صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«مومو» در ایران یک شوخی است؟

۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۶۲۴۴
چالش جدیدی که با استفاده از بسترهای شبکه های اجتماعی به ترساندن کودکان و دانش آموزان می پردازد، در کشور ما هنوز در حد شوخی است؟
- چندی پیش چالش «مومو» و مزاحمت‌های آن برای دانش آموزان خبرساز شد، اما در واکنشی تامل انگیر، پلیس فتا به والدین توصیه کرد نگران این مسئله نباشند و آن را جدی نگیرند؛ در حالیکه چند روز پیش یک دانش آموز در این چالش جان خود را از دست داد.
 
مومو چیست؟
مومو در حقیقت یک اکانت واتس اپ است که تصویر پروفایل آن، تصویری از یک دختر است که به شکل بسیار زشتی همراه با یک خنده جوکر مانند، در آمده است. اما داستان این اکانت، از آنجایی خطرناک می‌شود که برای برخی از کاربران واتس اپ، پیام‌هایی به زبان فارسی ارسال و از آن‌ها برای شرکت در چالش دعوت می‌شود. 
 
مومو با استفاده از یک لینک تماس برای افراد ارسال و پس از شروع به گفتگو آن‌ها را به رفتار‌های خطرناک دعوت می‌کند.
این بازی ابتدا از آرژانتین آغاز و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشور‌ها گسترش یافت و خودکشی یک دختر نوجوان ۱۲ ساله را به آن نسبت می‌دهند.
 
این روز‌ها که دانش آموزان بیشتر وقت خود را در کلاس‌های مجازی و گوشی به دست صرف می‌کنند درباره دریافت پیام‌هایی از اکانت مومو در سراسر کشور گزارش‌هایی دریافت شده است. همچنین به نظر می‌رسد عده‌ای از دانش آموزان با راه اندازی پویشی جدید همکلاسی‌های خود را به بلاک کردن این اکانت و هشدار درباره آن تشویق می‌کنند.
 
خانواده‌ها نگران نباشند
 
اما پلیس فتا از خانواده‌ها خواست در صورت مواجه با این پیام‌ها نگران نباشند و نگرانی خود را به کودکان انتقال ندهند. همچنین اعلام شد این مسئله در دست بررسی است و به زودی مجرمان گرفتار قانون می‌شود. اما با مرگ یک کودک ۱۱ ساله کلاس پنجمی در اهواز، این مسئله جدی‌تر از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
 
شکایتی دریافت نکردیم
 
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان اهواز در این باره گفت: تاکنون هیچ شکایتی به فرماندهی انتظامی اهواز و یا پلیس فتا مبنی بر قربانی گرفتن چالش مومو در سطح شهرستان اهواز واصل نشده است.
 
وی افزود: حتی هیچ تماسی هم با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ برای اعلام گزارش در این زمینه نداشته‌ایم. اطلاع و پیگیری بعد از وقوع جرم در صورتی امکان پذیر است که خبر آن از سوی مردم به مرکز فوریت‌های پلیسی اطلاع داده شود و یا شکایتی ثبت شود که مأموران برای پیگیری به این دو مورد استناد می‌کنند، ولی برای این خبر تاکنون نه شکایتی واصل شده و نه تماسی داشته‌ایم.
 
مومو در ایران فعلا در حد شوخی است/ چند نفر دستگیر شدند
 
سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفت‌وگو با میزان گفت: در حال حاضر چالش مومو در کشور ما فعلا یک شوخی و سرگرمی است و عده‌ای با اسم و عکس آن مجسمه، اکانت‌هایی ایجاد کرده و به ترساندن کودکان می‌پردازند.
 
وی با اشاره به مرگ کودک اهوازی ادامه داد: مرگ این کودک هیچ ربطی به این چالش ندارد و هنوز در این رابطه چیزی اثبات نشده است. همچنین هنوز هیچ شکایتی از خانواده این دانش آموز دریافت نکرده ایم.
 
این مقام انتظامی در پاسخ به این سوال که برای پیشگیری هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد، افزود: ابتدا باید خانواده کودک طرح شکایت کنند تا این مسئله توسط پلیس مورد بررسی قرار گیرد اما  هنوز اتفاقی نیوفتاده است. 
 
سرهنگ پاشایی با اشاره به بازی نهنگ آبی گفت: دو سال گذشته نیز دو دختر در اصفهان خود را از روی پل عابر به پایین انداختند و گفته شد این مسئله به خاطر این بازی است، اما مشخص شد مشکل چیز دیگری بود. 
 
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: در استان‌های هرمزگان و مشهد دو نفر که به قصد شوخی این چالش را انجام داده بودند و کودکان را می‌ترساندند، دستگیر و به مقام قضایی تحویل داده شده اند.
 
به گزارش میزان، با توجه اینکه هوز نیت افراد پشت پرده این چالش مشخص نیست، به معلمان توصیه می‌شود به هیچ وجه دانش آموزان را به استفاده از پیام رسان‌های خارجی برای آموزش مجازی هدایت نکنند همچنین به غیر از برنامه شاد از هیچ پیام رسانی استفاده نکنند.
 
همچنین به والدین توصیه می‌شود نحوه صحیح استفاده از شبکه‌های اجتماعی را به کودکان آموزش داده و بر فعالیت آن‌ها نظارت داشته باشند.
 

برچسب ها: مدارس پلیس فتا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *