معرفی مهمترین منابع انتشار گازهای گلخانه ای/ ضرورت تغییر الگوی کشت به گونه های مقاوم به خشکی
وی با انتقاد نسبت به این که تحقیقات انجام شده در زمینه تکنولوژی های زیست محیطی منجر به محصولات تجاری نشده است، گفت: هر روز در دنیا تجهیزات بهتر و بالاتری عرضه می شود و سطح تکنولوژی مدام در حال افزایش است. در نتیجه باید حفظ سرعت در تأمین این تجهیزات را از یاد نبرد.
مدیرپروژه تغییرات آب و هوا سازمان محیط زیست کشور به بحران آب در جهان و به تبع آن در کشور اشاره کرد و افزود: شرایط کم آبی ایجاب می کند که سریع تر به فکر تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت آن نوع از محصولات کشاورزی حرکت کنیم که به خشکی مقاوم باشند و آب کمی مصرف کنند. در نتیجه باید به تحقیقات ژنتیک در حوزه محصولات کشاورزی دست زد.
وی با بیان این که تکنولوژی های موجود برای تامین آب از دریا در کشور ضعف نهادی و ساختاری دارند، عنوان کرد: در غیر این صورت توان این را داشتیم که بسیاری از کم آبی های استراتژیک با استفاده از آب دریا برطرف کنیم.
ناصری با اشاره به این که با تبدیل نیروگاه های گازی به نیروگاه های سیکل ترکیبی راندمان تولید برق از 38 درصد به حدود 50 درصد افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: این اقدام از نظر زیست محیطی بسیار بیشتر قابل توجه است زیرا منجر به کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای می شود. اما ایجاد این نیروگاه ها و نیز نیروگاه هایی که با انرژی های پاک همانند جزر و مد، باد یا خورشید برای تامین انرژی استفاده می کنند نیاز به تجهیزاتی دارد که در ایران موجود نیست.
وی دود موجود در دودکش واحدهای صنعتی در بخش نفت و گاز را یکی از منابع قابل ملاحظه انتشار گازهای گلخانه ای دانست و گفت: این در حالی است که این گازها خود می توانند منبع جدید برای تامین انرژی شوند اما به دلیل در دست نبود تکنولوژی تامین انرژی از این منبع ضمن از دست دادن این انرژی به انتشار گازهای گل خانه ای دامن زده می شود.
ناصری در پایان با اشاره به این که یکی از وجوه همکاری جامعه بین الملل با ایران تامین اعتبار و منابع مالی است، عنوان کرد: نیازمندی های ما برای رسیدن به استانداردهای جهانی در تمام زمینه ها وابسته به خارج از کشور است از سوی دیگر نمی توان به راندمان و کیفیت تکنولوژی های جایگزین اعتماد کرد. لذا برای تامین تکنولوژی مطمئن نیازمند این هستیم که از هر نوع کمکی در این زمینه استقبال کنیم.