آشنایی با زیست شناسی که فلج شد
تئودور بووری زیست شناسی است که از یک سمت بدن فلج شد.
- تئودور بووری در ۱۲ اکتبر ۱۸۶۲ در شهر بامبرگ آلمان چشم به جهان گشود. تئودور دومین پسر از چهار پسر تئودور بووری پزشکی از تبار فرانکها و آنتونیه بووری بود. از ۱۸۶۸ تا ۱۸۷۵ در بامبرگ به دبستان رفت و تا ۱۸۸۱ درنورنبرگ در دبیرستان تحصیل کرد. در آن سال وارد دانشگاه مونیخ شد و بعد از فقط یک نیمسال که با جد تمام درتاریخ و فلسفه تحصیل کرد به علوم طبیعی روی آورد.
اولین آموزش علمی او کالبد شناسی بود که زیر نظر کارل فون کوپفر انجام شد و در موسسه کالبد شناسی مونیخ دستیار او شد؛ در ۱۲۸۵ مدرک دکتری را با درجه ممتاز گرفت. پایان نامه او، درباره کاری بود که با رهبری کوپفر انجام شده بود، به ساختمان رشتههای پی مربوط بود. در ۱۲۸۵ بورس پنج سالهای به عنوان پاداش خدمت از اعتبارات لامونت به بووری اعطا گردید.
بووری در ۱۲۹۳ در ۳۰ سالگی استاد جانورشناسی و کالبد شناسی تطبیقی و رییس موسسه جانورشناسی و کالبد شناسی جانوری دانشگاه وورتسبورگ شد.
علاقهای شدید به موسیقی و هنر، هر دو داشت. به نحوی استثنایی با ظرافت پیانو مینواخت و موسیقی از زندگی روزانه او ناگسستنی بود. مهارتش درنقاشی چنان بود که در جوانی به فکر افتاده بود که نقاشی را پیشه خود سازد؛ اما با سرشتی که داشت، درباره این هنر نیز مشکوک شد و نقاشیهای خود را فقط به دوستان بسیار نزدیک و صمیمی نشان میداد.
او چنان از جنبه روانی افسرده گردیده بود که ماهها قادر به کار نبود. از آن پس غالبا بیمار بود. افسردگی روانی او اغلب عود میکرد و روماتیسم او مزمن بود. در آن زمان با بیماری شدیدتری، توام با فلج مختصر یک پهلوی خود دست به گریبان بود. ذهن بووری آشکارا تحلیلگر بود و به کنه مسائلی که در مرکز اندیشه زیست شناسی سده بیستم بودند نفوذ میکرد.
کارهای علمی او در مرز رشتههایی دور میزدند که در میانه قرن به عنوان یاخته شناسی، رویان شناسی و علم وراثت از هم متمایز شدند.
در ۱۸۸۵ بووری شروع به اجرای یک سلسله مطالعات با ارزش درباره رنگین تنها کرد. بووری کمکهای مهم دیگری نیز به علم کرد از جمله کشف اندامهای مخصوص دفع مواد زاید بدن در آمفیوکسوس، (گروهی از بی مهرگان ماهی گونه دریایی نزدیک به مهره داران) که در آن زمان عقیده بر این بود که سازوارهای است نزدیک به سازوارهای که مهره داران از آن تکامل یافتهاند.
ادموند ب. ویلسن، یاخته شناس معروف آمریکایی در کتابی به صورت یادنامه بووری نوشت: «بووری با چند کشف از
مهمترین و مورد توجهترین کشفها و بارورترین مفهومهای روزگار ما دانش زیست شناسی را غنا بخشید.»وی در ۱۵ اکتبر ۱۹۱۵ در شهر وورتسبورگ آلمان دار فانی را وداع گفت.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *