ورود ۹ هزار مگاولت ترانسفورماتور به شبکه پیش از پیک ۱۴۰۰
سخنگوی صنعت برق از ورود ۹ هزار مگاولت ترانسفورماتور به شبکه پیش از پیک ۱۴۰۰ خبر داد.
- مصطفی رجبی مشهدی در هفتمین کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور با اشاره به نگهداشت ترانسفورماتور در شبکه توزیع برق اظهار کرد: تا پایان شهریور ۹۹، ۴۰۶ هراز مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای کشور است که سهم ترانسفورماتورهای بخش انتقال و فوق توزیع ۲۷۶ هزار مگاولت آمپر است نگهداشت این ظرفیت نیازمند تعمیرات به موقوع است.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: تا پیک ۱۴۰۰ حدود ۹ هزار مگاولت آمپر ترانسفورماتور وارد شبکه میشود، هر ماه حدود هزار مگاولت آمپر اعضا میشود که حدود ۱۰ درصد هزینههای جاری صنعت برق را شامل میشود و باتوجه به محدودیتهای این صنعت در شرایط فعلی روشهایی برای تامین مالی تلاش خواهیم کرد.
وی افزود: بحث نگهداشت فیزیکی ترانسفورماتور نیز مطرح است که با اقداماتی به دنبال جلوگیری از فرسودگی زودرس و افزایش طول عمر این تجهیزات مطرح است.
رجبی مشهدی بیان کرد: در حال حاضر ۶۵ ترانس با ظرفیت حدودی ۲۸۲۰ مگاولت آمپر با عمر بالای ۵۰ سال و ۲۵۵ ترانس با ظرفیت ۱۵۳۲۱ مگاولت با عمر ۲۰ تا ۳۰ در شبکه وجود دارد که با پایش دقیق و تعمیرات بهینه میتوان نرخ خرابی ترانس با عمر بالا را کاهش داد.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: ۲۹ درصد ترانسفورماتورها با ظرفیت ۷۰ درصد اسمی و ۱۸ درسد ترانسفورماتورها با ظرفیت ۴۰ درصد کمتر بارگیری میشود که با جابجایی آن حدود ۱۹۵۰ میلیارد تومان صرفه جویی اقتصاد میشود.
وی با بیان اینکه با هوشمندسازی شبکه و اتوماسیون میتوان افزایش ضریب بهره بری را دنبال کرد، تصریح کرد: تامین منابع مالی این طرحها باعث افزایش ضریب بازدهی و مدیریت منابع مالی میشود.
رجبی مشهدی بیان کرد:روند نگهداشت ترانسفورماتورها باید از شیوههای سنتی به سمت روشهای نوین سوق پیدا کند، توانمندی مناسبی در داخل کشور شکل گرفته است و با وجود تحریمهای بین المللی و محدودیت تعامل با شرکتهای خارجی توانستیم نیازهای داخلی این صنعت را پیگیری کنیم.
رتبه نخست صنعت برق در ایران در منطقه
محمدعلی فرحناکیان در هفتمین کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور با اشاره به جایگاه صنعت برق اظهار کرد: ایران طی ۱۶ سال گذشته به لحاظ تولید برق حرارتی رتبه ۹ در جهان و رتبه نخست در خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل تصریح کرد: شبکه برق ۱۹ سال بدون خاموشی سراسری را سپری کند و ظرفیت پست و توزیع، کاهش تلفات و مدیریت مصرف جایگاه ممتازی دارد.
وی افزود: موفقیتهای حاصله در صنعت برق با کمک ۲ هزار شرکت خصوصی و بخش دولتی به دست آمده است.
فرحناکیان بیان کرد: موفقیت در صنعت برق و تولید ترانسفورماتور نیازمند بهره گیری از دیپلماسی انرژی است که افقهای روشنی را ایجاد خواهد کرد، تنها در یکی از کارخانههای ترانسفورماتورسازی کشور ظرفیت تولید ۳۰ هزار مگاوات ترانس وجود دارد، اما به دلیل تحریمهای ظالمانه از ظرفیت کامل استفاده نمیشود.
مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل تصریح کرد: استفاده از بازارهای صادراتی در ابعاد گستردهای از آموزش، تامین قطعات و تبادل انرژی میتواند شکل بگیرد و ظرفیت بازار خدمات برق با کشورهای همسایه حدود ۱۰ میلیارد دلار است و مطابق آمارهای اعلام شده بالغ بر ۵۷ درصد از صادرات بخش فنی و مهندسی مربوط به وزارت نیرو و صنعت آب و برق است.
وی افزود: این ظرفیتها و پتانسیلهای موجود نیازمند تبین روش و ایجاد ساختارهایی برای دست یابی به آن است، یکی از کشورهای همسایه به تنهایی حدود ۵۰ هزار مگاولت ترانس سفارش داده است و وزارت نیرو با رایزنیهایی برای تامین نیازهای موجود در بازار را انجام داده است.
فرحناکیان بیان کرد: امروز وزارت نیرو مسئول کمسیون همکاری مشترک با ۱۰ کشور را به عهده گرفته است و عمده این کشورهای در منطقه هستند و وظیفه وزارت نیرو تعامل با بخش خصوصی برای تبادل اقتصاد و انرژی با این کشورها است.
به گفته وی؛ بر اساس آیین نامه اجرایی حمایت از خدمات فنی و مهندسی به رئیس کمیسون مشترک محول شده است و بر مبنای آن از رقابت ناسالم و مخرب شرکتهای ایرانی در فضای بین المللی جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه کشور ونزوئلا برای دریافت خدمات فنی و مهندسی درخواست داده است، ادامه داد: برای فعالیت در بازارهای بین المللی در زمینه خدمات فنی و مهندسی نیازمند دیپلماسی ویژهای دارد و در صورت کوتاهی شاهد حضور شرکتهای چینی و ترکیهای در کشورهای هدف ایران خواهیم بودیم.
ارسال ۱۲۵ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ترانسفورماتور
در افتتاحییه هفتمین کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور آرش آقایی فر با اشاره به محدودیتهای بین المللی اظهار کرد: به دلیل تحریمهای موجود، صنعت برق از تعامل با شرکتهای خارجی محروم شده است با این وجود با تلاش متخصصان داخلی به فناوری تولید بازسازی ترانسفورماتورهای توزیع برق دست پیدا کردیم و تولیدات ایرانی در این بخش از با کیفیتترین محصولات موجود در منطقه محسوب میشود.
دبیر کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور تصریح کرد: برگزاری این کنفرانس که با استقابل خوبی از سوی فعالان این صنعت مواجه شده و به دلیل قابلیت غیر حضوری بودن آن شاهد رشد چشمگیر فعالان این حوزه هستیم.
وی ادامه داد: از ۱۲۵ مقاله ارسالی به دبیریخانه این کنفرانس ۲۲ مقاله پذیرفته شده است.
آرش آقایی فر ادامه داد: بازخورد و تعاملات حاصل از ارسال این مقالات و تبادل تجربیات میتواند زمینه هم افزایی دانش میان فعالان این بخش شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *