رفع نواقص برنامههای توسعهای؛ گام نخست مجلس برای ریلگذاری پنج ساله
نائب رئیس کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس گفت: مجلس باید این آمادگی را داشته باشد که برنامه پنج ساله هفتم توسعه را به گونهای تصویب کند که نواقص برنامههای توسعهای قبلی رفع و یا به حداقل برسد.
محمد خدابخشی در گفتوگو با میزان، با اشاره به آغاز بررسیهای اولیه در زمینه تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه در «کمسیون برنامه، بودجه و محاسبات»، بیان کرد: در حال حاضر ایدههای اولیه در باب برنامه پنج ساله هفتم توسعه توسط مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد و این مجمع هم مشغول بررسی این ایدهها است.
نائب رئیس «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون جلسات متعددی پیرو تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده است، گفت: بنده هم چندین نوبت در کمیسیون اقتصادی کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرو بررسی برنامه پنجساله هفتم توسعه شرکت داشتهام.
وی تصریح کرد: پیشنهادات اولیه درباره برنامه پنجساله هفتم توسعه در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال نهایی شدن است.
خدابخشی با بیان اینکه آسیبشناسیهای پیرو اجرای برنامههای توسعهای کشور در حال انجام است، اظهار داشت: مجلس باید این آمادگی را داشته باشد که برنامه پنج ساله هفتم توسعه را به گونهای تصویب کند که نواقص برنامههای توسعهای قبلی رفع و یا به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه برنامه پنج ساله ششم توسعه چندین اولویت کشور را محور قرار داده بوده، اظهار داشت: ما به دلیل تعدد برخی اولویتها در این برنامه نتوانستیم به خوبی به این برنامه عمل کنیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت اعتقادی به برنامه پنجساله ششم توسعه نداشت، اظهار داشت: دولت متأسفانه برنامه ششم را سلیقهای اجرا کرد، یعنی برخی احکام را انتخاب و اجرا کرد و برخی از احکام را هم به طور کل رها و حتی آییننامه اجرایی هم برای آنها تهیه نکرد.
وی افزود: تلاش ما این است که در راستای برنامه پنجساله هفتم توسعه سیاستهای مورد توجه قرار گرفته مطول نباشد و روی مسائل و چالشهای اصل کشور تمرکز شود.
خدابخشی اظهار داشت: در حال حاضر ما با تحریمها و آسیبپذیری ناشی از آن مواجه هستیم که باید در برنامه پنجساله هفتم توسعه مد نظر نظر قرار گیرد.
نائب رئیس «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: همچنین ضرورت دارد تا به موضوعاتی نظیر اشتغال، آسیبهای اجتماعی، نظام بانکی، آب، محیط زیست در برنامه پنجساله هفتم توسعه پرداخته شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر جلسات متعددی در «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس با دستور ارتباط بین بودجه سنواتی و برنامههای توسعه برگزار میشود چرا که این رابطه در موارد زیادی مغفول واقع شده است.
خدابخشی بیان داشت: حتی احکامی در بودجه سالیانه وجود دارد که ماهیت برنامهای داشته و اما دولت به آنها توجه نمیکند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: در حال حاضر کمیسیون میکوشد آسیبشناسی از برنامههای توسعهای داشته باشد تا به تفکیک بخشهای مختلف، جلساتی را با مسئولین برگزار کند. بنابراین بررسی برنامه پنجساله هفتم توسعه در کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس کلید خورده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *