صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تأثیر نخست وزیری حریری بری آینده روابط تهران - بیروت

۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۶۵۱۶۳
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل منطقه گفت: حریری توسط برخی احزاب و گروه‌های افراط‌گرای داخلی و البته برخی بازیگران خارجی، تحت فشار اعمال سیاست‌هایی در ضدیت با ایران قرار می‌گیرد؛ اما در عرصه عمل باتوجه به مواضع دقیق، حساب شده و برادرانه جمهوری اسلامی ایران نسبت به لبنان، ناگزیر از ارتباط مناسب با ایران است.
جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص آخرین وضعیت لبنان و نخست وزیری سعد حریری و اینکه آیا دوره جدیدی از ارتباط با ایران را شاهد خواهیم بود یا خیر، اظهار داشت: ما پیشتر هم تجربه نخست وزیری آقای سعد حریری را داشتیم و مدت‌هاست که وی در سمت‌های عالی لبنان بوده و هست. براساس همین تجربه‌ها، به اعتقاد من روی کار آمدن حریری تأثیر زیادی بر روابط لبنان با ایران نخواهد گذاشت.

وی گفت: راهبرد کلان سیاست خارجی در لبنان توسط یک نفر تعیین نمی‌شود؛ بلکه مجموعه‌ای از نیرو‌ها در این امر تاثیر گذار هستند.
 

قنادباشی با بیان اینکه آقای حریری روابط خوبی با کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس و به خصوص سعودی دارد، افزود: علی‌رغم این موضوع، باتوجه به نگرش مثبت احزاب داخلی لبنان به ایران و در اختیار داشتن اکثریت کرسی‌های پارلمان آن کشور توسط احزابی که با ایران ضدیتی ندارند، قاعدتاً سیاست خارجی لبنان نمی‌تواند تغییر چندانی در خصوص ایران داشته باشد.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: این نکته را هم متذکر شویم که رابطه آقای حریری با سعودی‌ها از دوسال پیش و ماجرای گروگان گیری توسط که عربستان صورت گرفت، تا اندازه‌ای تیره شده است.

وی گفت: آقای حریری توسط برخی احزاب و گروه‌های افراط‌گرای داخلی و البته برخی بازیگران خارجی، تحت فشار اعمال سیاست‌هایی در ضدیت با ایران قرار می‌گیرد؛ اما در عرصه عمل باتوجه به مواضع دقیق، حساب شده و برادرانه جمهوری اسلامی ایران نسبت به لبنان، ناگزیر از ارتباط مناسب با ایران است.

قنادباشی در خصوص طرح رئیس جمهور فرانسه برای لبنان بیان کرد: مواضع رئیس جمهور فرانسه مواضعی نیست که حتی مورد تأیید فرانسوی‌ها باشد چرا که برخی از مواضع وی رنگ و بوی استعمار گذشته را می‌دهد.

این کارشناس مسائل منطقه گفت: آقای ماکرون هم در سفری که به لبنان داشت اذعان کرد که حزب الله و مجموعه نیرو‌های نزدیک به ایران در صحنه سیاسی لبنان حضور فعال و تأثیرگذار دارند. این نشان می‌دهد که آقای ماکرون نمی‌خواهد با مخالفت‌های افکار عمومی مواجه شود.

وی افزود: به اعتقاد من صحبت‌های اخیر آقای ماکرون به دلیل جذب حمایت خارجی برای نخست وزیر لبنان و تثبیت موقعیت و تقویت موضع فرانسه در لبنان است.

این کارشناس مسائل منطقه در پایان با بیان اینکه لبنان در شرایطی نیست که هر کشوری خارجی بتواند اهداف و امیال خود را آنجا پیاده کند، خاطرنشان کرد: آقای سعد حریری این توانمندی را ندارد که در عرصه داخلی لبنان سیاستی را پیش بگیرد که مخالف منافع ملی باشد؛ چرا که احزاب دیگری در آن کشور وجود دارند که از هرآنچه که ممکن است لبنان را در مسیر نادرستی ببرد، ممانعت می‌کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *