تراز منفی انرژی در افق ۱۴۲۰|میزان مصرف با جمعیت تناسبی ندارد
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با توجه به روند مصرف انرژی کشور پیش بینی صورت گرفته حکایت از تراز منفی انرژی در سال ۱۴۲۰ دارد.
مصطفی نخعی در گفتوگو با میزان، با اشاره به مصرف انرژی در کشور اظهار کرد: مصرف انرژی در کشور به نسبت جمعیت، شدت زیادی دارد و بنا به آمارهای اعلام شده رتبه اول را جهان داریم این موضوع نیازمند اقدامات ویژهای برای مدیریت مصرف است.
عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: در سالهای گذشته میزان تولید متناسب با افزایش مصرف رشد داشته است و ادامه این روند با توجه به ظرفیتهای موجود امکان پذیر نیست و حتی پیش بینی میشود که در سال ۱۴۲۰ میزان مصرف از تولید پیشی بگیرد و تراز انرژی در کشور منفی شود.
وی افزود: طرح شرکت ملی گاز برای بهینه سازی رایگان سیستمهای موتورخانه امری صحیح و نیاز کشور است و اجرای آن باید با دقت صورت گیرد.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قیمت پایین انرژی در کشور به قدری پایین است که بسیاری از مصرف کنندگان تلاشی برای مدیریت مصرف نخواهند داشت، از سوی دیگر با توجه به شرایط فعلی اقتصاد امکان واقعی سازی حاملهای انرژی به صلاح نیست.
وی با اشاره بحث صادرات گاز ایران عنوان کرد: صادرات گاز از طریق خط لوله و ال ان اجی امکان پذیر است با توجه به زیرساختهای موجود صادرات گاز به ترکیه و عراق در حال انجام است، آمریکا با ایجاد محدودیت به دنبال کاهش سهم ایران از صادرات گاز است و از سوی دیگر طی سالهای گذشته در حوزه ال ان جی سرمایه گذاری مناسبی صورت نگرفته و ناگریز هستیم هستیم صادرات از طریق خط لوله را پیگیری کنیم.
نخعی ادامه داد: ایجاد زیرساخت به منظور صادرات گاز به کشورهای همسایه امری صحیح است، اما باید قرارداد با کشور مبدا را بررسی کرد، در خصوص خط لوله صلح ایران بارها برای نصب لوله و تجهیزات مورد نیاز برای انتقال گاز به پاکستان اعلام آمادگی کرده است، اما فشار آمریکا اجازه اجرای این طرح را نداد.
عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: با توجه به مشکلات صادرات گاز و عدم امکان ذخیره سازی آن، دنبال کردن سیاست افزایش پوشش شبکه توزیع گاز در کشور باعث درآمدزایی از فرآوردههای مایع خواهد شد.
وی افزود: وزارت نفت چندان موافق ارائه ال پی جی در سبد سوخت کشور نیست، اما به نظر بنده هر چقدر سبد سوختی کشور متنوعتر باشد بهتر است به دلیل اینکه با مصرف یک تن ال پی جی مصرف بنزین به ۱.۲ میلیون تن کاهش پیدا خواهد کرد و از لحاظ قیمت نیز صرفه جویی در سبد انرژی خانوار را به دنبال خواهد داشت.
نخعی تصریح کرد: میزان تولید ال پی جی در کشور حدود ۵ هزار تن است که مصرف کشور بین ۱.۵ تا ۲ هزارتن است و میتوانیم مازاد آن را به در مرحله اول به صورت محدود برای خودروهای حمل و نقل عمومی با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد کرد.
عضو کمیسیون انرژی بیان کرد: سوخت ال پی جی به نسبت سوخت سی ان جی به دلیل فشار کم در مخزن از امنیت بیشتری برخودار است.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته توسعه خودروهای برقی و هیبردی به دلیل کاهش قیمت سوخت و آلایندگی کم در دستور کار گرفته، با توجه به ظرفیت مناسب تولید برق در سرتاسر کشور و مازاد تولید در ۶ ماهه دوم میتوان زیرساختهای لازم برای این بخش را فراهم کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *