اعلام خداحافظی «علی فروتن» با برنامه عمو فیتیلهایها
علی فروتن در گفتوگو با ، پیرامون آخرین فعالیتهای اخیر خود گفت: در شرایط فعلی بیماری کرونا همه دست به عصا راه میروند و اکثریت پروژهها یا به تعویق افتاده و یا با سرعت کمی پیش میروند، پیش از شیوع بیماری کرونا پروژهای را بر مبنای کتب درسی و آموزش آسان آغاز کرده بودیم که متاسفانه به واسطه شیوع بیماری فعلا با سرعت بسیار کندی پیش میرود.
وی در همین راستا ادامه داد: طی این پروژه ما قصد داریم تا دروس را شیوا و روانتر به کودکان عرضه کنیم، سعی داریم در این برنامه درس خواندن را برای سنین کودک و نوجوان تسهیل نماییم، علاوه بر این پروژه قرار بود ابتدای امسال نخستین کنسرت کودکان را با همکاری «حمید گلی» و «گروه زنبورک» در تالار وحدت تهران برگزار کنیم، اما آن برنامه هم بعد از شیوع بیماری کرونا منتفی و به زمان دیگری موکول شد.
عموی فیتیلهای درباره ساخت «شهر کودک» اظهار کرد: واقعیت امر شهر کودک پروژهای است که «محمد مسلمی» بر عهده دارد، از آنجا که سلایق کاری ما از یکدیگر فاصله گرفته در این پروژه همراه مسلمی نیستم، اما میدانم که وی تمام تلاشش را برای این اتفاق انجام خواهد داد و به نظرم وجود چنین شهری که بچهها بتوانند در آن اوقات خود را بگذرانند بسیار هم خوب است.
وی درباره احتمال ساخت نسخه تازه «عموهای فیتیله ای» افزود: بعید میدانم دیگر شاهد حضور عموهای فیتیلهای باشیم، من و حمید گلی معتقدیم که بهتر است برنامه «عموهای فیتیله ای» در همان اوج خود باقی بماند و دیگر قصدی برای ادامه ساخت این برنامه نداریم.
وی درباره وضعیت فعلی سینمای کودک تصریح کرد: وضعیت سینمای کودک تاسف آور است، ما همیشه بچهها را بچه نگاه کرده ایم، ما باید زیرساخت خانواده را روی تربیت کودکان بگذاریم، میتوانیم تمام مسائل فرهنگی را از کودکی در بچهها نهادینه کنیم تا در آینده نیازی به خرج هزینههای فراوان نداشته باشیم. اگر روی کودکان و فرهنگسازی آنها برنامه ریزی داشته باشیم در آینده آنها کارمان بسیار راحتتر خواهد بود. اما متاسفانه همیشه این اتفاق عکس میافتد و امروزه شاهد آن هستیم که کودکان به طور کامل به حال خودشان رها شده اند. وقتی در سطح کلان هیچ برنامهای برای کودکان نداریم چطور انتظار داریم که آن کودک در آینده موفق باشد؟.
فروتن با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان طی سالهای گذشته اظهار کرد: سینمای کودک پشیزی حمایت نمیشود، به طور مثال جشنوارهای داریم به نام جشنواره فیلم کودک، این جشنواره طی سالهای گذشته چه رشدی داشته و یا چه تاثیری بر بدنه سینما گذاشته است، تنها محلی شده تا چند فیلم اکران شوند و بعد از آن یکسال همه چیز به حال خودش رها میشود.
وی با اشاره به وضعیت قرنطینه خانگی در ماههای گذشته ادامه داد: این روزها بهترین زمان است که ما میتوانیم به کودکان خوراک فرهنگی درست بدهیم، زیرا ماههاست که در خانه نشسته اند، اما به واقع چه اقدام درستی صورت گرفته است؟. ما بچهها را در خانه به حال خودشان رها کردهایم، اینها نهالهای آینده کشور ما هستند پس اگر به دنبال رشد و توسعه هستیم باید برای تربیت این نسل وقت بگذاریم و همه چیز را از سر باز نکنیم.
این فعال عرصه کودک و نوجوان ادامه داد: وقتی ما خوراک مناسب برای کودکان فراهم نکنیم آنها خوراکشان را به غلط از جای دیگر تامین می کنند، سینمای کودک ما نیازمند به تحقیق و پژوهش و همچنین نوآوری است، متاسفانه تولیداتمان در عرصه کودک نزدیک به صفر است و این وضع بسیار نگران کننده است.
فروتن در همین رابطه خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته کارگردانان بزرگی در عرصه کودک فیلم ساخته اند اما امروزه هیچ خبری از آنها نیست زیرا بستری برای فعالیت آنها وجود ندارد، سینمای کودک کاملا کوچکسازی شده و همین عاملی شده تا کارگردانان بزرگ ترجیحشان ساخت فیلم برای بزرگسالان باشد.