صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۶۵۹۲۱
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.

سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

«جنایت بی‌دقت» در سه کشور اروپایی روی پرده می‌رود

همزمان با اعلام حضور «جنایت بی‌دقت» تازه‌ترین ساخته شهرام مکری در فستیوال ویناله مجله سینمایی «ددلاین» در آمریکا از واگذاری حقوق پخش این فیلم به کمپانی «تریگون فیلم» خبر داد.

در این نشریه آمده است: «بعد از فستیوال ونیز نخستین نمایش «جنایت بی‌دقت» در امریکای شمالی و در فستیوال شیکاگو خواهد بود. این فیلم به تهیه‌کنندگی نگار اسکندرفر و محصول موسسه فرهنگی هنری کارنامه در قراردادی بین کمپانی «دریم لب» با مدیریت نسرین میرشب و «تریگون فیلم» برای نمایش در سه کشور المان؛ سویس و اتریش آماده می‌شود.

والتر راگل مدیر ارشد «تریگون فیلم» در گفت‌وگو با این نشریه می‌گوید: «این کمپانی افتخار پخش و توزیع «ماهی و گربه» را هم به کارگردانی شهرام مکری داشت. فیلمی که بسیار هنرمندانه و در یک نما فیلمبرداری شده بود و من آنجا، فیلم‌سازی را کشف کردم که از فیلم برای روایتی نو در مدل زمان استفاده کرده و به ما ثابت می‌کرد، سینما هنوز به طور کامل کشف نشده است. حالا او در «جنایت بی دقت» هم همین کار را کرده و این بار با حرکت در زمان، ما را به درون جهانی از دل سینما دعوت می‌کند. چیزی که ما این روزها به آن نیاز داریم.»

این فیلم با سرمایه‌گذاری نگار اسکندرفر و فرح سلطانی تولید شده و بعد از پایان اکران جشنواره‌ای در سال ٢٠٢١ در سینماهای این سه کشور اروپایی به نمایش گذاشته می‌شود.

به این ترتیب بعد از کمپانی «دامندفیلم» در فرانسه؛ دومین شرکت پخش اروپایی نمایش و توزیع فیلم را برعهده دارد.

«نفر سوم» از ایران راهی استونی می‌شود

 چند فیلم کوتاه ایرانی به جشنواره «شب‌های سیاه تالین» راه یافتند.

فیلم کوتاه «نفر سوم» به نویسندگی و کارگردانی پویا امین پوری در بخش مسابقه استعدادهای تازه، «خرچنگ» ساخته شیوا صادق اسدی در بخش مسابقه انیمیشن و «خورده شده» ساخته محسن رضاپور در بخش مسابقه انیمیشن برای کودکان همچنین «زائران» ساخته مشترک فرنوش صمدی و علی عسگری محصول ترکیه در بخش مسابقه فیلم کوتاه در بیست و چهارمین جشنواره «شب‌های سیاه تالین» به رقابت می‌پردازند.

این جشنواره هرساله در کشور استونی برگزار می‌شود. بخش کوتاه جشنواره «شب‌های سیاه تالین» مورد تائید آکادمی اسکار و بفتا است و فیلم برگزیده آن برای بررسی برای رقابت در بخش کوتاه به این آکادمی معرفی خواهد شد.

«نفر سوم» پیش از این از بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم‌های فانتزی بوچئون کره‌جنوبی برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی شده است.

بیست و چهارمین دوره جشنواره «شب‌های سیاه تالین» از ۱۳ نوامبر تا ۲۹ نوامبر برابر با ۲۳ آبان تا ۹ آذرماه برگزار خواهد شد.

در خلاصه داستان فیلم کوتاه «نفر سوم» آمده است: «یک بیمار روانی از آسایشگاهی در جنگل‌های شمالی ایران فرار می‌کند و واحدهای گشتی ۲ کلانتری مجاور آسایشگاه در جاده‌های اطراف به دنبال او هستند.»

فهرست عوامل این فیلم به این شرح است: بازیگران: روشنک گرامی، مجتبی بتوندی، هومن رستگار، مازیار ملکی و سیاوش چراغی پور، نویسنده و کارگردان: پویا امین پوری، مدیر تصویربرداری: مهرداد حمیدیان، تدوین: پویا امین پوری، طراح صحنه و لباس: سارا فلاح، طراح گریم: سپیده سلیمانی، مدیر تولید: علی قاسمیان، سعید فرجی، موسیقی: سالار اصغری، صدابردار: حامد حسین زاده، طراحی و ترکیب صدا: محمد حسین ابراهیمی، انتخاب بازیگر: سیاوش چراغی پور، دستیار اول کارگردان: مصطفی سالم، عکاس: شاهین دانشفر، طراح دپوستر: روژان ایرجی، تهیه کننده اجرایی: آریان گلصورت، پخش کننده: فینیش فیلمز، تهیه کننده: پویا امین پوری، مهرداد حمیدیان.

مشاوران بخش داستانی جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند

مهدی جعفری، مسعود مددی، مرتضی قیدی، مهتاب ابراهیم‌زاده، رزت قادری، مهدی موسوی برزکی، مجید گرجیان، علی درخشنده و پوریا ذوالفقاری به عنوان مشاوران انتخاب فیلم‌های بخش داستانی، سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران را همراهی کرده‌اند.

مهدی جعفری مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما، متولد ۱۳۴۸ در اهواز و فارغ‌التحصیل کارگردانی سینماست. او ساخت فیلم‌های سینمایی «۲۳ نفر»، «ایستگاه اتمسفر»، «بلوگا»، «نقش و نقاش» و فیلمبرداری آثار متعددی را برعهده داشته است.

مسعود مددی فیلمساز و متولد ۱۳۴۲ و کارشناس کارگردانی سینما و کارشناس ارشد ادبیات نمایشی است و کارگردانی فیلم‌های «فراموشی»، «گیتا» را برعهده داشته است.

مرتضی قیدی مدیر فیلمبرداری و متولد ۱۳۶۰ در تهران است. وی تاکنون مدیریت فیلمبرداری فیلم‌های «ناهید»، «مغز استخوان»، «۲۳ نفر»، «اسرافیل»، «مادری»، «ناکوک» انجام داده است.

مهتاب ابراهیم‌زاده فیلمساز و متولد ۱۳۴۹ نیز در بوشهر و دارای مدرک کارگردانی سینما از دانشگاه عالی هنر آلمان است. این فیلمساز جوایز مختلفی را از جشنواره‌های داخلی و خارجی کسب کرده است.

رزت قادری سینماگر و متولد ۱۳۴۸ در تهران و دارای مدرک کارشناسی سینما و صاحب امتیاز و مدرس مدرسه فیلم‌سازی هیلاج است. وی تاکنون فیلمبرداری بیش از ۳۰۰ فیلم مستند را به عهده داشته است.

مهدی موسوی برزکی فیلمساز و متولد ۱۳۶۷ در کاشان، مدرس انجمن سینمای جوانان ایران و عضو انجمن صنفی کارگردانان خانه سینما است. وی تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگری، بهترین صدای فیلم و لوح افتخار هنر و تجربه را برای فیلم «عزیز» از سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران کسب کرده است.

مجید گرجیان فیلمبردار و کارگردان سینما متولد ۱۳۵۶ و دانش آموخته انجمن سینمای جوان همدان است. وی همچنین عضو انجمن مدیران فیلمبرداری سینمای ایران و انجمن فیلم کوتاه است.

علی درخشنده سینماگر و متولد سال ۱۳۶۳ در تهران و فارغ‌التحصیل کارگردانی است. فیلم سینمایی «دشمنان» اولین اثر سینمایی علی درخشنده در مقام کارگردان است که در بخش نگاه نو سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

پوریا ذوالفقاری منتقد و فیلمساز و متولد ۱۳۶۲ است. وی فارغ‌التحصیل رشته حقوق و فارغ‌التحصیل آموزشگاه استاد سمندریان است. ذوالفقاری ساخت فیلم‌های کوتاه را از سال ۱۳۸۸ شروع کرد و از سال ۱۳۹۰ نیز عضو تحریریه مجله فیلم است.

سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی ۷ تا ۱۳ آبان برگزار می‌شود.

فیلم کوتاه «زمین شماره اس ۷» در جشنواره جهانی ژنو

‎فیلم کوتاه «زمین شماره اس ۷» ساخته‌ی آبتین سرابی پس از حضور در بخش مسابقه‌ی جهانی جشنواره‌ی لوکارنو، در بیست وششمین جشنواره‌ی جهانی ژنو به نمایش درمی‌آید.

این فیلم که محصول مشترک «کریستالید دیفوزیون» و «استر کریتیو پیکچرز» است، در شهری مرزی بین سنگال و موریتانی فیلمبرداری شده است که مشکلات کارگران آن منطقه را با سبکی شاعرانه به تصویر می‌کشد.

‎فیلم کوتاه مستند-تجربی ۲۸ دقیقه‌ای «زمین شماره اس ۷» محصول مشترک سنگال، ایران و فرانسه است و عوامل اصلی دیگر آن عبارتند از نویسنده و کارگردان و مدیر فیلمبرداری: آبتین سرابی، تهیه‌کنندگان: کریسالید دیفوزیون – استر کریتیو پیکچرز – آبتین سرابی، صدابردار : جاکوب وینر، موسیقی: کریستوف رضاعی، طراح صدا: ترنت هدایتی، اشعار : سهراب سپهری، مشاور امور بین‌الملل: قصیده گلمکانی

راز‌های انیو موریکونه، آهنگساز اسکاری آشکار می‌شود

مجموعه‌ای از ۷ قطعه منتشر نشده از انیو موریکونه، موسیقی‌دان فقید و برجسته، در قالب یک آلبوم منتشر خواهد شد.

چهار ماه پس از مرگ انیو موریکونه آهنگساز برنده اسکار، دو شرکت موسیقی ایتالیایی، مجموعه‌ای از قطعات منتشر نشده او  که به اواخر دهه ۱۹۶۰ تا اوایل دهه ۱۹۸۰ تقعلق دارد را منتشر خواهد کرد. این آلبوم که شامل ۷ قطعه منتشر نشده است به ایتالیایی "Morricone Segreto" به معنی راز‌های موریکونه، نام دارد.

این مجموعه در تاریخ ۶ نوامبر (۱۶ آبان ماه)، چند روز قبل از تولد ۹۲ سالگی Maestro در ۱۰ نوامبر منتشر می‌شود و به صورت دیجیتالی،  سی دی در دسترس خواهد بود.

راز‌های موریکونه، مجموعه‌ای متشکل از ساخته‌های آزمایشی و ابتکاری موریکونه برای فیلم‌ها است که در برخی موارد هرگز اکران نشده‌اند.

اِنیو موریکونه آهنگساز بزرگ در یک نگاه

اِنیو موریکونه آهنگساز بزرگ ایتالیایی در ۱۰ نوامبر (۲۰ آبان ماه) ۱۹۲۸ چشم به جهان گشود.  این موسیقیدان از سال از ۱۹۶۱، برای بیش از ۴۰۰ اثر سینمایی و تلویزیونی موسیقی نوشته‌است. علاوه بر این، افزون بر ۱۰۰ اثر مستقل در زمینه‌های دیگری، چون موسیقی برای ارکستر‌های بزرگ یا مجلسی،  کنسرتو‌هایی برای پیانو و دیگر سازها، آثار کرال، و قطعاتی برای باله از دیگر ساخته‌های اوست. وی با کارگردانان بسیاری، چون سرجیو لئونه،  برناردو برتولوچی،  رومن پولانسکی،  فرانکو زفیرلی،  الیور استون،  کوئنتین تارانتینو،  جوزپه تورناتوره، و پیر پائولو پازولینی همکاری داشته‌است.

موریکونه کار سینما را با ارکستراسیون برای چند اثر سینمایی، چون مرگ یک دوست (۱۹۵۹)، و باراباس (۱۹۶۱) آغاز کرد. موسیقی فیلم فاشیست ۱۹۶۱ نخستین اثر او در مقام آهنگساز فیلم است. آثار او در حدود ۳۰ پارتیتور برای فیلم‌هایی با گونه وسترن را شامل می‌شود که یک مشت دلار (۱۹۶۴)،  به خاطر چند دلار بیشتر (۱۹۶۵)،  خوب، بد، زشت (۱۹۶۶)، و روزی روزگاری در غرب (۱۹۶۸) از آن جمله‌اند.

موسیقی برای روزی روزگاری در آمریکا (۱۹۸۴)،  ماموریت (۱۹۸۶)،  تسخیرناپذیران (۱۹۸۷)،  سینما پارادیزو  (۱۹۸۸)،   هملت  (۱۹۹۰)،   باگزی  (۱۹۹۱)،  افسانه ۱۹۰۰ (۱۹۹۸)،  مالنا (۲۰۰۰)،  بهترین پیشنهاد (۲۰۱۳)، و هشت نفرت‌انگیز (۲۰۱۵) از دیگر آثار اوست.

انیو موریکونه از سوی دولت‌های ایتالیا، فرانسه نشان لیاقت دریافت کرده‌است. وی در سال ۲۰۰۷ اسکار افتخاری آکادمی اسکار را دریافت کرد. او که از ۱۹۷۹ تاکنون نامزد دریافت شش جایزه اسکار در بخش بهترین موسیقی فیلم بوده‌است در سال ۲۰۱۵ موفق به دریافت این جایزه برای موسیقی «هشت نفرت‌انگیز» در بخش رقابتی نیز گردید. وی نخستین آهنگساز سینما است که در سال ۲۰۱۰ برنده جایزه پولار مشهور به «نوبل موسیقی» در استکهلم سوئد شد.

بسیاری از کارشناسان  از انیو موریکونه به عنوان پرکارترین آهنگساز سینمای جهان یاد می‌کنند و روزنامه گاردین در فوریه سال ۲۰۰۱ در مقاله‌ای با عنوان «موتسارت موسیقی فیلم» به کارکرد آثار او در ارائه ژانر‌های متفاوت موسیقی پرداخته و بر تعدد آثارش در همکاری با فیلم‌سازان برحسته سینما تاکید ورزیده است.

نشریه ورایتی در نوامبر ۲۰۱۲، با کسب نظر از ۴۰ آهنگساز فعال سینمای جهان، موسیقی انیو موریکونه برای فیلم مأموریت را بهترین موسیقی نوشته شده برای یک اثر سینمایی تا آن زمان اعلام کرد. از میان آثار وی که بالغ بر ۶۰ میلیون نسخه از آن در جهان به فروش رفته‌است روزی روزگاری در غرب با فروش تقریبی ۱۰ میلیون نسخه از پرفروش‌ترین آلبوم‌هایبیکلام موسیقی فیلم در تاریخ سینما به‌شمار می‌آید.

توفیق در کسب ۷ جایزه بفتا، دو جایزه گلدن گلوب، ۵ بار نامزدی برای کسب جایزه گرمی، یک جایزه اسکار و بیش از ۲۵ نامزدی برای کسب جوایز معتبر آهنگسازی فیلم جهان از این هنرمند فقید یکی از پرافتخار‌ترین آهنگسازان موسیقی جهان ساخته است.

انیو موریکونه، آهنگساز سینما، ۶ ژوئیه (۱۶ تیر ماه) در سن ۹۱ سالگی درگذشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *