صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کیسه‌های زباله، ایستگاه پایانی پرندگان مهاجر

۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۱:۲۳
کد خبر: ۶۶۴۵۴۱
آبگیرهای مصنوعی که به منظور صید گسترده پرندگان مهاجر برپا می‌شود امسال هم در استان خوزستان برپا شده تا درآمد میلیاردی بادآورده را روانه جیب متخلفان و سودجویان کند.

- امسال هم مانند سال‌های گذشته با فرا رسیدن فصل پاییز، مهاجرت پرندگان به تالاب‌های شمال و جنوب کشور آغاز شده؛ مهاجرتی طولانی که ایستگاه پایانی آن بازارهای فروش لاشه پرندگان است.

در استان خوزستان هم این روزها صیادان متخلف با استفاده از روش غیرقانونی صید محمیه، دسته‌های بزرگی از پرندگان مهاجر را به دام انداخته و برای عرضه در بازارهای این استان آماده می‌کنند.

در ادامه فیلم کوتاهی از فروش لاشه پرندگان مهاجر در بازار بستان خوزستان را مشاهده می‌کنید. 

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2801289_120.mp4"]

همانطور که در فیلم مشاهده می‌شود فروشندگان، لاشه‌های پرندگان را در در کیسه‌های زباله روی هم انبار می‌کنند تا پس از به فروش رفتن لاشه‌هایی که در سینی گذاشته‌اند، فورا لاشه‌های جدید را جایگزین کنند.

متاسفانه مسئولان محیط زیست خوزستان هم مانند مسئولان محیط زیست مازندران نتوانسته‌اند موفقیتی در مسیر مهار کشتار پرندگان مهاجر در تالاب‌های این استان حاصل کنند. عملکرد ناموفق مسئولان محیط زیست در جلوگیری از صید غیرقانونی پرندگان مهاجر را می‌توان با مقایسه دو تصویر زیر به وضوح مشاهده کرد: دو تصویر ماهواره‌ای از دشت آزادگان که یکی پیش از رسیدن پرندگان مهاجر گرفته شده و دیگری پس از ورود این پرندگان و برپا شدن محمیه‌ها (آبگیرهای مصنوعی برای صید پرندگان) توسط صیادان.


این در حالی است که فعالان محیط زیست خوزستان معتقد هستند مسئولان محیط زیست اگر از عرضه غیرقانونی لاشه پرندگان در بازارهای این استان جلوگیری کنند، قدمی بزرگ در مسیر مهار این تخلفات برداشته می‌شود اما مسئولان محیط زیست با این توجیه که برخورد با فروشندگان بازار به تنش منجر می‌شود از برخورد قانونی با این معملات غیرقانونی اجتناب و به پاره کردن تورهای برخی از محمیه‌ها اکتفا می‌کنند. اقدامی که تاثیری در جلوگیری از کشتار پرندگان ندارد چرا که اندکی پس از پاره شدن تورها توسط ماموران محیط زیست، صیادان تورهای جدید را جایگزین کرده و به صید غیرقانونی خود ادامه می‌دهند.
به گفته فعالان محیط زیست خوزستان با توجه به کشتار گسترده و عرضه محدود پرندگان در بازارهاى خوزستان، بخش عمده‌اى از لاشه‌های پرندگان صیدشده توسط محمیه داران براى فروش به کشور عراق ارسال می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *