صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پتروپالایشگاه، سود ۱۰ برابری نسبت به صادرات نفت خام دارد

۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴:۰۱
کد خبر: ۶۶۶۴۶۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با اجرای طرح پتروپالایشگاه علاوه بر استفاده همه ظرفیت تولید نفت و تحریم‌ناپذیری محصولات آن، سود ۱۰ برابری صادرات نفت را نیز خواهیم داشت.
- محمد حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، مهمان برنامه یکشنبه پایش با موضوع طرح مجلس در خصوص مقابله با گرانی‌ها و حمایت از اقشار ضعیف جامعه بود.

حاجی بابایی ضمن تاکید بر حمایت مجلس در شرایط جنگ اقتصادی از دولت گفت: "مجلس آمادگی کمک به دولت جهت غلبه بر تورم و گرانی را داراست و علاوه بر این طرح‌هایی نیز در دست داریم که بتوان در کوتاه مدت قسمتی از مشکلات مردم را برطرف کند. مثلا بتوانیم دغدغه حداقل ۶۰ میلیون نفر از ملت ایران در جهت تامین کالا‌های اساسی مانند گوشت، برنج، روغن و... را برطرف کند، به ویژه ۲۰ میلیون از این دسته که ۳ دهک پایین جامعه به شمار می‌روند. " ایشان با اشاره به لزوم اعلام آمادگی دولت به عنوان نهاد کارگزار برای دریافت کمک‌های مجلس، از آمادگی مجلس برای کمک‌رسانی در این امر و نظارت بر اجرای آن خبر داد.
همچنین در پاسخ به اظهارات عده‌ای مبنی بر وجود اصطکاک میان دولت و مجلس تشریح فرموند که: "هیچ اصطحکاکی بین مجلس به معنای ما هوی آن و دولت وجود نداشته و مجلس اراده‌ای برای کند کردن حرکت دولت ندارد و در همین حال مدعی‌ست که دولت مکلف است که بصورت جهادی و با ریل‌گذاری مناسب، مشکلات مردم را رفع کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص وظیفه نظارتی مجلس با اشاره به در دست داشتن تمامی ابزار نظارتی عنوان کرد: "مردم از ما توقع نظارت بر دولت دارند، اما وقتی کشور در یک جنگ اقتصادی قرار گرفته که فرمانده این جنگ رئیس‌جمهور می‌باشد، مجلس راهی جز کمک به فرماندهی ندارد. ضمن اینکه اشکالات اساسی و عمده‌ای در فرمانده می‌بیند و باید تذکراتی به او بدهد. نمای دولت و مجلس و قوه قضائیه ما در دنیا باید بصورت یک نظام منسجم باشد. "

در ادامه حاجی بابایی ضمن اظهار تاسف از نحوه تصویب بودجه ۹۹ که ایرادات قانونی دارد، گفت: "کل بودجه دولت ۵۷۰ هزار میلیارد تومان است، که طبق بررسی‌های بنده در بحث مالیات، وصولات بیش از مقدار مصوب‌شده بود که این رقم در بعضی شهر‌ها به ۱۲۰ درصد نیز رسیده؛ که نشان‌دهنده این است که زیرساخت‌های مالیاتی در کشور به شرط رعایت عدالت، پاسخگوی نیاز‌های ما در کشور خواهد بود. در بحث مالیات‌ها به شرط جلوگیری از فرار مالیاتی و اجرای عدالت چیزی حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان، و در بحث فروش اوراق و واگذاری صندوق‌های قابل معامله (etf)، چیزی حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان که مجموعا ۴۸۰ هزار میلیارد تومان می‌شود، عاید دولت می‌گردد. "

وی ضمن ابراز خوشحالی و اعلام حمایت از افزایش ۶۰ هزار میلیارد تومانی حقوق بازنشستگان اشاره کرد: "کاری که باید در طول ۴ سال گذشته صورت می‌پذیرفت، به یکباره انجام گرفت که باعث افتخار است و نشان از دارا بودن دولت است. "

حاجی بابایی در ادامه با اشاره به طرح جدید مجلس برای اصلاح ساختار بودجه گفت: "ما در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت تولیدی را به داخل کشور و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه را به خارج صادر می‌کنیم. اکنون توانایی صادر کردن این مقدار تولیدی به خارج کشور را نداریم و با توجه به فرمایشات رهبری مبنی بر عدم فروش نفت خام، چه تحریمی وجود داشته باشد و چه نباشد. حال اگر همان ۲.۵ میلیون بشکه را با ریل‌گذاری مناسب برای فرآوری ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به داخل کشور صادر کنیم، با فراخوان شرکت‌های خصوصی و متخصصین اعم از مهندسان و دکتر و کارگر برای احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه چند میلیون شغل ایجاد شده و همان نفت خام را با نرخی که به خارج صادر می‌کنیم به این پالایشگاه‌ها فروخته و شما نیز با فرآوری، محصول را به ۱۰ برابر قیمت صادر کنید. "

وی همچنین ضمن ابراز گلایه از عدم شفافیت در درآمد‌ها و قرارداد‌ها در دولت گفت: "چیزی حدود ۶۴۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت به پالایشگاه‌ها عاید دولت می‌شود که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان آن صرف یارانه انرژی می‌شود، ۴۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر سر از کجا درمی‌آورد؟ این‌ها همه نشان از نبود شفافیت است. این سامانه‌ای که برای شفافیت حقوق و قرارداد‌ها و ترکیب هیات مدیره‌های شرکت‌ها و... ایجاد شده باید دسترسی بیشتری به مردم داده تا نیازی به نظارت وزارت‌خانه‌ها و مجلس و دیگر دستگاه‌های نظارتی برای ورود به این مساله نباشد و کار نظارت مردمی به راحتی صورت پذیرد. "
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *