مصرف بیرویه گاز مانع جدی بر سر راه صادرات
کارشناس حوزه اقتصادی مصرف بی رویه گاز در کشور را عامل اصلی برای محدودیت صادرات عنوان کرد و گفت: میزان تولید گاز در کشور تنها پاسخگوی نیاز داخل است.
محمدرضا شریفی در گفتوگو با میزان، با اشاره به بحث صادرات گاز در کشور اظهار کرد: صادرات گاز در کشور به دلیل بدمصرفی بودن مردم و افزایش ضریب پوشش شبکه گازرسانی رشد سرسام آوری داشته و به گونهای کشور از صادرکننده بزرگ گاز در جهان تبدیل به یکی از پرمصرفتری در جهان تبدیل کرده و ایران را از صادرات این انرژی با ارزش محروم کرده است.
این کارشناس حوزه اقتصادی تصریح کرد: از مهمترین عوامل در افزایش مصرف گاز در کشور میتوان به قیمت پایین و غیرواقعی آن اشاره کرد به گونهای صرفه جویی در شرایط فعلی چندان اهمیت ندارد.
وی افزود: بسیاری از دستگاههای مصرف کننده انرژی در کشور اعم از برق و گاز از بازدهی چندان بالایی برخودار نیستند به گونهای که نرخ بالای اتلاف انرژی زمینه ساز مصرف بالا در کشور شده است.
شریفی بیان کرد: پیش از این قرار بر تعویض ۲۰ میلیون بخاری گازی با نرخ بازدهی پایین بود، اما به دلیل کمبود منابع مالی این طرح همچنان مسکوت مانده است، عمده مصرف واحدهای تجاری و خانگی مربوط به همین بخاریهای غیر استاندارد است که بعضا تا ۷۰ درصد اتلاف انرژی دارند.
کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: طی سالهای گذشته توجه مسئولان عمدتا متوجه به افزایش ظرفیت تولید انرژی بوده است و توجهی در خصوص مدیریت مصرف نشده، این خلا فرهنگی را میتوان در استفاده غیر بهینه از انرژی در کشور براحتی مشاهد کرد.
وی افزود: باید برای مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی و الگو ارائه کرد، باید اذعان کرد که در صورت نبود فرهنگ سازی هرچقدر ظرفیت جدید ساخته شود باز هم در مقابل با مصرف لجام گسیخته با کمبود عرضه مواجه خواهیم شد.
شریفی تصریح کرد: بحث بهینه سازی مصرف به عنوان موضوعی چند بعدی نیازمند حمایت دستگاههای اجرایی از قبیل وزارت صمت، وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت کشور است نه باید به صرف مصرف انرژی تنها از وزارت نفت توقع داشت برای بهینه سازی مصرف اقدام کند.
وی افزود: وزارت صمت به عنوان یکی از متولیان تولید در کشور باید از طریق افزایش سطح استاندارد و مجاب کردن تولیدکنندگان برای افزایش کیفیت کالای تولیدی را فراهم کند و از سوی دیگر گمرک نیز با ممنوعیت واردات کالایهای بدون برچسب انرژی و کم بازده در مدیریت مصرف نقش آفرینی کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *