درباره خروج کامل آمریکا از افغانستان تردید وجود دارد
- حملات هوایی اخیر آمریکا علیه طالبان تردیدهایی را درباره خروج کامل آمریکا از افغانستان تا پایان سالجاری بوجود آورد است.
اکسپرس تریبون در این باره مینویسد که خشونت مداوم در افغانستان توافق آمریکا با طالبان را بیاثر میکند و خروج ناخواسته آمریکا از منطقه را نیز پیچیدهتر خواهد کرد.
این روزنامه پاکستانی نوشت که ایجاد یک کشور با ثبات در افغانستان کار آسانی نیست. طالبان بدنبال قدرت است اما میداند که روشهای گذشته این گروه کارایی ندارد و البته آنها نیز تا حدودی به سازش نیاز دارند.
طالبان ممکن است در این فکر باشند که دولت کنونی افغانستان را به یک حکومت دینی تغییر دهند، اما بسیاری دیگر میخواهند تا آنجا که ممکن است ساختار دموکراتیک فعلی را حفظ کنند.
«زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان چندی قبل در ویدئو کنفرانسی به میزبانی انستیتو صلح آمریکا اظهار داشت: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مشروط به این است که طالبان شرایط توافقنامه آمریکا- طالبان را عملی کند.
وی افزود که تلاشها برای مبارزه با تروریسم، خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، آغاز مذاکرات بینالافغانی و توافق برای آتشبس جامع از شرایط مهم توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان است.
برخی کارشناسان میگویند که آمریکا درباره روند صلح افغانستان دیدگاه دوگانه دارد و همواره منافع خود را نسبت به دولت افغانستان و گروه طالبان ترجیح و اولویت میدهد.
آنها معتقدند که آمریکا با فرار از این واقعیت که خروج مسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان تنها راه واقعی پایان جنگ و کلید گشایش در روند صلح است سیاست دوگانه در روند صلح در پیش گرفته است.
مقامات آمریکایی با اعمال سیاست دوگانه در روند صلح افغانستان تلاش میکنند تا طالبان و در شرایط کنونی حتی دولت افغانستان را عامل ادامه جنگ در این کشور نشان دهند و افکار عمومی را از عامل اساسی ناامنیها که حضور نظامیان آمریکایی است بهسمت دیگری منحرف کنند.
تسنیم