اهمیت ورزش در ابعاد روحی و جسمی
مزایا و کارکردهای ورزش چه در ابعاد روحانی و چه ابعاد جسمانی بر کسی پوشیده نیست. نشاط و سرزندگی یک جامعه را از اهمیت دادن مردم آن جامعه به ورزش میتوان سنجید. با شیوع کرونا اهمیت پرداختن به ورزش بیش از گذشته آشکار شد.
_ رکنا نوشت: ورزش به عنوان مقولهای آشنا در کشور ما در بین مردم کم و بیش مورد اقبال و یا بعضا مورد بی مهری قرار گرفته، اما آنچه که عیان است این است که همه از مزایای ورزش اطلاع دارند.
مزایا و کارکردهای ورزش چه در ابعاد روحانی و چه ابعاد جسمانی بر کسی پوشیده نیست و نشاط و سرزندگی یک جامعه را از اهمیت دادن مردم آن جامعه به ورزش میتوان سنجید.
زیرشاخهها و یا گرایشهای رشتههای ورزشی در دانشگاهها و همچنین در دورههای مربیگری ورزشی به چندین بحث مهم اشاره دارد که میتوان مباحث تئوری و عملی این رشته وسیع را هم ردیف برخی از رشتههای پزشکی قرار داد چرا که سرفصلهای دروس مشابهی دارند.
مباحثی از قبیل فیزیولوژی و آناتومی بدن و حرکات مفیدی که بر سلامت بدن تاثیر بسزایی دارند و باعث شده تا علم ورزش را با مباحث پزشکی هم خانواده و هم ردیف بدانیم.
ورزش مکمل توسعه مشاغل مختلف در جامعه
ورزش و اقتصاد، گردشگری ورزشی، روانشناسی ورزشی و موضوعاتی از این دست امروزه باعث شده تا بسیاری از کشورها در زمینه ورزش شروع به سرمایهگذاری کنند تا هم سلامت جامعه خود را ارتقا دهند و همچنین در کنار آن به درآمد و توسعه اقتصادی نیز دست یابند و در کنار آن برخی از صنایع نظیر صنعت گردشگری را نیز در کنار آن توسعه دهند.
امروزه ورزش را میتوان مکملی برای بسیاری از مشاغل و حوزهها قلمداد کرد چرا با گسترش ورزش میتوان ابزار آلات و وسایل ورزشی نظیر وسایل بدنسازی و یا ملزومات کلیه رشتههای رزمی و توپی و آبی و... را توسعه داد، در زمینه تولید لباسهای ورزشی رشتههای متعدد میتوان سرمایه گذاری کرد، میتوان گردشگری را در کنار ورزش جذابتر و پر مخاطب کرد و میتوان بسیاری از کارخانهها را جهت اسپانسری ورزش دعوت کرد تا بهقولی به سود دو سر برد بیانجامد.
به هر حال قطعا بیشتر از مواردی که در بالا یاد شد میتوان از ورزش و مزایای جنبی آن برای گسترش بسیاری از مشاغل استفاده کرد و این امر با توجه خاص مسئولان به جنبههای مختلف ورزش میتواند محقق شود.
ناسازگاری چالش ورزش در خانه با آپارتماننشینی
با شیوع کرونا اهمیت پرداختن به ورزش بیش از گذشته آشکار شد و ارتباط مستقیم آن با سلامتی در حد بالایی خودنمایی کرد چرا که کرونا یک بیماری تنفسی به شمار میرود و ورزش نیز ارتباط مستقیم با دستگاه تنفسی انسان دارد و در تقویت آن نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
اما به نظر میرسد آنچنان که باید به این مسئله توجه نشده و با شیوع کرونا ورزش به انزوا رفته است؛ البته چالش ورزش در خانه برای برههای کوتاه به خوبی فرهنگسازی شد، اما با شرایط کنونی آپارتماننشینی این چالش جوابگو نبوده و باید تدابیری در جهت روی آوردن مردم به ورزش هوازی در محیطهای باز با رعایت اصول بهداشتی اتخاذ شود چرا که تمرینات هوازی تاثیر فوق العادهای روی دستگاه تنفسی دارد و ورزش هوازی با آپارتمانهای نقلی سنخیتی ندارد.
غالبا به افرادی که از بیماری کرونا بهبودی حاصل میکنند توصیه میشود تا به ورزش و تقویت دستگاه تنفسی آسیب دیده خود روی بیاورند و این مسئله اهمیت ورزش بر سلامتی را میرساند لذا ورزش در هوای آزاد خطر ابتلا به کرونا را افزایش نمیدهد بلکه با تقویت دستگاه تنفسی و همچنین دستگاه ایمنی بدن جامعه میتواند در برابر این ویروس مقاوم شود و در این خصوص لازم است تا برنامههایی از تلویزیون پخش شود که شیوه ورزش در دوران کرونایی در هوای آزاد را آموزش دهد.
۲۶ مهرماه روز ورزش و تربیت بدنی که از ۲۶ مهر تا ۲ آبانماه با عنوان هفته ورزش نامگذاری شده و این مدت، بهترین فرصت برای آشنا کردن مردم با مزایای ورزش و ارتباط مستقیم آن با تندرستی و سلامتی در این وضعیت بحرانی کرونایی است که این امر با مشارکت رسانهها و دستگاههای ذیربط امکان پذیر خواهد بود.
در پایان میتوان به این مساله نیز اشاره کرد که مردم از دستگاههای مرتبط با امر ورزش انتظاراتی فراتر از این را دارند که به تعطیلی باشگاهها بسنده شود یا اینکه چالشی با عنوان ورزش در خانه راه بیافتد؛ مردم از نهادهای ورزشی که بودجه دریافت میکنند انتظار دارند که بودجههایی که فعلا به دلیل تعطیلی مسابقات و برنامههای مختلف صرف نشده را همچون نیروهای نظامی کشور یا هیاتهای مذهبی در جهت تامین ماسک و مواد ضدعفونی و نشان دادن رسالت اصلی ورزش که همان مساله سلامتی است به کار گیرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *