صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرز تهیه قابلی پلو

۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۵۷۳۴
قابلی پلو یکی از پلو‌های معروف افغانستان است. طعم تند ادویه در کنار شیرینی خرما مزه فوق العاده‌ای را می‌سازد.
_ کوکپد نوشت: قابلی پلو یا کابلی پَلو یکی از انواع پلو معروف در افغانستان است. این پلو در کشور‌های همسایه مانند ایران و ازبکستان هم درست می‌شود. اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمی‌گردد .. به خصوص اگر غذا‌های با طعم شیرین دوست دارید حتما از آن لذت خواهید برد.
 

مواد لازم

 
۴ تا ۵ نفر
۳۰۰ گرم گوشت یا مرغ
۲ پیمانه برنج
۱ عدد پیاز بزرگ
۱ ق غ زعفران
۱ ق غ زردچوبه
۳ عدد هویج
۱ ق غ خلال بادام
۳.۴ پیمانه کشمش
۶ عدد خرما (من ۳ تا استفاده کردم)
روغن و نمک به مقدار لازمم
پودر زیره، پودر میخک، پودر جوزهندی، پودر هل، پودر دارچین و پودر زنجبیل
۱ عدد سیب زمینی حلقه‌ای تیکه کرده
 

مراحل

 
پیاز را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و ادویه را اضافه کنید و تفت دهید. درادامه خرما و هویج خلالی یا رنده شده را اضافه کنید.. در آخرم کشمش و خلال بادام اضافه کنید.
 
 
در صورتی که کشمش سفت باشه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید.
(خلال پسته و بادام را هم بشویید و از صافی رد کنید)
 
 
گوشت تیکه شده را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید... حالا مقداری آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بپزد. سپس حرارت را کم کنید، درِ ظرف را ببندید و یک ساعت به گوشت اجازه دهید تا بپزد. یک ربع تا نیم ساعت قبل از پخت کامل گوشت، به آن نمک اضافه کنید و اجازه دهید آب آن خیلی کم شود.
 
 
برنج را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید؛ و سیب زمینی کف قابلمه بچینید و برنج آبکش شده رو اضافه کنید. سپس مقداری از مواد (حَشو) رو روی برنج ریخته، دوباره برنج بریزید و همین مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شود. توجه کنید حتما لایه بالایی پلو باشد. روی پلو ادویه و آب زعفران بریزید. اگر از آب گوشت چیزی باقی مانده بود روی برنج بریزید.
 
حرارت را کم کنید، دم کنی بگذارید و بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید پلوی شما دم بکشد.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *