صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۶۶۴۸۵
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.

سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

مراسم نکوداشت استاد اکبر عالمی برگزار می‌شود

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از برگزاری آیین نکوداشت استاد اکبر عالمی؛ مدرس سینما و مستندساز فقید در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری این رویداد سینمایی خبر داد.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، سید احد میکائیل‌‎زاده؛ معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از برپایی مراسم نکوداشت استاد عالمی در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم خبر داد و گفت: استاد اکبر عالمی یکی از چهره‌های کمتر پیدا و تأثیرگذار در سینمای پس از انقلاب اسلامی بود.

وی افزود: این استاد شاخص سینما در سال‌های متمادی فعالیت خود، نقش بسزایی در تربیت نیروی‌انسانی متخصص و متعهد داشت و در کنار فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود، هرگز از تدریس و انتقال تجربیات و اندوخته‌هایش به نسل‌ جوان غفلت نکرد.

میکائیل‌زاده ادامه داد: استاد عالمی علی‌رغم تنوع در فعالیت‌های حرفه‌ای خود، همواره به پیشرفت و تعالی سینما توجه داشت و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نکرد، وی از معدود افرادی بود که هم در تئوری و هم در عملُ به معنای واقعی استاد بود.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت یادآور شد: تألیف کتاب‌هایی در زمینه‌عکاسی، لابراتوار، جلوه‌های ویژه و‌ مباحث فنی و تخصصی سینما و تولید ده‌ها فیلم مستند و تبلیغاتی، تنها بخشی از کارنامه این استاد فقید است.

وی تصریح کرد: دکترعالمی سال‌ها رئیس لابراتوار وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی و از مدیران لابراتوار صداو‌‌سیما بود که در این بخش نیز خدمات بسیاری به فرهنگ و هنر و به ویژه در نگهداری تصاویر کشور و تسریع در ثبت و حفظ مستندات دوران دفاع‌مقدس ارائه کرد، درگذشت استاد عالمی فقدانی جبران نشدنی است که قلب سینمای ایران را اندوهبار کرد. امیدواریم برپایی مراسم نکوداشت در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گامی کوچک باشد برای گرامی داشت یاد مرحوم استاد اکبر عالمی.

استاد اکبر عالمی؛ کارگردان و منتقد فقید در تیرماه سال ۱۳۲۴ در اهواز به دنیا آمد. وی که سال‌‌ها به عنوان مجری و کارشناس صدا و سیما فعالیت کرد، فارغ‌التحصیل رشته سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دانش‌آموخته دکتری سینما از انگلستان بود.

ساخت نزدیک به ۳۰ فیلم مستند به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، عربی از جمله فعالیت های استاد عالمی به شمار می رود و کارشناسی و تولید محتوای برنامه‌های سینمایی ارزشمند در تلویزیون مانند «آن روی سکه»، «هنر هفتم»، «سینمای ماوراء»، «سینما اقتباس» و گفتار متن مجموعه پنج قسمتی «جهان، آفریدة هنر» و مجموعه «نوابغ عکاسی»، بخش دیگری از فعالیت‌های او است.

او که کتاب «ظهور در عکاسی و سینما» نوشته جاکوبسون را ترجمه کرده، تالیف آثاری چون «آیا دانستن رنج تو را زیاد می کند؟»، «هنر هفتم در آستانه قرن بیست و یکم»، نقد تکوینی عکس (به همراه محمدعلی بیدختی، حبیب الله آیت اللهی و بهمن نامورمطلق) را در کارنامه دارد و عضویت در هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس، انجمن مدرسان سینما و فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در کارنامه این استاد شاخص به چشم می‌خورد.

استاد اکبر عالمی بامداد ۲۲ مهر ۱۳۹۹ در ۷۵ سالگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

جایزه بهترین فیلم جشنواره «ورشو» برای انیمیشن «نهنگ سفید»

سی و ششمین دوره جشنواره فیلم «ورشو» از ۱۸ تا ۲۷ مهرماه ۹۹ به صورت حضوری [فیزیکی] در کشور لهستان برگزار شد و انیمیشن «نهنگ سفید» به کارگردانی امیر مهران که تنها نماینده ایران در بخش رقابتی این رویداد بود، جایزه بهترین فیلم انیمیشن جشنواره را کسب کرد. این جایزه راهگشای حضور «نهنگ سفید» در آکادمی اسکار خواهد بود.

این انیمیشن کوتاه ۱۰ دقیقه‌ای، تمی جهانشمول دارد و روایتگر تلاش مردی تنهاست که در پی یافتن دوستانی است که سالیان پیش در یک حمله هوایی از دست داده است. یک نهنگ سفید تنها نشانه‌ای است که او دارد ...

«نهنگ سفید» محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بوده و پخش بین‌المللی آن بر عهده فهیمه (رها) پورقاسم است.

عوامل ساخت این فیلم انیمیشن که بدون دیالوگ است، عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: امیر مهران، متحرک‌ سازی: جلال نعیمی، طراحی فضا و کانسپت: نعیم آزاد، طراحی شخصیت: ابوالفضل برومندی، آهنگساز: پژمان خلیلی، صداگذاری و ترکیب صدا: آرش قاسمی و محمد قاسمی، افکت و کامپوزیت سه‌بعدی: مسعود تقی‌مومنی، کامپوزیت و تدوین: امیر مهران، استوری‌بورد: عمار قنبرزاده، تصحیح رنگ و نور: حمیدرضا فطوره‌چیان. برنا جمشیدی، مدل‌سازی سه‌بعدی: محمد شهرابی، ساخت تیزر: آرین وزیردفتری، مجری طرح: استودیو آدورن.

راهیابی ۲ مستند ایرانی به جشنواره فیلم‌های ورزشی «کنیا»

سومین دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی «کنیا» از ۲۹ اکتبر تا ۱ نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با ‌۸ تا ۱۱ آبان ۹۹‌ در شهر «نایروبی» برگزار خواهد شد و فیلم‌های مستند «جایی برای فرشته‌ها نیست» به کارگردانی سام کلانتری و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» ساخته الله‌کرم رضائی‌زاده در بخش مسابقه این رویداد به نمایش گذاشته می‌شوند.

این جشنواره امسال به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

پخش بین‌المللی «جایی برای فرشته‌ها نیست» و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» برعهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.

«جایی برای فرشته‌ها نیست» مستندی درباره‌ تیم ملی دختران اسکیت هاکی ایران و مشکلات پیچیده‌ آنان در راه مسابقات آسیایی کره‌جنوبی است که ورزش، بهانه‌ای برای وارد شدن به زندگی این دختران شده است. این فیلم طی ماه‌های اخیر در گروه سینمایی «هنر و تجربه» و پلت‌فرم نمایش درخواستی فیلیمو و نمآوا اکران عمومی شده است.

مستند «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» هم با اشاره به افتخارات تیم ملوان بندرانزلی در تاریخ فوتبال ایران، روایتگر دلبستگی و همدلی اهالی بندرانزلی به این تیم محبوب و ریشه‌دار است.

«رستگاری» جلوی دوربین می رود

فیلم کوتاه «رستگاری» به کارگردانی کیارش پویان با اقتباس از کتاب «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد» نوشته اوریانا فالاچی جلوی دوربین می رود.

لوگوی این فیلم کوتاه به کارگردانی کیارش پویان و تهیه‌کنندگی یوسف سلیمی‌نمین که مراحل پیش تولید را پشت سر می‌گذارد توسط سعید عزتی طراحی شده است.

در خط داستانی «رستگاری» آمده است: عشق همان احساسی است که در مادری، هنگام به آغوش گرفتن کودک بی‌دفاع و کوچکش بروز می‌کند.

بهنوش صادقی، مهری آل‌آقا، نسترن پارسائیان، محمدرسول صفری و بازیگران خردسال: باران خوش‌بین، مدیسا جماعتی، امیرعلی عظیمی در «رستگاری» ایفای نقش می‌کنند.

عوامل پشت صحنه این فیلم عبارتند از کارگردان: کیارش پویان، نویسندگان: یغما یارعلی، کیارش پویان، تهیه‌کننده: یوسف سلیمی‌نمین، تصویربرداری: روزبه رایگا، طراح صحنه و لباس: بهزاد جعفری، طراح گریم: محسن دارسنج، جلوه‌های ویژه: هادی اسلامی، عکاس: مجید طالبی، مدیر صدابرداری: امید عاشوری، تدوین: نیکا عسگری، طراح کانسپت و استوری‌بورد: اوستا فروردین، موسیقی: مدیا هاشمی، صداگذاری: مجید آقایی، مدیر تولید: سهیل عبدالهی، انتخاب بازیگر و بازیگردان: محمد زیکساری، برنامه‌ریز و دستیار یک کارگردان: یاسمن چراغعلی، مجری طرح: آرش سرهنگی، دستیار تهیه: علی رضا بخشی، فیلمبردار پشت صحنه: وحید سلیمی و مشاور رسانه‌ای: مهدی سلیمانی برچلویی.

پوستر «نارگیل» منتشر شد/ نقشه یک گنج جادویی

پوستر فیلم سینمایی «نارگیل» به کارگردانی سید داود اطیابی و نویسندگی حمزه صالحی در آستانه نمایش در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان رونمایی شد.

در این فیلم سینمایی که تهیه آن را سید ابراهیم عامریان برعهده دارد، غلامحسین لطفی، بیژن بنفشه‌خواه، علیرضا استادی، سحر قریشی، شقایق دهقان، نصرالله رادش، امید روحانی، مانیا علیجانی و آرین اسمعیلی به ایفای نقش می‌پردازند.

در  خلاصه داستان «نارگیل» آمده است: نقشه گنجی پیدا می‌شود، گنجی جادویی که با همه‌ گنج‌ها فرق دارد.

سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان از تاریخ ۲۷ مهر تا ۲ آبان سال جاری برگزار می‌شود.

اکران آنلاین «آخرین داستان» تمام شد

اکران آنلاین انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» ساخته اشکان رهگذر با فروش بیش از ۱۷ هزار بلیت به پایان رسید.

انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر که از  روز ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ وارد اکران آنلاین شد، بعد از گذشت ۴۰ روز با مجموع فروش ۱۷ هزار و ۶۰۰ بلیت در سرویس آپرا به پایان اکران آنلاین خود رسید.

همچنین این انیمیشن به زودی در سرویس‌های وی او دی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت تا مخاطبانی که موفق به تماشای آنلاین «آخرین داستان» در زمان اکران نشدند بتوانند این انیمیشن را ببینند.

اکبر زنجانپور، حامد بهداد، لیلا حاتمی، پرویز پرستویی، اشکان خطیبی، باران کوثری، حسن پورشیرازی، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی نیا، بانیپال شومون، روزبه فرخ نعمتی، بیتا فرهی، مجید مظفری، زهیر یاری از مجموع بازیگرانی هستند که در این انیمیشن صداپیشگی کرده‌اند.

در خلاصه داستان این انیمیشن که برداشتی آزاد از داستان «ضحاک» شاهنامه فردوسی است، آمده است: «جمشید رفته است و ضحاک در پی طمع و جاه طلبی برای محاصره جمکرد، به نیابت از پدر بر تخت جمشید تکیه می‌زند، اما افسوس که اهریمن بر وجود ضحاک سیطره یافته و تاریکی او تمام شهر را فرا می‌گیرد. در این میان آفریدون که کودکی است کشاورز زاده، متولد می‌شود و برای دادخواهی خون پدر و مادرش پیرو کاوه آهنگر قیام می‌کند.»

«آخرین داستان» اولین انیمیشن بلند سینمایی تولید شده در استودیو هورخش است که تاکنون موفق به دریافت ۱۵ جایزه ملی و بین‌المللی شده است. همچنین این انیمیشن به ‌عنوان نماینده سینمای ایران در فهرست اولیه اسکار ۲۰۲۰ قرار داشت و برای اولین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن انسی فرانسه به نمایش درآمد.

«گاو آمریکایی» به ایتالیا می رود

«گاو آمریکایی» به کارگردانی و نویسندگی آسمان طوسی در چهارمین حضور جهانی خود به بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی زنان Sugardi altrove  میلان-ایتالیا راه پیدا کرد.

این جشنواره بیست و سوم تا سی و یکم اکتبر مصادف با ۲ تا ۱۰ آبان به صورت آنلاین در ایتالیا برگزار می‌شود.

زمان نمایش فیلم کوتاه «گاو آمریکایی» ۲۴ اکتبر مصادف با شنبه ۳ آبان ساعت ۱۵:۴۵ به وقت ایتالیا است.

این فیلم کوتاه پیش از این به سه جشنواره جهانی از جمله جشنواره بین المللی  osnabrueck آلمان، بخش مسابقه بیست و سومین دوره جشنواره بین المللی  Olympia یونان و جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو (iff) راه پیدا کرده بود.

همچنین چندی پیش جایزه‌ بهترین فیلم جشنواره‌ داکا (Dhuka) کشور بنگلادش به فیلم کوتاه «گاو آمریکایی» که اولین فیلم داستانی آسمان طوسی است، تعلق گرفت.

«پروفیلم فست» مسئولیت پخش بین‌المللی این اثر را برعهده دارد.

«گاو آمریکایی» هم اکنون در بسته «بازگشت کوتاه» در سینماهای «هنر و تجربه» در حال اکران است.

در خلاصه این فیلم آمده است: «پسربچه ای به اسم صاحب، مالک تنها گاومیش نر از نژاد آمریکایی در روستاست.»

در این اثر، علی‌اکبر شرهان‌زاده ایفای نقش کرده است.

دیگر عوامل «گاو آمریکایی» عبارتند از تهیه کننده: آسمان طوسی، مجری طرح: مجید عیدان، تهیه کننده حقوقی: انجمن سینمای جوانان ایران دفتر آبادان، تصویربردار: رضا عبیات، حامد بقاییان، تدوین: پویان شعله ور، صدابردار: حسن شبانکاره، بهشاد مطیعی، صداگذار: بهروز شهامت، آهنگساز: سهند نیک نژاد، طراح پوستر: امیرحسن نوری، تیزر: سیاوش شهابی، اصلاح رنگ و نور: سامان مجد وفایی، صداگذاری: بهروز شهامت، مدیرتولید: عماد سلمانیان، پخش بین المللی: پروفیلم فست، محصول انجمن سینمای جوانان ایران، دفتر آبادان.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *