صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکذیب ارسال سلاح به ارمنستان از خاک ایران| لزوم بازگشت سرزمین‌های اشغالی جمهوری آذربایجان

۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱:۰۹
کد خبر: ۶۶۳۲۶۱
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل ترکیه گفت: اینکه برخی به ایران اتهام می‌زنند که به ارمنستان سلاح منتقل می‌کند، خیر چنین چیزی از اساس واقعیت ندارد. مطمئن باشید اگر چنین چیزی واقعیت داشت، آن سلاح‌ها را می‌گرفتند.
بهرام امیراحمدیان در گفت‌وگو با میزان، در خصوص با اشاره به مناقشه قره‌باغ اشغالی و تلاش رژیم صهیونیستی برای سوءاستفاده از این فضا، اظهار داشت: جمهوری آذربایجان از زمان فروپاشی شوروی و آغاز استقلالش با رژیم صهیونیستی ارتباط داشته است و موضوع تازه‌ای نیست روابط این دو، حضور یهودیانی در آذربایجان بهانه‌ای برای باکو جهت ارتباط با رژیم صهیونیستی شد.

وی گفت: به تازگی کشور‌های شمالی ایران از جمله ارمنستان و جمهوری آذربایجان روابط با رژیم صهیونیستی را افزایش دادند.

امیراحمدیان تصریح کرد: ایران هم بار‌ها گفته است با توجه به اینکه رژیم نامشروع صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد، بر همگان دشمنی و خصومت تل آویو با ایران روشن است. همسایگان ما می‌دانند که ایران نسبت به این روابط حساسیت بالایی دارد.

این کارشناس مسائل ترکیه افزود: ایران کشوری قدرتمند در منطقه است و هیچ ترس و نگرانی از رژیم صهیونیستی ندارد، دلیلش هم روشن هست، وقتی ایران با قدرت بین‌المللی، هچون آمریکا در جنگ است و با آن کشور سرشاخ شده است، دیگر از اذناب و متحدین منطقه‌ای واشنگتن حساب نمی‌برد.

وی بیان کرد: جنگ امروزی که در قره باغ شاهد هستیم جنگ اسلام و مسیحیت نیست؛ بلکه جنگ بر سر خاک است. در واقع یک عده در آن منطقه می‌گویند به دلیل اینکه ما اینجا بودیم و ارمنی هستیم می‌خواهیم به ارمنستان ملحق شویم. این موضوع از زمان فروپاشی شوروی مطرح بود.

امیراحمدیان گفت: برخی می‌گویند مردم این منطقه حق تعیین سرنوشت خود را دارند و از طرف دیگر جمهوری آذربایجان می‌گوید این‌ها تمامیت ارضی ما را مخدوش کرده است. اما باید بدانیم که این حفظ تمامیت ارضی یک کشور است که بر حق تعیین سرنوشت ارجحیت و اولویت دارد.

این کارشناس مسائل ترکیه اظهارداشت: حق تعیین سرنوشت برای دوران استعمار بوده، زمانی که کشور‌ها می‌خواستند مستقل شوند با رفراندوم یا از طرق دیگر به این امر مبادرت می‌کردند.

وی ادامه داد: کشور جمهوری آذربایجان با همین مرز‌های امروز خود در سال ۱۹۹۱ در مجمع عمومی سازمان ملل تقاضای شناسایی کرده و همه کشور‌ها هم آن را به رسمیت شناختند. در واقع با قرار گرفتن منطقه قره باغ در داخل جمهوری آذربایجان، کسی مخالف نبوده است.

امیراحمدیان گفت: اگر قرار باشد که هر منطقه‌ای که ترکیب قومیت آن با قومیت اکثریت کشورش متفاوت باشد به سمت استقلال و تجزیه طلبی حرکت کند که نمی‌شود.

این کارشناس مسائل ترکیه افزود: به طور مثال؛ در جمهوری تاجیکستان که در آسیا مرکزی واقع است، همه تاجیک هستند و در همسایگی آن‌ها سمرقند و بخارایی قرار دارد که تاجیک زبان هستند، ولی در جمهوری‌ای واقع شدند به نام ازبکستان، اما اینطور نیست که آن‌ها بخواهند به تاجیکستان ملحق شوند و جنگی راه بیاندازند.

وی با بیان اینکه موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران این است که مرز‌های تعیین شده پس از فروپاشی شوروی نباید دچار دگرگونی شود؛ عنوان داشت: برای همین این موضوع را در کردستان هم دنبال کرد و ما گفتیم سوریه و عراق و جا‌های دیگر باید تمامیت ارضی خود را حفظ کنند.

امیراحمدیان عنوان داشت: ایران الحاق کریمه به روسیه را به رسمیت نشناخته و گفت که این یک مساله داخلی و اختلافی بین روسیه و اوکراین است.

این کارشناس مسائل ترکیه بیان کرد: اینکه برخی به ایران اتهام می‌زنند که به ارمنستان سلاح منتقل می‌کند، خیر چنین چیزی از اساس واقعیت ندارد. مطمئن باشید اگر چنین چیزی واقعیت داشت، آن سلاح‌ها را می‌گرفتند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان حفظ صلح، ثبات و امنیت منطقه بوده و برای این منظور هم هزینه‌های زیادی داده است.

امیراحمدیان با بیان اینکه ایران چشمداشتی به خاک سرزمینی کشوری ندارد و اجازه نمی‌دهد کسی هم چشمداشتی به خاکش داشته باشد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا خواستار تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بوده و معنای آن این است که ارمنستان اشغالگر است و باید سرزمین‌های اشغالی را پس دهد.

این کارشناس مسائل قفقاز افزود: ایران چندین مرتبه اعلام کرده که آمادگی میانجیگری بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان را جهت مذاکره و حل مشکلات آن‌ها دارد که آن‌ها بنا به دلایلی نپذیرفتند.

وی در خصوص نقش مخرب ترکیه در مناقشه اخیر، گفت: می‌توان اینطور در نظر گرفت که ترکیه‌ای که ما را متهم به ورود سلاح به ارمنستان می‌کند که از اساس موضوعی کذب است. شاید خودش این اقدام را انجام می‌دهد. امروز آنکارا متهم است به اینکه تروریست‌های افراط گرا را وارد مناقشه قره باغ می‌کند که این حتما تهدیدی برای منطقه است.

امیراحمدیان در پایان خاطرنشان کرد: امروز ایران گمرک را هم به روی ارمنستان بسته و اعلام کرده که هیچ نوع کامیونی که حامل تسلیحات باشد را اجازه نخواهیم داد از مرز مشترک ایران و ارمنستان عبور کند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *