صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازارچه یزدان؛ بهترین گزینه برای ایجاد مسیر جدید مراودات اقتصادی با کشور‌های شرق/ استاندار خراسان جنوبی: معبر دوم صادارتی ایران آبان ماه بازگشایی می‌شود

۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲:۲۸
کد خبر: ۶۶۴۶۹۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
تعطیلی بازارچه یزدان سبب شد تا رییس دستگاه قضا در سفر به استان خراسان جنوبی راهی نقطه صفر مرزی شود و ضمن بازدید از این بازارچه پیگیر بازگشایی آن شود.

- روز جمعه ۱۸ مهر، آیت‌الله رییسی، رییس قوه قضاییه در ادامه سفر به استان خراسان جنوبی به بازارچه مرزی یزدان در شهرستان زیرکوه رفت و پیگیر بازگشایی این بازارچه شد.

یزدان؛ یکی از قدیمی‌ترین گذرگاه‌های مرزی کشور

بازارچه مرزی یزدان از قدیمی‌ترین گذرگاه‌های مرزیست که در دهه هشتاد بازارچه نمونه صادراتی کشور بوده، اما چند سالی است که با وجود تجهیزات میلیاردی تعطیل شده است.

بازارچه یزدان سال‌ها قطب صادرات کالا به افغانستان بوده، اما در سال ۹۳ از سوی افغانستان تعطیل شد؛ این در حالی است که تمامی زیرساخت‌های لازم برای فعالیت مجدد این بازارچه فراهم است و حتی سامانه جامع امور گمرکی نیز در این بازارچه فعال است.

سفر رییس دستگاه قضا به نقطه صفر مرزی برای پیگیری بازگشایی بازارچه یزدان

تعطیلی بازارچه یزدان سبب شد تا رییس دستگاه قضا در سفر به استان خراسان جنوبی راهی نقطه صفر مرزی شود و ضمن بازدید از این بازارچه پیگیر بازگشایی آن شود.

رییس دستگاه قضایی در حاشیه بازدید از این بازارچه گفت: انشالله با همت شما باید این رابطه اقتصادی بین مردم ایران و افغانستان و مرزبانان انشالله بیشتر شود.

آیت‌الله رییسی با تاکید بر لزوم راه اندازی بازارچه مرزی یزدان عنوان کرد: انشالله با همت آقای استاندار و مدیران کار دنبال شود و اینجا بتواند فعال شود.

وی تصریح کرد: این بازارچه مرزی اگر تحت اشراف دولت و گمرکات فعال شود هم طرف ایرانی و هم طرف افغانستانی با یک قانونمندی تبادل اقتصادی داشته باشند، برخورد با موارد قاچاق خیلی ساده خواهد بود.

معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی نیز در حاشیه این بازدید از پیگیری بازگشایی بازارچه یزدان در کمتر از یک ماه آینده خبر داد.

اظهارات دردناک یک مقام مسئول درباره بازارچه مرزی یزدان در حضور آیت‌الله رییسی

در جریان بازدید ریاست قوه قضاییه از بازارچه یزدان، یک مقام مسئول از خود تحریمی داخلی در حضور آیت الله رییسی اظهارات دردناکی را بر زبان آورد و گفت: اینجا عقبه خیلی خوبی داشت و سال ۸۴ رتبه برتر صادراتی در کل کشور از نظر حجمی و دلاری در کل کشور از نظر صادرات بازارچه‌ای داشت و سال ۹۳ گمرک در اینجا تعطیل شد.

وقتی بزرگترین معبر صادراتی ایران تعطیل می‌شود و چین با ایجاد تونل‌های کیلومتری می‌خواهد جایگزین ایران شود!

این مسئول عنوان کرد: چین مرز بسیار کوچکی با افغانستان دارد و مرز آن بسیار صعب العبور است و کوهستانی است و در حال تونل زدن هستند و مسیر را باز می‌کنند تا به این بازار هدف برسند و از آن طرف ترکیه نیز از مسیر ایران استفاده می‌کند و کالای ترانزیتی به افغانستان می‌دهد.

وی اظهار کرد: ما چهار بازارچه داریم و سامانه‌های گمرکی ما فعال است و نیاز به همت و تلاشی است تا در کوتاه‌ترین فرصت ممکن بتوانیم از این مرز استفاده کنیم و مردم نیز از برکات آن استفاده کنند.

بازارچه یزدان از سال ۹۳ تعطیل شد

حسین موهبتی، مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با میزان، با تاکید بر اهمیت بازگشایی بازارچه مرزی یزدان در استان خراسان‌جنوبی بر رونق اقتصادی در این منطقه و مزایای آن برای هر دو کشور ایران و افغانستان، گفت: علی‌رغم وجود زیرساخت‌های مناسب و استراتژیک، مراودات خوب اقتصادی در این بازارچه صورت می‌گرفت که از سال ۹۳ تعطیل شد.

به گفته وی، در سال ۹۵ در کمیسیون مشترک همکار‌های اقتصادی دو کشور، افغانستان اعلام کرد که در صورت رسمی شدن این معبر حاضر به بازگشایی معبر جدیدی در این منطقه است و نهایتاً در سال ۹۸ دولت افغانستان بازگشایی یک معبر جدید در مرز دو کشور را تصویب کرد که بازارچه یزدان به عنوان این معبر درنظر گرفته شد.

تنها مرز مواصلاتی خراسان جنوبی و هرات، مرز یزدان است

موهبتی در ادامه با تشریح شرایط مرزی دو کشور، بازارچه یزدان را بهترین گزینه برای ایجاد مسیر جدید مراودات اقتصادی با کشور افغانستان و کشور‌های شرق معرفی و تصریح کرد: انجام مراودات با افغانستان از سه مرز دوغارون، ماهیرود و مسلک انجام می‌شود و در این مناطق گمرک وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر به دلایل مختلفی یزدان بهترین گزینه به عنوان مرز جدید است. به عنوان مثال در مرز ماهیرود تا نزدیکی شهر فراه در کشور افغانستان، حاکمیت منطقه در دست طالبان است و حتی تردد برای نیرو‌های گمرکی افغانستان دچار مشکل است. از طرف دیگر با توجه به اینکه خراسان جنوبی تنها استانی است که با دو ولایت فراه و هرات در افغانستان هم مرز است، و انجام مراودات ما فقط با فراه است، تنها مرزی که ما را به ولایت هرات وصل می‌کند، مرز یزدان است و در صورت راه‌اندازی آن، خراسان جنوبی با دو استان افغانستان مراودات تجاری خواهد داشت.

بازارچه یزدان؛ بهترین گزینه برای ایجاد مسیر جدید مراودات اقتصادی با کشور‌های شرق

موهبتی در تکمیل صحبت‌های خود به سابقه تاریخی این منطقه در مراوادات اقتصادی بین دو منطقه و کانون جمعیتی مناسب در کشور افغانستان و ایران اشاره کرد و افزود: در مرز ایران، روستای بزرگ کلاته نظر با جمعیت پنج هزار نفری در این منطقه وجود دارد. همچنین زیر ساخت ما در این منطقه نسبت به جا‌های دیگه آماده‌تر است و تا ۵۰ کیلومتری مرز، جاده داریم.

مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، فاصله بین گمرکاتی در مرز را دلیل دیگر برای راه‌اندازی یزدان به عنوان کانال جدید مراودات اقتصادی دو کشور اعلام کرد و گفت: با انتخاب و راه اندازی این بازارچه به عنوان گمرک فواصل از میلک تا میل ۷۳ حدود ۱۵۰کیلومتر، از میل ۷۳ تا یزدان ۱۷۰ کیلومتر و از یزدان تا دوغارون ۱۵۰ کیلومتر می‌شود که به معنای رعایت فاصله جغرافیایی می‌شود.

بهبود وضعیت اقتصادی مردم با راه‌اندازی مجدد بازارچه یزدان

موهبتی با تاکید دوباره بر ایجاد اشتغال در منطقه، به مراودات اجتماعی و فرهنگی دو شهرستان نزدیک این بازارچه اشاره کرد و را‌ه‌اندازی مجدد آن را موثر در بهبود وضعیت اقتصادی مردم دانست و بیان کرد: ایجاد گمرک رسمی در منطقه باعث ایجاد یک کریدور شرق – مرکز در کشور می‌شود و در واقع نزدیک‌ترین مسیر برای صادرات کالا از استان‌های مرکزی مانند یزد و اصفهان به افغانستان می‌شود.

به گفته مسئول بازارچه‌های مرزی خراسان جنوبی، بازارچه یزدان، تنها معبری است که گمرک در آن پست سازمانی دارد و داری کد گمرکی است. علاوه بر آن راه‌اندازی گمرک یزدان، به دلیل تقسیم شدن بار ترافیکی در مرز‌های ماهیرود و دوغارون، باعث کاهش زمان انتظار در این دو مرز می‌شود.

قدردانی نماینده قائنات از پیگیری آیت‌الله رئیسی برای بازگشایی پایانه گمرکی یزدان

سلمان اسحاقی، نماینده مردم «قائنات و زیرکوه» در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به ضرورت بازگشایی بازارچه یزدان در مرز مشترک ایران و افغانستان، گفت: ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که این بازارچه با نام پایانه گمرکی یزدان شناخته می‌شود و نه بازارچه مرزی یزدان.

وی تاکید کرد: درحال حاضر پایانه گمرکی یزدان همجوار با دومین شهر پرجمعیت افغانستان یعنی هرات است.

این نماینده مجلس ضمن تاکید مجدد بر این نکته که هرات دومین شهر پرجمعیت افغانستان است، اظهار داشت: از سوی دیگر «ایالت کلاتِ نظر» با بیش از ۵ هزار نفر جمیعت همجوار مرز افغانستان است.

وی با بیان اینکه بازگشایی پایانه گمرکی یزدان از دو بُعد حائز اهمیت است، بیان داشت: نخست بُعد امنیتی این پایانه حائز اهمیت است؛ در صورت بازگشایی این پایانه، ما با کشور افغانستان یک وجه امنیتی مشترک خواهیم داشت و این باور را داریم که هر چه جمعیت مرز‌های ما بیشتر باشد امنیت در مرز بیشتر خواهد بود.

اسحاقی با اشاره به بُعد اقتصادی بازگشایی پایانه گمرکی یزدان تاکید کرد: امروز با وجود همه اتفاقات اقتصادی ناگواری که در پی شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران رخ داده است صادرات از طریق مرز‌های هوایی مقداری سخت شده است لذا ما می‌توانیم با بهره گیری از مرز‌های زمینی از ظرفیت صادرات بهره ببریم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه کشور افغانستان به تولیدات کشور ما نیاز دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال افغانستان به تولیدات ساختمانی اعم از مصالح و ... احتیاج دارد همچنین ما هم می‌توانیم از ظرفیت‌های منابع تولیدی این کشور استفاده کنیم.

اسحاقی با بیان اینکه جنوب خراسان امروز برای حاکمیت و دولت مهم است، بیان داشت: از سوی دیگر مقوله معیشت برای دولت فعلی افغانستان بسیار حائز اهمیت است لذا اگر پایانه گمرکی یزدان با نظر دولت افغانستان بازگشایی شود مطمئا منافع این موضوع ابتدا برای مردم افغانستان و پس از آن متوجه مردم ایران خواهد بود.

این نماینده مجلس گفت: بنابر این ضرورت دارد پایانه گمرکی یزدان بازگشایی شود و مراودات اقتصادی رونق پیدا کند.

وی با اشاره به پیگیری آیت‌الله رییسی، رییس دستگاه قضا درباب بازگشایی پایانه گمرکی یزدان تاکید کرد: آیت‌االله رئیسی در سفر خود به خراسان جنوبی پیگیری میدانی زیادی را مدنظر قرار دادند که قابل تقدیر است. همچنین از توجه آیت‌الله رییسی، رییس دستگاه قضا به بازگشایی پایانه گمرکی یزدان کمال تقدیر و تشکر داریم.

این نماینده مجلس گفت: آیت‌الله رییسی تاکیدات زیادی جهت بازگشایی پایانه گمرکی یزدان داشتند که امیدواریم این مهم هر چه سریع‌تر مدنظر قرار گیرد.

 

حمایت‌های قوه قضاییه از بازارچه‌های مرزی باعث تسریع و پیشرفت کار‌ها می‌شود

محمدصادق معتمدیان نیز با اشاره به بازدید رییس دستگاه قضا از گذرگاه مرزی یزدان، اظهار داشت: از سال ۹۳، همه بازارچه‌های مرزی فعال سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان‌های رضوی و جنوبی تعطیل شده اند.

وی ادامه داد: البته مرز‌های رسمی مانند دوغارون در خراسان رضوی، ماهیرود در خراسان جنوبی و میلک در سیستان و بلوچستان به عنوان گمرکات رسمی در طول این سال‌ها فعال بود. از سال ۹۳ تلاش‌های زیادی برای بازگشایی این بازارچه‌های مرزی صورت گرفت.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: با توجه به اینکه اخیراً در جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و افغانستان با ریاست وزیر نیرو، به این نتیجه رسیدیم که چهارمین مرز رسمی خودمان با کشور افغانستان را بازگشایی کنیم؛ لذا مقرر شد بازارچه مرزی یزدان در شهرستان زیرکوه از توابع استان خراسان جنوبی با هماهنگی افغانستان فعال شود.

معتمدیان بیان داشت: در آبان ماه جلسه کمیسیون مشترک تجاری ایران و افغانستان در کابل و با حضور وزیر نیرو برگزار می‌شود و یکی از دستورکار‌های این نشست، بازگشایی مرز یزدان است که اگر مورد توافق طرفین باشد؛ انشالله شاهد بازگشایی چهارمین مرزر سمی تجاری و مسافری‌مان خواهیم بود.

وی افزود: مرز یزدان یکی از بازارچه‌های فعال ما بوده است که تاریخچه ۳۰۰ ساله دارد و گمرک در آن با سابقه ساخت بیش از صد سال ثبت ملی شده است.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در مقابل استان خراسان جنوبی دو استان فراه و هرات در افغانستان وجود دارند، گفت: مرز ماهیرود در مقابل فراه قرار دارد و اگر مرز رسمی یزدان هم بازگشایی شود در مقابل استان هرات خواهد بود.

معتمدیان تاکید کرد: افغانستان یکی از کشور‌های همسایه است که مرز طولانی با ایران دارد؛ البته دو کشور دارای پیشینه تاریخی، اشتراکات دینی، زبانی و فرهنگی هستند که با بازگشایی این مرز‌های مسافری و تجاری شاهد ارتقای فعالیت‌های اقتصادی بین دو کشور خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه بازگشایی بازارچه مرزی یزدان در ترانزیت کالا‌ها موثر است، گفت: بازارچه مرزی یزدان می‌تواند از مسیر‌ها و دروازه‌های آسیای میانه هم باشد؛ با توجه به اینکه دروازه اصلی آسیای میانه در مسیر خراسان رضوی و ترکمنستان است؛ این مرز در کنارش می‌تواند ایران را به بازار‌های آسیای میانه متصل کند.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین با توجه به اینکه در سند چشم انداز با توسعه شرق به دنبال اتصال اقیانوس هند و دریای عمان به آسیای میانه هستیم، آن کریدور از چابهار شروع شده و تا سرخس ادامه می‌یابد لذا بازگشایی مرز یزدان، موجب تحول در حوزه اقتصادی، تجاری و حمل کالا می‌شود.

معتمدیان با بیان اینکه یکی از مولفه‌های مهم در توسعه اقتصادی، امنیت است، گفت: امنیت در مرز‌ها، زمینه سرمایه گذاری را تسهیل و فراهم می‌کند و باعث جذب سرمایه‌ها داخلی و خارجی می‌شود.

وی با اشاره به بازدید آیت الله رییسی رییس قوه قضائیه از بازارچه مرزی یزدان عنوان کرد: قطعاً حمایت‌های قوه قضاییه از برنامه‌های سرمایه گذاری در استان خراسان جنوبی و همچنین از بازارچه‌های مرزی آن باعث تسریع و پیشرفت کار‌ها می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه حمایت قوه قضاییه باعث پشت گرمی بخش خصوصی و دولتی در فرآیند تجاری و اداری در استان‌هامی‌شود، تصریح کرد: حضور رییس قوه قضاییه در بازارچه مرزی یزدان؛ ارسال این پیام بود که قوه قضاییه از برنامه‌های اقتصادی دولت حمایت می‌کند، آنهم در شرایطی که در تحریم‌های ظالمانه غرب بسر می‌بریم؛ مطمئنا با حمایت و همراهی دستگاه قضا می‌توانیم از ظرفیت‌های موجود در شرق کشور استفاده حداکثری کنیم.

در حال تکمیل...



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *