرور فرهنگ لغات دعوت می کنم. همیشه اصول و مفاهیم نقشه ای است که می توان راه را از بیراهه تشخیص داد و در این میان کسی را که عطش فهم اصول و ساختار دارد و متعهد در نمایش حرکت هنر به سوی تعالی و رشد انسانیت است هرگز نمی توان حذف کرد، زیرا می داند که چگونه قدم برمی دارد، این چنین افراد، خودبزرگ بین نیستند، بلکه راه و هدفشان بزرگ است. به امید روزی که این کودک یتیم، این هنر گیج و مبهوت در میان سوداهای شخصی، مسیرش را پیدا کند.
وی در پایان درباره تعداد آثار رسیده به بخش «نقد، پژوهش و تحلیل» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» گفت: تاکنون ۱۲۷ اثر به بخش «نقد، پژوهش و تحلیل» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت رسیده است که در این میان ۲۷ اثر در قالب «پژوهش»، ۶۰ اثر در موضوع «نقد» و ۴۰ اثر نیز در حوزه «تحلیل» ثبتنام کردهاند. سیام مهرماه نیز آخرین مهلت ارسال اثر به بخش «نقد، پژوهش و تحلیل» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» است.
مرحله دوم شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» یکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسیج در بخشهای «مسابقه اصلی»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد، پژوهش، تحلیل» «فیلم به معنای مطلق» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» به دبیری مهدی عظیمیمیرآبادی برگزار میشود.