آغاز طراحی مدلی برای تعیین خسارتهای مصدومان شیمیایی
مسئول پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: در همایش مطالبات حقوق بینالمللی دفاع مقدس دنبال تهیه یک مدل و الگویی برای تعیین خسارتهای مصدومان شیمیایی جنگ هستیم.
سردار «ابوالحسن کبیری» در گفتوگو با میزان، با اشاره به همایش مطالبات حقوق بینالمللی دفاع مقدس گفت: این همایش ابعاد مختلفی از خسارتها را که ناشی از جنگ تحمیلی است بررسی میکند و این خسارتها را در ابعاد اقتصادی، زیست محیطی، منابع انسانی، مخاطرات سلامت انسانی و ابعاد حقوقی اش مورد بررسی قرار میدهیم.
دنبال طراحی مدلی برای تعیین خسارتهای مصدومان شیمیایی هستیم
وی افزود: شش کار گروه تشکیل میشود، هر کدام ازاین کارگروهها به طور تخصصی موضوعات مرتبط با این خسارتها را مورد بررسی قرار میدهند، ما در این همایش دنبال تهیه یک مدل و الگویی برای تعیین خسارتها هستیم.
کبیری تأکید کرد: یعنی به نوعی اگر ما مصدوم شیمیایی داریم این صدمات را اگر بخواهیم کمی کنیم و اگرقرار است غرامتی بگیریم و پروندهای علیه شرکتهایی که این مواد شیمیایی را در اختیار رژیم بعث عراق گذاشتند، مثل آلمانها و انگلیسیها و هلند و در سایر کشورها فعالیت میکردند، تشکیل دهیم، مطالبات خسارتهای ما به چه شکل باید برآورد شود، شاید فوت اینها به دلیل صدمات وارده شاید زود هنگام شود، این خسارتها را ما چطور باید براورد کنیم.
قوه قضاییه میتواند در بحث راهکارهای احقاق حقوق مصدومین شیمیایی کمک کند
وی تصریح کرد: قوه قضاییه میتواند در بحث راهکارهای احقاق حقوق مصدومین شیمیایی کمک کند، شهر «سر دشت» را مورد هجمه و تهاجم شیمیایی که قرار دادند، بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر مصدوم شیمیایی داشتیم، ما باید از اینها بخواهیم برای تک تک مصدومین شیمیایی ما پرونده تشکیل دهند و مطالبه حقوقی کنند و حق ضایع شده این عزیزن و خانواده هایشان رامطالبه کنند.
وی تصریح کرد: قوه قضاییه میتواند در بحث راهکارهای احقاق حقوق مصدومین شیمیایی کمک کند، شهر «سر دشت» را مورد هجمه و تهاجم شیمیایی که قرار دادند، بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر مصدوم شیمیایی داشتیم، ما باید از اینها بخواهیم برای تک تک مصدومین شیمیایی ما پرونده تشکیل دهند و مطالبه حقوقی کنند و حق ضایع شده این عزیزن و خانواده هایشان رامطالبه کنند.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی تصریح کرد: ما در این همایش دنبال این هستیم که سازمانها یک سازکاری را برای احقاق حقوق این عزیزان فراهم کنند، این همایش ما جنبه بین المللی پیداکرده است، چون دفاع مقدس ما یک صحنه واقعی از این خباثتها و تجاوزها علیه رزمندان و ملت مظلوم ما بود.
وی تأکید کرد: اگر ما بتوانیم الگویی تهیه کنیم و راهکار احقاق حقوقی را ترسیم کنیم و به نتیجه برسیم، الگویی برای سایر کشورها میشود، الان مردم مسلمان یمن و عراق و سوریه مورد تهاجم رژیم سعودی و همپبیمان امریکایی، اروپایی و اماراتی آنها قرار میگیرند.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید کرد: انواع اقسام بمبهای خوشهای وبمبهای ممنوعه و سلاحهای غیر متعارف را به کار میبرند واز اورانیوم ضعیف شده استفاده کردند که هم عوارض انسانی و زیست محیطی بروی منابع آبی و کشاورزی دارد و تأثیر گذار است.
کبیری اظهار داشت: اگرما به نتیجهای در این رابطه برسیم میتوانیم آن را به عنوان الگویی به جهان ارایه دهیم که علیه متجاوزین بتوانند ادعای خسارت کنند.
وی ادامه داد: در کشورمان حدود ۴۰۰ هزار نفر در معرض گازهای شیمیایی قرار گرفتند، ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد دچار مصدومیت شده اند و به مراجع پزشکی مراجعه کردند، حدود ۶۳ هزار نفر از این مصدومان به عوارض شیمیایی آسیبهای مزمنی را مثل ریوی و خون دچار شدند و تا آخر عمر اینها مبتلا به آن هستند.
کبیری اظهار داشت: ما اینها را اگر بخواهیم پیگیری قضایی کنیم، هر کدام از این مصدومین میتواند یک پرونده قضایی داشته باشد، حدود پنج هزار نفر در حلبچه کشته شدند، بالاخره اینها افرادی بودند که جامعه بین الملل باید جوابگوی این هزینهها باشد که عمده توسط حامیان بین المللی صدام باعث شد و اگر حمایتهای مستقیم تسلیحاتی، پشتیبانیها نبودهیچ موقع آنها جرئت همچین اقدامی نداشتند.
- بیشنر بخوانید:
- آرایش دفاعی ارتش و سپاه برای سرکوب تهدیدات
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *