صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

146 نفر در بهار امسال بر اثر برق‌ گرفتگی جان باختند

۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۵۳۶
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزای میزان: بر اساس گزارشات سازمان پزشکی قانونی، در بهار امسال 146 نفر بر اثر برق‌گرفتگي در كشور جان خود را از دست دادند، اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل تغييري نداشته است.
به گزارش  گروه حقوقی قضایی به نقل از اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور،‌ در سه ماهه نخست سال جاري در كشور 130 مرد و 16 زن بر اثر برق‌گرفتگي جان خود را از دست دادند.

بر اساس اين گزارش در اين مدت استان‌هاي تهران با 22، فارس با 15 و خوزستان با 14 فوتي بيشترين آمار تلفات ناشي از برق‌گرفتگي را داشته‌اند اين در حالي است كه آمار تلفات برق‌گرفتگي در ديگر استان‌ها كمتر از 10 نفر و در تعداد قابل توجهي از استان‌ها صفر بوده است.

همچنین در خرداد ماه سال جاري نيز  56 نفر بر اثر برق گرفتگي جان باختند اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال قبل با كاهش 9.7 درصدي مواجه بوده است.

يادآور مي شود در 10 سال گذشته (1384 تا 1393) شش هزار و 876 نفر به علت برق گرفتگي در كشور جان خود را از دست دادند كه سال 1389 و سال 1392 با 750 نفر داراي بيشترين آمار و سال 1384 با 589  نفر داراي كمترين ميزان مرگ هاي ناشي از برق گرفتگي بودند.

به منظور پيش‌گيري از برق‌گرفتگي به نكات زير توجه كنيم:

بررسي هاي انجام شده در سازمان پزشکي قانوني نشان مي دهد که اغلب اين حوادث به دليل عدم آشنايي با اصول پيشگيري از وقوع برق گرفتگي و 
اصل کلي برق گرفتگي، يعني عبور جريان برق از بدن به زمين رخ مي دهد.

فيوزها، چه اتوماتيک چه غير اتوماتيک از برق گرفتگي جلوگيري نمي كند و جريان برق بسيار اندکي ـ در حد 100 ميلي آمپر ـ در صورت عبور از بدن ما، با از کار انداختن قلب، موجب مرگ انسان مي شود، در حالي که فيوزها با جريان ده ها و حتي صدها برابر اين ميزان هم از کار نمي افتند. به خاطر داشته باشيم فيوزها با قطع جريان برق از وقوع خرابي در سيم کشي و آتش سوزي پيشگيري مي کنند و نمي توانند از برق گرفتگي و مرگ ناشي از آن جلوگيري کنند.

از سويي سيم اتصال به زمين در پيشگيري از برق گرفتگي نقش موثري دارد. وجود سيم سوم در سيم کشي منازل (سيم اتصال به زمين) بسيار مهم بوده و به جلوگيري از برق گرفتگي کمک مي کند.

برق گرفتگي در محيط هاي مرطوب بسيار محتمل تر از محيط هاي خشک است. مقاومت دست خشک انسان در مقابل برق، هزاران برابر بيشتر از پوست خيس و مرطوب است و لذا خشک نگه داشتن پوست دست و مراقبت جهت اجتناب از هر گونه تماس با وسايل هادي جريان برق به پيشگيري از بروز اين حوادث کمک خواهد کرد. به ياد داشته باشيم در صورتي که با برق سر و کار داريم از کفش هاي با عايق خشک استفاده کنيم و مراقب باشيم هيچ قسمتي از بدن ما به طور مستقيم با زمين تماس پيدا نکند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *