آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
حضور ۵ اثر خانه مستند در ۵ جشنواره بینالمللی
در حد فاصل شهریور و مهرماه ۹۹ آثار منتخب خانه مستند در ۵ جشنواره بینالمللی حضور یافته و موفق به کسب جایزه نیز شدند.
به گزارش دنیای سینما به نقل از روابط عمومی خانه مستند، «درخت زیتون سعد»، «پیرمرد و خواننده»، «شبیهسازی آقای زرد»، «کلیپ سیستان بلوچستان» و «فقدان» ۵ اثر خانه مستند که در حد فاصل نیمه پایانی شهریور ماه تا مهرماه ۹۹ در ۵ رویداد بینالمللی حضور یافته و حتی موفق به کسب جایزه نیز شدند.
در نیمه پایانی شهریور دو مستند «درخت زیتون سعد» به کارگردانی احمد زائری و «پیرمرد و خواننده» به کارگردانی امیر اصانلو در نخستین جشنواره فیلم لیلون سوریه شرکت کردند که «پیرمرد و خواننده» موفق به کسب تندیس بهترین فیلم مستند از این جشنواره شد.
جشنواره لیلون با هدف نمایش فیلم برای آوارگان سوری در شهر افرین برگزار شد و تورج اصلانی نیز یکی از اعضای هیات داوران این جشنواره بود.
براساس این گزارش، همچنین دومین دوره جشنواره فیلمهای کوتاه شفیلد در انگلستان که امسال بدلیل کرونا بصورت آنلاین برگزار شد فیلم مستند «شبیه سازی آقای زرد» به کارگردانی ماهان خمامی به نمایندگی از ایران حضور دارد که به نامزد بهترین فیلم مستند نیز معرفی شدهاست.
سومین رویداد بینالمللی که اثری از خانه مستند در آن حضور یافته، پنجمین جشنواره لیون فرانسه است که «شبیه سازی آقای زرد» به کارگردانی ماهان خمامی نماینده سینمای ایران در این رویداد سینمایی است. فستیوال لیون مختص به حمایت از فیلمسازان جوان و زیر ۲۸ سال است.
همچنین نخستین جشنواره فیلم Carpathian Mountain International Film Festival در کشور اکراین که مختص به فیلمهای توریستی و مرتبط با کوهستان است میزبان کلیپ «سیستان و بلوچستان» است.
براساس این گزارش؛ آخرین حضور بینالمللی آثار خانه مستند مربوط به جشنواره آرک فیلم لاند در کشور سوئد است که شاهد برگزاری دهمین دوره خود است و دو مستند «فقدان» به کارگردانی فاطمه ذوالفقاری و «شبیه سازی آقای زرد» به کارگردانی ماهان خمامی به نمایندگی از سینمای مستند ایران در این رویداد حضور دارند. فستیوال فیلم لاند در جنوب کشور سوئد و لاند در حال برگزاری است.
نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی آذرماه برگزار میشود
نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی استرالیا، اوایل آذرماه امسال به صورت آنلاین و حضوری به دبیری امین پلنگی برگزار میشود.
به گزارش دنیای سینما به نقل از روابط عمومی جشنواره جهانی فیلم پارسی، امین پلنگی گفت: شیوع ویروس کرونا برنامههای برگزاری این جشنواره را تغییر داد. از همان ابتدا مصمم بودیم در فضایی امن و سالم، نهمین دوره را هم برگزار کنیم، ویروس کووید ۱۹ باعث شد به سمت تجربههایی تازهتر از جمله اکران آنلاین برویم و امیدوار باشیم که تماشاگران بیشتری در استرالیا فیلمهای این دوره را با این شیوه ببینند. شرایط و امکانات را بررسی کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که هفتم تا دهم آذرماه جشنواره را برگزار کنیم.
او ادامه داد: نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی به صورت آنلاین و حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی در سیدنی برگزار میشود. تماشای فیلمها به شکل آنلاین فقط برای سینمادوستان استرالیایی امکان پذیر است.
پوستر این دوره جشنواره را علی فاموری طراحی کرده است. در نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی فیلمهای بلند و کوتاه فارسی زبان از سراسر دنیا با هم رقابت میکنند.
داوری خانگی جشنواره۳۳ برای همه کودکان و نوجوانان از سراسر کشور
شرایط ثبتنام داوران کودک و نوجوان سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اعلام شد.
به گزارش دنیای سینما به نقل از ستاد اطلاعرسانی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، با اعلام دبیرخانه جشنواره و با توجه به شیوع ویروس کووید۱۹ و رعایت پروتکلهای بهداشتی، امسال داوران کودک و نوجوان برخلاف گذشته، به صورت آنلاین آثار جشنواره را در خانه و از طریق برخط داوری خواهند کرد.
بر اساس این خبر، همچنین مقرر شده تا به واسطه امکان مشاهده برخط آثار توسط جمع بیشتری از مخاطبان، داوران کودک و نوجوان پس از ثبتنام، به صورت فراگیر و با جمعیتی بیشتر از گذشته به داوری آثار بپردازند و فراخوان تصویری برای ثبتنام داوران کودک و نوجوان رسانهای شده است.
بر اساس این فراخوان عمومی، کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۵ ساله (متولدین ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴) میتوانند از سراسر کشور از طریق سامانه جشنواره (به آدرس www.portal.icff.ir) در بخش داوری کودکان و نوجوانان ثبتنام کنند.
پس از تایید، داوران کودک و نوجوان طی روزهای جشنواره، بعد از دیدن آثار ۵ بخش بلند داستانی، کوتاه زنده و انیمیشن، وبسری و بخش کروناروایت در یکی از پلتفرمهای نماوا، فیلیمو و تیوا، به سامانه جشنواره مراجعه و یکی از سه تا گزینه (خوب، متوسط و ضعیف) را انتخاب کنند.
گفتنی است نمایش فیلمها برای داوران کودک و نوجوان و خانوادههایشان در پلتفرمها رایگان در نظر گرفته شده است.
همچنین با هدف اختصاص شرایط عادلانه برای داوری آثار این پنج بخش، اگر داوران کودک و نوجوان دیدن فیلمی را بر اساس جدول برنامهها از یک پلتفرم از دست دادند، میتوانند فقط یک بار دیگر، آن فیلم را در یک پلتفرم دیگر ببینند.
فرصت ثبتنام داوران کودک و نوجوان سراسر کشور فقط تا جمعه ۲۵ مهر تعیین شده است و جدول نمایش آثار در پلتفرمها، به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.
سیوهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران هفتم آبانماه آغاز میشود
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی هفتم تا سیزدهم آبان ماه برگزار میشود.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و به جهت حفظ سلامت هنرمندان و مخاطبان جشنواره تصمیم بر برگزاری به شیوه آنلاین یا حضوری به شرایط جامعه در زمان اعلام شده موکول شده است. همچنین تدابیر و تمهیدات لازم برای برگزاری به هر ۲ شیوه نیز در انجمن سینمای جوانان ایران اندیشیده شده و در حال فراهم سازی است.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در دو بخش «سینمای ایران» و «سینمای بینالملل» برگزار میشود.