صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به اقدامات دستگاه قضایی در استان‌های مختلف برای احیای واحدهای تولیدی/ ماده ۳۱ سند امنیت قضایی و مقوله حمایت از تولید

۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۶۶۶۰۷۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
در ماده ۳۱ سند امنیت قضایی نیز که اخیراً از سوی رییس قوه قضاییه ابلاغ شده، به مقوله حمایت از تولید داخلی اشاره شده و آمده است: در راستای حمایت از صنایع و رونق تولید داخلی، قوه قضاییه در جهت نیل به اقتصاد مقاومتی تدابیر پیشگیرانه و حمایتی حقوقی و قضایی را ضمن رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی اتخاذ خواهد نمود.
- بند دوم اصل ۱۵۶ قانون اساسی، بر احیای حقوق عامه توسط قوه قضاییه تاکید دارد؛ یکی از مظاهر حقوق عامه، حمایت از تولید داخلی است؛ از سویی دیگر با توجه به شعار سال ناظر بر «جهش تولید» و نیاز مبرم کشور به تقویت تولید داخل و اشتغال‌زایی در این شرایط سنگین تحریمی تحمیل شده از جانب دشمنان، قوه قضاییه برای حمایت از تولید داخلی در راستای احیای حقوق عامه، مسئولیت دوچندان دارد.

طی بیش از یک سال و نیم اخیر و آغاز دوره تحول در دستگاه قضایی، اقدامات بسیار ارزند‌ه‌ای برای احیای واحد‌های تولیدی توسط قوه قضاییه در استان‌های مختلف کشور صورت گرفته است.

آیت‌الله رییسی، ریاست قوه قضاییه نیز در بیانات و موضع‌گیری‌های متعددی بر اهمیت حمایت از تولید داخلی و احیای کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل یا نیمهتعطیل، تاکید کرده‌اند و در همین راستا نیز اقدامات ارزنده و مثمرثمری از سوی شخص ریاست قوه قضاییه چه در امر سرکشی از واحد‌های تولیدی نیمه‌تعطیل و چه از حیث صدور دستورالعمل‌های ناظر بر حمایت از تولید داخل صورت گرفته است.

ماده ۳۱ سند امنیت قضایی و مقوله حمایت از تولید
در ماده ۳۱ سند امنیت قضایی نیز که اخیراً از سوی رییس قوه قضاییه ابلاغ شده است، به مقوله حمایت از تولید داخلی اشاره شده و آمده است: در راستای حمایت از صنایع و رونق تولید داخلی، قوه قضاییه در جهت نیل به اقتصاد مقاومتی تدابیر پیشگیرانه و حمایتی حقوقی و قضایی را ضمن رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی در زمینه‌های زیر اتخاذ خواهد نمود:

الف- جلوگیری از ورشکستگی فعالان اقتصادی و تولیدی؛ عدم تعطیلی کارگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی.

ب- ایجاد زمینه تداوم فعالیت کارآفرینان، شرکت‌ها و مؤسسات دانشبنیان و فعالان اقتصادی بدهکار، از طریق راهکار‌های قانونی.

اما در ادامه به چند نمونه از احیای واحد‌های تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل در برخی از استان‌های کشور در نتیجه حمایت‌های دستگاه قضایی، اشاره میکنیم.

اقدامات دستگاه قضایی خراسان رضوی مانع از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی شد
سید امیر مرتضوی، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در گفتگو با میزان اظهار داشت: در راستای حمایت از تولید ملی، مشکلات واحد‌های صنعتی را احصا کرده و بخشنامه و دستورالعمل‌های مختلفی برای تسهیل کار آن‌ها از سوی دادگستری صادر شده است. مهمترین اهداف ما حمایت از سرمایه گذاری مشروع، ارتقای امنیت اقتصادی و افزایش اشتغال بوده است.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سه ماه اول امسال از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی در استان خراسان رضوی جلوگیری بعمل آمد. براساس میانگین طی شش ماه اول سال میتوان این رقم را حدود ۱۲۰ واحد تخمین زد.

رفع مشکلات ۲۱ واحد تولیدی در مازندران با پیگیری‌های قضایی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین اکبری، رییس کل دادگستری استان مازندران نیز اعلام کرد: در ۶ ماهه نخست سال جاری پرونده ۹۲ واحد اقتصادی و تولیدی در ستاد اقتصاد مقاومتی استان مازندران در ابعاد حقوقی و قضایی مورد بررسی قرار گرفت و تاکنون مشکل ۲۱ واحد تولیدی با اختیارات و پیگیری‌های قضایی و مصوبات ستاد برطرف شده است.

بازگشت کارخانه «اشکانسازه غرب» به چرخه تولید به همت دادگستری کردستان
محمدرضا مترقب رئیس کل دادگستری استان کردستان در جریان بازدید از کارخانه اشکان سازه غرب در شهرک صنعتی دهگلان بر حمایت از سرمایه گذاری و تولید در استان کردستان تاکید کرد.

رییس کل دادگستری کردستان در این بازدید گفت: شرکت اشکان سازه غرب که از سال ۱۳۹۳ به دلیل مشکلات مالی و بدهکاری بصورت کامل تعطیل شده بود با تلاش و حمایت ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان کردستان به چرخه تولید بازگشت.

حل مشکلات ٢۴ واحد تولیدی در اردبیل با ورود دستگاه قضا
ناصر عتباتی، رییس کل دادگستری استان اردبیل در جریان دوازدهمین جلسه کمیته اجرایی حمایت قضایی از سرمایهگذاری، تولید و اشتغال استان، از حل مشکلات ٢۴ واحد تولیدی در استان اردبیل در نتیجه ورود قضایی خبر داد و گفت: دستگاه قضایی استان اردبیل به صورت جدی به بحث تولید و اشتغال ورود کرده است.

ورود دادگستری فارس مانع از حراج کارخانه قند ممسنی شد
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی، رییس کل دادگستری استان فارس از ورود دستگاه قضایی به پرونده کارخانه قند ممسنی و لغو مزایده کارخانه به لحاظ ایرادات قانونی به صورت موقت خبر داد و بیان داشت: این اقدام پس از ورود ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استان و مذاکره با نمایندگان و سهامداران این کارخانه انجام شده است.

این مقام قضایی استان فارس، توقف مزایده کارخانه را به لحاظ رفع ایرادات قانونی و همچنین حفظ سرمایه موجود و بازگرداندن واحد تولیدی به چرخه تولید دانست و تصریح کرد: این اقدام تحت نظارت ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استان در حال انجام است و با توجه به این که کارشناسی انجام شده جهت برگزاری مزایده فاصله زیادی با ارزش واقعی واحد تولیدی دارد ورود به موقع دادگستری فارس به موضوع از حراج این کارخانه و به هدر رفتن سرمایه بالقوه جلوگیری کرده است.

رفع مشکل تأمین آب کشتارگاه صنعتی طیور بالکو با ورود دستگاه قضایی در خراسان شمالی
حجت‌الاسلام و المسلمین جعفری رییس دادگستری استان خراسان شمالی در جریان هفتمین نشست ستاد استانی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در استان خراسان شمالی از رفع مشکل تأمین آب کشتارگاه صنعتی طیور بالکو در مرکز این استان خبر داد و با اشاره به حساسیت مضاعف دستگاه قضایی نسبت به صیانت از حقوق عامه و در عین حال تأکید بر حمایت تمام قد و قاطع از تولید و سرمایهگذاری در استان خراسان شمالی در خصوص هرگونه سوءاستفاده و تنشآفرینی در بین افکار عمومی و ایجاد موانع و سنگاندازی برخی مسئولان و مدیران در حوزه تولید هشدار داد.

دستور رییس کل دادگستری استان مرکزی برای فعالسازی ۲۵ واحد تولیدی تملک شده توسط بانک‌ها
حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالمهدی موسوی، رییس کل دادگستری استان مرکزی، در نشست ستاد استانی اقتصاد مقاومتی دادگستری استان مرکزی، گفت: بانک‌های عامل استان باید با برگزاری نشستی با طرف‌های حساب خود نسبت به بررسی و ارایه راهکار‌های مناسب درخصوص فعالسازی ۲۵ واحد تملک شده از سوی بانک‌ها اقدام کنند و صورتجلسه آن را نیز به دادگستری ارسال کنند.

جلوگیری از تعطیلی خط تولید کارخانه شیر در استان ایلام با ورود دادستانی
افشار خسرویزاد، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام در گفتگو با میزان با اشاره به بازدید میدانی از شهرک صنعتی ایلام و صدور دستورات لازم جهت رفع مشکلات و موانع تولید گفت: با توجه به این که بیش از ۶۰ درصد واحد‌های تولیدی در شهرک صنعتی ایلام غیر فعال شده اند، یکی از اهداف اصلی این بازدید، ساماندهی و تعیین تکلیف واحد‌های تولیدی غیرفعال بود که بدون شک در راستای احیاء حقوق عامه، برای راهاندازی مجدد و بازگرداندن این واحد‌های تولیدی به چرخه تولید، از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام تصریح کرد: در این بازدید از تعطیلی یک خط تولید در یکی از واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی ایلام (کارخانه شیر) ممانعت و پیشگیری شد.

وی ادامه داد: در این بازدید مقرر گردید که مسوولین اجرائی مربوطه نسبت به رفع مشکلات شهرک صنعتی ایلام از جمله تغییرکاربری‌های غیرمجاز، بهسازی معابر، فضای سبز، روشنایی، حصارکشی و تأمین امنیت، کنترل ورود و خروج و صدور کارت تردد در اسرع وقت اقدامات لازم معمول و نتیجه را گزارش کنند.

رفع مشکلات ۱۳۰ واحد تولیدی و صنعتی در ایلام با همکاری دستگاه قضا
همچنین، قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام در گفتگو با میزان، با اشاره به رفع مشکلات ۱۳۰ واحد تولیدی و صنعتی این استان گفت: این توفیقات با همکاری دستگاه قضایی در استان همراه بوده که در جلسات شورای تأمین حضور فعال دارند و در رفع مشکلات تولیدکنندگان در حوزه‌های مختلف نهایت همکاری و تلاش را با ما دارند.

اقدام دادگستری استان فارس برای احیاء ۲۵ واحد تولیدی توقیف شده توسط بانک‌ها
حجت‌الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی، رییس کل دادگستری استان فارس در چهارمین جلسه ستاد پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری استان بر اجرای دقیق و محور قرار گرفتن رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور موضوع محاسبه سود بانکی بر مبنای نرخ مصوب بانک مرکزی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و تحقق شعار سال تأکید کرد.

وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی کنونی که وضعیت معیشتی مردم تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه قرار گرفته است باید همه مسئولین با همه توان پای کار باشند گفت: در حال حاضر ۲۸۶ کارگاه و واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل در استان شناسایی شده اند که راه اندازی و احیاء و همچنین رساندن هر کدام از این واحد‌ها به ظرفیت کامل هدف اصلی این ستاد و مسئولین مرتبط است.

رییس کل دادگستری استان فارس در اولویت قرار گرفتن بررسی وضعیت و رفع مشکلات ۲۵ واحد تولیدی توقیف شده توسط بانک‌های استان را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: یک کارگروه ویژه روند راهاندازی و کمک به این واحد‌ها را نظارت و گزارش مرحل‌های اقدامات به ستاد گزارش شود.

احیاء مجموعه بزرگ کشت و صنعت شهد خراسان با ورود دستگاه قضایی
حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری، رییس کل دادگستری خراسان شمالی در گفتگو با میزان، از احیاء مجموعه بزرگ کشت و صنعت شهد خراسان در استان خراسان شمالی خبر داد و گفت: در نتیجه احیاء این مجموعه در حال حاضر تعداد ۳۰ نفر بطور مستقیم و ۹۷ نفر بطور غیرمسقیم مشغول به کار شدند.

وی عجز از بازپرداخت تسهیلات بانکی را بعنوان یکی از مهمترین معضلات مبتلابه این مجموعه عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که این مجموعه داشت کار تولید و اشتغال با موانع بسیار جدی مواجه بود و امکان توسعه این مجموعه نیز عملا وجود نداشت، ولی با ورود دستگاه قضایی و پیگیری‌های عدید‌های که صورت گرفته علاوه بر احیاء این مجموعه و رونق تولید امکان توسعه این مجموعه که ظرفیت قابل توجهی هم دارد فراهم گردید.

۵۰ واحد تولیدی با حمایت دادگستری آذربایجان شرقی به چرخه تولید بازگشته است
موسی خلیل اللهی، رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی در جریان نشست بررسی مشکلات زیست محیطی شرکت پالایش نفت تبریز، گفت: ۵۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ استان با حمایت قوه قضائیه به چرخه تولید برگشته و حتی در برخی موارد صادرات نیز انجام میشود.

احیاء ۱۰۰ واحد تولیدی راکد در آذربایجانشرقی با مساعدت دستگاه قضا
همچنین محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی در گفتگو با میزان، با اشاره به واحد‌های تولیدی و صنعتی راکدی که در استان آذربایجان شرقی به چرخه تولید بازگشتهاند، اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ واحد تولیدی که به خاطر مشکلات نقدینگی، تحویل مواد اولیه و یا مشکلات بانکی فعالیتشان راکد شده بود، به چرخه تولید بازگردانده شدند؛ در این راستا دستگاه قضایی خیلی کمک کار ما بودند.

بازگشت تولید به شش واحد تولیدی با حمایت دستگاه قضایی در چهارمحال و بختیاری
قوه قضاییه علیرغم اینکه مسئولیت مستقیمی در حوزه اقتصاد ندارد، در قالب ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به حمایت حقوقی و قضایی از تولیدکنندگان و واحد‌های تولیدی میپردازد.

این ستاد در استان‌های مختلف فعالیت دارد و برای تولیدکنندگان و واحد‌های تولیدی در هر استان حمایت‌های حقوقی ارائه میدهد. علاوه بر آن مسئولان دستگاه قضایی در قالب بازدید از کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی از نزدیک با مهمترین چالش‌های آن‌ها آشنا میشوند که این امر نیز نقش مهمی در حل این چالش‌ها دارد.

در این راستا و با حمایت دستگاه قضایی در استان چهارمحال و بختیاری، «شرکت تعاونی سوسیس و کالباس شقایق سامان»، «شرکت صنایع شیر پاستوریزه زاگرس»، «معدن انفجاری سنگ لاشه دو چغات»، «شرکت شار پرتو ایرانیان»، «شرکت صبا فولاد زاگرس» و «شرکت کاردین پودر سامان» به خط تولید بازگشتند.

از سرگیری تولید در چهار واحد تولیدی و ایجاد اشتغال برای ۱۹۲ نفر در گلستان
دادگستری استان گلستان، در زمینه حمایت از واحد‌های تولیدی و تولیدکنندگان همواره از دادگستری‌های پیشرو در کشور بوده است؛ در این زمینه به برخی از واحد‌های تولیدی که به سبب حمایت دستگاه قضایی در سال جهش تولید، تولید در آن‌ها از سر گرفته شد، اشاره میشود.

شرکت نصر نوین با ایجاد اشتغال برای مجموعا ۱۶۰ نفر، شرکت کیک و کلوچه شاداب مهردوست با ایجاد اشتغال برای ۱۰ نفر، شرکت شمال کمباین با ایجاد اشتغال برای ۱۳ کارگر و شرکت آیسان گاز شمال با ایجاد اشتغال برای ۹ کارگر از جمله واحد‌های تولیدی هستند که با حمایت دستگاه قضایی در سال جاری به تولید بازگشتند.

حل مشکل ۳۱۴ واحد تولیدی در سطح استان خراسان رضوی با ورود دستگاه قضایی
در استان خراسان رضوی، بررسی مسائل و مشکلات واحد‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی در کمیسیون پنج نفره حمایت قضایی از صنعت و سرمایهگذاری مشروع و تشکیل جلسات ویژه منجر به رفع مشکل ۳۱۴ واحد تولیدی در سطح استان خراسان رضوی شده است.

۱۷۵ پرونده در راستای حمایت از تولید در دادگستری استان کرمان رسیدگی شده است
یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: در سال ۹۸ و چندماه ابتدای سال ۹۹ در راستای حمایت از تولید، ۱۷۵ پرونده حمایتی در ستاد استانی حمایت قضایی از اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار گرفته که توفیقات خوبی برای حل مشکلات این واحد‌ها حاصل شده و اگر این اقدامات نبود شاید ادامه خدمت بالغ بر ۹ هزار نفر در بخش تولید با مشکل مواجه میشد.

بازگشت ۳ واحدی تولیدی تعطیل شده به چرخه تولید با حمایت دستگاه قضایی در زنجان
حجت‌الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی، رییس دادگستری زنجان با بیان اینکه انتظار ما از سیستم بانکی این است که در محاسبه سود‌های بانکی ضمن رعایت مقررات بر اساس مصوبات بانک مرکزی اقدام کنند، گفت: تعداد ۱۸ واحد صنعتی با اخذ تسهیلات حدود ۴۵۰ میلیارد تومان از بانک‌های عامل استان زنجان، به لحاظ اینکه نتوانستند به موقع اقساط مربوطه را پرداخت کنند، متاسفانه بانک‌های عامل اقدام به تملیک واحد‌ها کرده و از ادامه فعالیت و تولید جلوگیری و یا از راه اندازی محروم شدند که این تعداد واحد‌ها ظرفیت اشتغال ۵۳۴ نفر را داشتند.

رییس کل دادگستری استان زنجان اظهار داشت: با حضور مسئولین مربوطه مشکل ۳ واحد تولیدی از ۱۸ واحد مذکور مطرح و مشکلاتشان مرتفع شد و مقرر شد این ۳ شرکت مجددا راه اندازی و زمینه تولید و اشتغال کارگران فراهم شود و این اقدام مبارکی است.

موارد ذکر شده در بالا، تنها بخش‌هایی از اقدامات دستگاه قضایی در استان‌های مختلف کشور در راستای حمایت از تولید داخلی و احیای واحد‌های تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل است و با توجه به در اولویت قرار گرفتن حمایت قضایی و حقوقی از تولید داخلی در قوه قضاییه، حجم اقدامات صورت گرفته در همین هفت ماه گذشته از سال جاری، بسیار بیش از موارد مذکورِ فوق‌الذکر است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *