صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مواد غذایی که نباید قبل از پخت شسته شوند

۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۴:۰۱
کد خبر: ۶۶۵۱۴۰
رعایت اصول صحیح برای شستن مواد غذایی قبل از مصرف یکی از نکات مهم برای سلامت است و شستن برخی از مواد غذایی نه تنها هیچ میکروبی را از بین نمی‌برد بلکه میزان آلودگی را نیز بیشتر می‌کند.

- برترین‌ها نوشت: اگر فکر می‌کنید با شستن این مواد غذایی از شر باکتری‌ها خلاص می‌شوید در اشتباهید! شستن برخی از مواد غذایی نه تنها هیچ میکروبی را از بین نمی‌برد بلکه میزان آلودگی را نیز بیشتر می‌کند. در زیر با این مواد غذایی آشنا می‌شوید.

مرغ و ماهی

آیا همیشه مرغ را قبل از پختن در سینک ظرفشویی تان می‌شویید؟ اگر اینطور است پس دیگر باید این عادت را ترک کنید. شستن مرغ نه تنها هیچ میکروب یا عامل بیماری زایی را از بین نمی‌برد بلکه می‌تواند ریسک آلودگی را هم بیشتر کند. با شستن مرغ تازه در سینک ظرفشویی و پاشیدن قطرات آب به اطراف، شما تمام میکروب‌ها و باکتری‌ها را در سراسر آشپزخانه‌ی خود پخش می‌کنید که شامل سطوح کانتر نیز می‌شود. تنها راه موثر برای خلاص شدن از شر میکروب ها، پختن مرغ است و این قانون در مورد ماهی خام و گوشت‌های دیگر هم صدق می‌کند.

تنها راه موثر برای خلاص شدن از شر میکروب ها، پختن مرغ است.

گوشت قرمز

علاوه بر نکته‌ای که در بالا در مورد مرغ گفتیم، با شستن گوشت خام رطوبتی به گوشت اضافه می‌کنید و این رطوبت اضافی وارد شده به بافت گوشت، بخاری در آن ایجاد می‌کند که بر مزه‌ی گوشت هم اثر می‌گذارد. پس اگر یک گوشت مرغوب می‌خواهید باید آن را از رطوبت دور نگه دارید. اگر نمی‌توانید عادت ِ شستن گوشت را ترک کنید، قبل از پختن آن را با یک دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود و همیشه سینک ظرفشویی و سطوح اطراف آن را ضد عفونی کنید. اگر می‌خواهید گوشت را مارینه کنید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید و همیشه مراقب باشید مایع و موادی که گوشت را در آن مارینه می‌کنید نیز آلودگی نداشته باشد.

سبزیجات بسته بندی و شسته شده

اگر روی بسته بندی درج شده «شسته شده» پس دیگر نیازی نیست دوباره آن‌ها را بشویید. پس با خیال راحت مستقیما از آن‌ها استفاده کنید.

اگر روی بسته بندی سبزیجات درج شده «شسته شده» دیگر نیازی نیست آن‌ها را بشویید.

قارچ

قارچ هم مانند گوشت خام در صورت شسته شدن و تماس طولانی مدت با آب، بافت یکدست و مزه‌ی خود را از دست خواهد داد. قارچ تا زمانی که با سطح آلوده‌ای تماس پیدا نکند خطری ندارند و بیشتر سرآشپز‌ها هم توصیه می‌کنند هرگز قارچ را نشویید بلکه آن را با دستمال کاغذی مرطوب تمیز کنید، چون قارچ مانند یک اسفنج آب جذب می‌کند. قارچ خاصیت جذب کنندگی زیادی دارد بنابراین اگر هم قصد شستن آن را دارید باید خیلی سریع روی دست‌تان آن را بشویید تا آب به خود نکشد.

قارچ در صورت شسته شدن و تماس طولانی با آب، بافت یکدست و مزه‌ی خود را از دست خواهد داد.

تخم مرغ

خیلی‌ها عادت دارند قبل از استفاده از تخم مرغ آن را بشویند. درست است که تخم مرغ از بدن مرغ خارج شده و معلوم نیست روی چه سطحی افتاده، اما جای نگرانی وجود ندارد. در بیشتر کشور‌ها استاندارد‌های سفت و سختی برای تمیز کردن تخم مرغ‌ها وجود دارد. تمام تخم مرغ‌هایی که بصورت صنعتی فروخته می‌شوند با آب گرم و صابون تمیز شده‌اند و کاملا تمیزند. همیشه تخم مرغ را کاملا بپزید تا زرده‌ی آن ببندد، این کار برای پیشگیری از مسمومیت با سالمونلا یا سایر میکروب‌هایی که ممکن است داخل پوست تخم مرغ باشند ضروری است.

تمام تخم مرغ‌هایی که بصورت صنعتی فروخته می‌شوند با آب گرم و صابون تمیز شده‌اند.

پاستا

خیلی‌ها پاستا را بعد از پخته شدن آبکشی می‌کنند که اشتباه بزرگی است، چون پاستا چیزی ندارد که بیمارتان کند، اما دلیل دیگری هم وجود دارد که آن را هرگز آب نکشید؛ آب کشیدن پاستا فقط باعث می‌شود نشاسته از روی آن شسته شود و سُسی که می‌خواهید همراه پاستا سرو کنید به آن نچسبد. اما غلاتی، چون برنج یا کینوآ باید حتما پیش از پخته شدن، با آب شسته شوند تا بافت‌شان یکنواخت شده و طعم بهتری پیدا کنند.

آب کشیدن پاستا باعث می‌شود نشاسته از روی آن شسته و سس به آن نچسبد.


برچسب ها: آشپزی ترفندها

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *