خدمات کرونایی نیروهای مسلح؛ از خدمتگزاری کادر درمانی تا اعلام آمادگی برای برپایی بیمارستان صحرایی و سیار
سیاری تصریح کرد: بر مبنای این تدبیر، امکانات بهداشتی نیروهای مسلح به ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران در سطح کشور گسترش فوقالعادهای پیدا کرد به طوری که ۳۸ بیمارستان و ۱۲ هزار نفر از کادر درمانی ارتش در خدمت مردم شریفمان قرار گرفت و صدها تیم پزشکی سیار برای کنترل بیماری و بیماریابی شکل گرفت.
وی افزود: بر اساس دستور فرمانده کل سپاه مقرر شده است کلیه ظرفیتها و توانمندیهای حوزه بهداشت، درمان و علوم پزشکی این نهاد شامل منظومه مراکز درمانی و بیمارستانهای ثابت و سیار (صحرایی)، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج) با آرایش جدید و همه جانبه، عملیاتی و در امتداد خدمترسانیهای هشت ماه گذشته به ارائه خدمات درمانی مورد نیاز به مبتلایان ویروس کرونا میپردازند.
سردار شریف همچنین تقویت اقدامات دفاع زیستی و سازماندهی و نقش آفرینیهای بسیجیان در مقابله با موج جدید بیماری کووید ۱۹ برای ارائه خدمات بهداشتی پیشگیرانه و تامین و توزیع اقلام مورد نیاز مردم عزیز در سراسر کشور مانند ماسک و مواد ضد عفونی را از موضوعات مورد تاکید فرمانده کل سپاه در این دستور عنوان کرد.
- بیشتربخوانید:
- اختصاص همهٔ ظرفیت نیروی زمینی ارتش به بیماران کرونایی
وی افزود: از طرفی سازمان بسیج هم در مرحله غربالگری و در مرحله بعد، کمک به مردمی که مشاغلشان را از دست داده بودند و یا مشکلاتی را پیدا کرده بودند، چندین مرحله جمعآوری کمکهای مؤمنانهای که در طول ماههای گذشته انجام گرفت.
شریف تأکید کرد: در فاز بعدی که شاهد افزایش بیماران بودیم و همینطور شرایط جدیدی که پیش آمد، بعد از فرمان مقام معظم رهبری، فرمانده کل سپاه دستور به مجموعه سپاه و بسیج دادند که امکاناتشان را مجدداً در اختیار این کار قرار دهند.
سخنگوی سپاه تصریح کرد: مجموعه سپاه و بسیج در دوسه موضوع بسیار جدی فعال اند؛ یک بحث بیمارستانهای ثابتی است که هم ظرفیتهایی را که از قبل داشتند و هم ایجاد ظرفیتهای جدید برای در اختیار قرار دادن به بیماران کرونایی است.
وی اظهار داشت: نکته دوم، در صورت نیاز و ضرورت و درخواست مجموعه وزارت بهداشت، ایجاد بیمارستانهای صحرایی و بر پا کردن بیمارستانهای سیاری که در مجموعه نیروی زمینی و نیروی دریایی سپاه؛ بیمارستانهای با ظرفیتی در حوزه بیمارستانهای صحرایی وجود دارد.
پنج بیمارستان ما سطح کشور در اختیار بیماران کرونایی
دریادار دوم دکتر محسن مرادینیا نیز با اشاره به صدور فرمان فرماندهی معظم کل قوا به رییس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر تخصیص ظرفیت درمانی نیروهای مسلح به بیماران کرونایی به میزان گفت: به دنبال این فرامین و فرمان فرمانده محترم کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و قرارگاه پدافند زیستی ارتش، کمیتههای تخصصی در نیروی دریایی ارتش تشکیل شد و جلسات خوبی برگزار کردند.
مرادینیا تأکید کرد: پنج بیمارستان در سطح کشور داریم، حدود ۱۵۰ تخت برای بستری بیماران تا الان آماده کردیم؛ قابلیت افزایش دو برابری را هم دارند. آمادگی داریم از مراکز تحت اختیار هم برای بستری بیماران و نقاهتگاه استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: همچنین بنا به دستور، آمادگی داریم از مراکز تحت اختیار برای بستری بیماران و نقاهتگاه استفاده کنیم در صورتی که نیاز باشد برابر دستورات سلسله مراتب اینها را هم در اختیار ستاد ملی کرونا قرار دهیم.
تمام ظرفیتها و مراکز درمانی ما در اختیار بیماران کرونایی
همچنین سردار احمد عبداللهی در گفتوگو با میزان، با اشاره به صدور فرمان فرماندهی معظم کل قوا به رییس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر تخصیص ظرفیت درمانی نیروهای مسلح به بیماران کرونایی، گفت: مطابق فرمان فرماندهی معظم کل قوا و تأکید ستاد کل نیروهای مسلح، دستور عملیاتی به مراکز درمانی و کلیه نیروها و ردههای خودمان در سپاه دادیم که بدون هیچ محدودیتی در خدمت بیماران کرونایی باشند.
- بیشتر بخوانید:
- کلیۀ ظرفیت مراکز درمانی سپاه به بیماران کرونایی اختصاص یافت
- بیشتر بخوانید:
- اختصاص ۷۰ درصد بزرگترین بیمارستان نهاجا به کرونا
مشیری اظهار داشت: اگر این بیمارستانها علم شود حقیقتاً آمار حفظ و نگهداری بیماران کرونایی در آنجا بسیار عالی و بالا خواهد بود، اگر لازم شد در اختیار این عزیران قرار بگیرد، این کار را بکنند. این پتانسیل هم از لحاظ عِدّه و عُدّه در بیمارستان بعثت نهاجاست ما بیمارستان به آن معنا نداریم.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب فرمانده معظم کل قوا روز گذشته در بخشی از بیاناتشان در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح به خوبی بخشی از خدمات نیروهای مسلّح به ملّت در عرصههای مختلفرا تشریح و فرمودند «البتّه نیروهای مسلّح به جز تأمین امنیّت، کارهای مهمّ دیگری هم دارند که یکی از بزرگترین کارهای نیروهای مسلّحِ ما ارائهی خدمات به ملّت است؛ هم ارتش، هم سپاه، هم نیروی انتظامی و هم بسیج، انواع خدمات را در سالهای گذشته و بخصوص در این برههی اخیر به ملّت ایران هدیه کردهاند: هم خدمات زیربنایی، مثل سد و راه و پالایشگاه و امثال اینها؛ هم در عرصهی بهداشت و درمان، در بخش واکسن فلج اطفال، کار بسیار بزرگی را نیروهای مسلّح کردهاند؛ امروز هم در زمینهی مسائل کرونا حقیقتاً نیروهای مسلّح در مِیدانند و انواع کارهای لازم را و خدمات لازم را ارائه میدهند؛ در حوزهی کمکهای معیشتی هم کارهای بسیار خوبی به وسیلهی نیروهای مسلّح انجام میگیرد. البتّه اینها را اعلام نمیکنند، تبلیغاتی نمیکنند، ولی کارهای خوبی را دارند انجام میدهند که ما از آنها مطّلعیم. و همچنین در رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه، نیروهای مسلّح در این ماههای گذشته نقش ایفا کردند. در حوادث سیل و زلزله و امثال اینها هم نقش نیروهای مسلّح نقش واضحی است؛ در سیل اوایل سال ۹۸ و پیش از آن در زلزلهی استان کرمانشاه، حقّاً و انصافاً نقشآفرینیِ بزرگی را انجام دادند. بنابراین، نیروهای مسلّحِ ما بحمدالله آبرومندند، شرافتمندند و ارزشمندند؛ این را همه میتوانند حس کنند.