صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شائبه تقلب در انتخابات آمریکا و جدال بر سر مشارکت مردمی

۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۶۵۳۸۰
پرسش مهمی که همزمان با نزدیک شدن به روز برگزاری انتخابات آمریکا و طرح پیش بینی ها در مورد افزایش میزان مشارکت به وجود می آید، این است که مشارکت بالا به نفع کدام یک از احزاب خواهد بود.
در حالی که رسانه‌های آمریکایی مدعی افزایش میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در این کشور هستند، این پرسش مطرح می‌شود که افزایش مشارکت در این انتخابات به نفع کدام یکی از دو حزب عمده آمریکا یعنی جمهوریخواه و دموکرات یا به عبارت بهتر «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» است؟
 
براساس گزارش «نیویورک تایمز و فایو فورتی ایت»، تحلیلگران بر این باورند که با توجه به مشارکت بسیار زیاد در انتخابات ۲۰۱۸ - بالاترین میزان در انتخابات میان دوره از سال ۱۹۱۴ - و نیز براساس نظرسنجی‌هایی که علاقه غیرمعمول به شرکت در انتخابات سال ۲۰۲۰ را نشان می‌دهند، مشارکت در انتخابات پیش رو ۷۰ درصد خواهد بود.
بررسی‌های اولیه گرایش حزبی افرادی که برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ثبت نام کرده بودند، واقعیت‌های مختلفی را در مورد روند رای گیری نشان می‌داد که در زیر به آنها اشاره می‌شود:

۱. حدود ۴۳ درصد مردم آمریکا در انتخابات پیش رو شرکت نخواهند کرد؛ اما حضور احتمالی آنها نقش موثری در نتیجه انتخابات خواهد داشت.

۲. با در نظر داشتن آمار‌های جمعیتی می‌توان گفت که هرچه میزان مشارکت در انتخابات افزایش پیدا کند، شانس دموکرات‌ها افزایش می‌یابد.

۳. غایبان رای گیری، کمتر از میان دموکرات‌ها هستند.

۴. افرادی که تمایل به رای دادن ندارند، عمدتا دو دلیل بی علاقگی به نامزد‌ها و بی اهمیت بودن رای گیری را مطرح می‌کنند.

۵. دموکرات‌ها از مشارکت بالای رای دهندگان در انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ سود بردند.

باید توجه داشت که روند‌های انتخاباتی در آمریکا تاکنون موید فرضیه «نفع دموکرات‌ها از مشارکت بالا در انتخابات» است اما با در نظر داشتن اتفاقات غیر قابل پیش بینی در دوره ریاست جمهوری ترامپ، باید انتظارات اتفاقات کم سابقه را نیز داشت.
 
به عنوان مثال باید به تغییر در الگوی دیرینه حامیان جمهوریخواه اشاره داشت.
 
اکنون رییس جمهور جمهوریخواه آمریکا، در میان رای دهندگان سفیدپوست با تحصیلات اندک پایگاه مناسبی دارد.

اما نباید از مزیت عمده دموکرات یعنی تنوع قومی پایگاه اجتماعی آنان غفلت کرد که آنان را در ایالت‌های با تنوع قومی بیشتر رقابت ناپذیر می‌کند.

آنچه که در پایان باید مورد توجه قرار بگیرد این است، که هیچگاه با قطعیت و قاطعیت نمی‌توان در مورد مفید بودن مشارکت بالا در انتخابات برای یک حزب خاص سخن گفت.
 
احزاب می‌توانند افراد واجد شرایطی که قصد شرکت در انتخابات را ندارند، وارد گود رای گیری کنند، اما این اقدام مستلزم هزینه‌ های بالای تبلیغاتی است.
 
در حالی این روزها کارزارهای انتخاباتی در آمریکا در حال فعالیت هستند که دونالد ترامپ، در اظهارات خود از بروز تقلب در انتخابات این کشور به دلیل رای گیری پستی خبر می‎دهد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *