صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۲
کد خبر: ۶۶۲۲۹۵
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.

سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

«داوطلبین نقطه کور» آماده نمایش شد

فیلم کوتاه داستانی «داوطلبین نقطه کور» به کارگردانی و نویسندگی سیامک کاشف‌آذر آماده نمایش شد.

این فیلم روایتگر یک گروه از پزشکان بدون مرز است که در مواجهه و رویارویی با نیروهای داعش، بر سر یک دوراهی قرار گرفته و باید تصمیم مهمی بگیرند.

در «داوطلبین نقطه کور» بازیگرانی چون امیررضا پیرهادی، مجید حداد، سوگند زره ساز، الهام سالاری، حامد نوروزی، شهریار نیک پیکران، محمدعلی وزیری و معراج کریم زاده نقش آفرینی کرده اند.

سایر عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از تدوین: منوچهر صانعی، صداگذار: محمود موسوی نژاد، طراح گریم، صحنه و لباس: بابک کشن فلاح، فیلمبردار: آرش صادقی، صدابردار: امید قربانی، اصلاح رنگ و نور: فربد جلالی، دستیار اول کارگردان: ندا شعاع، عکس: زهرا پرست وند، تهیه کنندگان: سیامک کاشف آذر و مجید حداد.

رونمایی از بسته فیلم‌های اربعینی سازمان اوج

ششمین بسته آثار موضوعی سازمان اوج اختصاص به رونمایی ۶ فیلم مستند «میهمان»، «پیشکش ایرانی»، «لیوان بین‌الرحمین»، «روز چهلم»، «از کاراکاس تا کربلا» و «نعره حیدری» دارد که به مناسبت فرا رسیدن اربعین شهادت سید و سالار شهیدان در سامانه‌های اشتراک‌گذاری فیلم رونمایی و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

*میهمان

مستند «میهمان» به کارگردانی مسعود دهنوی و تهیه‌کنندگی احمد شفیعی در مدت زمان ۲۳ دقیقه به گونه ای شاعرانه به صورت موازی رسیدن زائران به مرز مهران و آماده شدن برای پیاده روی تا رسیدن به کربلا و حرم اباعبدالله را با اتفاقات برزخ تا بهشت روایت می‌کند.

*پیشکش ایرانی

مستند «پیشکش ایرانی» به کارگردانی مجتبی رضوانی و تهیه‌کنندگی مرکز ماوا در مدت زمان ۳۴ دقیقه روایتی از گروه سرود خیرالاحباب است که با حضور در میان موکب داران عراقی در مراسم اربعین حسینی در طول مسیر نجف تا کربلا اقدام به اجرای سرود به زبان عربی می‌کنند.

*لیوان بین‌الرحمین

مستند کوتاه داستانی «لیوان بین‌الرحمین» به کارگردانی فرج صالحی و تهیه‌کنندگی احمد شفیعی؛ داستان یک لیوان شیشه‌ای است که دوست دارد در موکب باشد و زائران از او استفاده کنند، ولی در اثر حادثه ای می شکند و باقی ماجرا برایش اتفاق می افتد.

*روز چهلم

مستند «روز چهلم» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی روح‌الله اسدی کیادهی در مدت زمان ۵۲ دقیقه ساخته شده و داستان افرادی است که از آمریکای لاتین در راهپیمایی اربعین شرکت و پس از بازگشت از این سفر معنوی خاطرات خود را بازگو می‌کنند.

*از کاراکاس تا کربلا

مستند «از کاراکاس تا کربلا» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی روح‌الله اسدی کیادهی در مدت زمان ۴۲ دقیقه ساخته شده و روایت دیپلمات ونزوئلایی است که به برای شرکت در راهپیمایی اربعین به کشور عراق می‌آید و در حین سفر تجربیات خودش را از این سفر بازگو می‌کند.

*نعره حیدری

مستند «نعره حیدری» به کارگردانی علی مومنی و تهیه‌کنندگی محمد سامان روایتی است از حضور زائران پاکستانی برای حضور در راهپیمایی اربعین. هر ساله چند هزار زائر پاکستانی در ایام اربعین حسینی با مشقت تمام و با همه سختی و مرارت پیش رو از شهرهایی مانند کویته، هرات و ... ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر را طی می کنند تا به مرز ایران و پاکستان در میرجاوه سیستان و بلوچستان برسند و از آن جا به سمت کربلای حسینی حرکت کنند. با توجه به جمعیت زیاد زوار، نیروهای مردمی امکانات رفاهی‌ای را در مرز میرجاوه در نظر گرفته‌اند و به استقبال از این زوار می پردازند. این مستند کوشش می‌کند تا بخشی از این ماجرا را روایت کند؛ روایت دل دادگی زوار پاکستانی برای زیارت سید الشهدا از یک سو و خادمانی که می‌توانستند در این ایام در مسیر اربعین گام بردارند اما خدمت به زوار حسینی را دقیقا در آن سوی کشورمان برگزیدند.

سازمان هنری رسانه‌ای اوج پیش از این نیز اقدام به عرضه پنج مجموعه آثار مناسبتی با محوریت مستندهای مطالبه‌گر، روحانیون برجسته، آثار محرمی، مجموعه مستندهای دفاع مقدس و فیلم‌های کوتاه دفاع مقدسی کرده بود و بسته مستندهای اربعینی ششمین بسته آثار موضوعی اوج در ماه‌های اخیر است که در فضای وی‌اودی عرضه اینترنتی شده ‌است.

اعلام تعداد آثار رسیده به بخش «روایت قلم» جشنواره فیلم «مقاومت»

موضوع فیلمنامه، یکی از بخش‌های مهم جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» است که در دوره‌های قبلی با محوریت فیلمنامه‌های حوزه دفاع‌مقدس و انقلاب، تحت عنوان «قلم طلایی» برگزار می‌شد.

با گسترده شدن مفهوم مقاومت و جهت‌دهی جشنواره به سمت موضوعات منطقه‌ای و همزمان با بین‌المللی‌ شدن شانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت»، بخش «روایت قلم» در چهار شاخه اصلی «انقلاب»، «دفاع‌مقدس»، «مقاومت و منطقه» و «بیداری اسلامی» در جشنواره طراحی شده است.

در این بخش نویسندگان فیلمنامه‎‌های «کوتاه»، «بلند» و «اقتباسی» از سراسر جهان می‌ توانند به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی، آثار خود را که از سال ۱۳۹۵ به بعد به نگارش درآمده و در جشنواره دوره قبل حضور نداشته‌اند، بدون محدودیت در تعداد، شرکت دهند.

تاکنون ۱۵۱ فیلمنامه از کشورهای مختلف مانند ایتالیا، فرانسه، انگلستان، کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و ۳۷۸ فیلمنامه نیز از داخل کشور به دبیرخانه رسیده است که در این بین فیلمنامه سینمایی و فیلمنامه فیلم‌کوتاه بیشترین سهم را دارند.

آخرین فرصت ارسال فیلمنامه به بخش «روایت قلم» شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت»، سی‌ام مهرماه است که با توجه به زمان باقیمانده، پیش‌بینی می‌شود، تعداد فیلمنامه‌های دریافتی افزایش یابد.

فیلمنامه‌هایی مجاز به شرکت در این بخش جشنواره هستند که بر اساس آنها فیلمی ساخته نشده باشد.

«گِلک» بهترین فیلم مستند جشنواره سانفرانسیسکو شد

مستند «گِلک» (Gelak) به کارگردانی سیروس کفاش برای حضور در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو که در ۱۹ و ۲۰ سپتامبر برگزار شد، انتخاب و در اختتامیه این جشنواره به عنوان بهترین فیلم مستند، جایزه سپنتا را کسب کرد.

این مستند پیش‌تر به فینال جشنواره pune هندوستان نیز راه پیدا کرده بود و در مسیر جشنواره ای خود جایزه بهترین فیلمبرداری را از جشنواره پونا هندوستان به دست آورد.

«گلک» قصه ای سرشار از امید است و فریاد فرو برده دخترکان هرمزی است که حاضر نیستند برای هنرشان خاک سرزمینشان را بفروشند و طعنه ای است به دست اندازان بیت المال و آب و خاک میهن که با وعده های سرخرمن به میدان کار می آیند و در قامت سارقان آن با جیب های آویزان بیرون می روند.

این مستند پیش از این به بخش مسابقه چندین جشنواره بین المللی دیگر راه پیدا کرده بود و در جشنواره بین المللی پارس موفق به گرفتن تندیس خلیج فارس و دیپلم افتخار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین تدوین شده بود.

سایر عوامل این فیلم عبارتند از تهیه کننده و کارگردان: سیروس کفاش، مدیر فیلمبرداری: سیروس کفاش، مدیر صدابرداری: محمد مختاری، تصویربردار: ایمان وطن پور، گوینده متن: فرخ نعمتی، طراح صحنه و لباس: بهار رحیمی، نویسنده متن: مریم اسدزاده، تدوین و اصلاح رنگ: مجید رستگار، آهنگساز: مرتضی کریمی، صداگذاری و میکس: علی ابوالقاسمی، منشی صحنه: سمیرم کفاش، بازیگر: خدیجه درویشی، مشاور رسانه: مریم رودبارانی، دستیاران تصویربرداری: نوید آقایی، عباس قاسمی، شهرام رنجبر، دستیار صدا: نیما مختاری، دستیار لباس: المیرا رضایی(با تشکر از  ایرج عاشوری سعید بشیری، حسن لفافیان، علی لدنی، علی مربی) پخش کننده فیلم: سولماز اعتماد، دستیاران فیلمبرداری: نوید آقای، عباس قاسمی، شهرام رنجبر، دستیار صدا:  نیما مختاری، نوید آقایی و مدیر تولید: مهدی شیردل.

حضور «قدم یازدهم» در جشنواره ایتالیایی

انیمیشن «قدم یازدهم» به کارگردانی مریم کشکولی‌نیا به بخش مسابقه هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه سدیسی فورلی کشور ایتالیا راه پیدا کرد.

این پویانمایی کوتاه، ششمین حضور بین‌المللی خود را در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه سدیسی فورلی ایتالیا تجربه می‌کند.

پویانمایی ۱۰ دقیقه و ۵۰ ثانیه‌ای «قدم یازدهم» از تولیدات سال ۱۳۹۸ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که بر اساس کتابی با همین نام نوشته زنده‌یاد سوسن طاقدیس ساخته شده است.

این رویداد هنری که به دنبال ارائه‌ شناختی جدید از مولفان و فیلمسازان جوان است، با هدف ایجاد فرصت دیدار و تبادل اطلاعات میان مخاطبان حرفه‌ای فیلم کوتاه در حوزه‌ی صنعت سینما و نیز جلب توجه عموم تماشاچیان و ایجاد سواد رسانه‌ای در نزد مخاطبان کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

با توجه به شرایط پیش آمده و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، جلسه‌های بحث و گفتگو، نمایش فیلم‌های منتخب و دیگر برنامه‌ها نیز مانند دیگر رویدادها و جشنواره‌های بین‌المللی به صورت زنده و آنلاین برگزار خواهد شد.

جشنواره‌ بین‌المللی فیلم‌های کوتاه سدیسی فورلی که از سال ۲۰۰۴ تأسیس شده است، امسال از ۱۱ تا ۲۰ مهر ۱۳۹۹ برابر با ۲ تا ۱۱ اکتبر ۲۰۲۰ در شهر فورلی کشور ایتالیا برگزار می‌شود.

اعلام اسامی فیلم‌های کوتاه بخش ملی جشنواره فیلم کودک

اسامی ۳۲ فیلم کوتاه (پویانمایی و زنده) پذیرفته شده در بخش ملی سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اعلام شد.

اسامی ۱۸ فیلم کوتاه پویانمایی و ۱۴ فیلم کوتاه زنده بخش ملی انتخاب شده برای نمایش در جشنواره امسال و کارگردانان این آثار به شرح زیر اعلام شد:

فیلم‌های کوتاه پویانمایی بخش ملی

۱- اتاق ۲۱ (پیمان دهقانی)
۲- اشک باران (اسماعیل عباسی)
۳- بعله! (مهین جواهریان)
۴- پژواک (برزان رستمی)
۵- چهره (آتیلا آشوری)
۶- خورشید آسمان، خورشید کاشی (زیبا ارژنگ)
۷- زاک و زیک (اسماعیل جباری)
۸- زونامی (تی‌یام یابنده، شیرین اخلاصی)
۹- صدای من، صدای او (آیدا حافظی)
۱۰- قدم یازدهم (مریم کشکولی‌نیا)
۱۱- قطار قشنگ من (نایری عیوضی، نوشیار خلیلی، نیکو احدی)
۱۲- کاش (هادی امیری، رها فرجی)
۱۳- گرگ و میش (امید سیفی)
۱۴- گل چراغ (نعیمه محمودی)
۱۵- لذت پرواز (مصطفی نظری‌زاده)
۱۶- من ایرانی‌ام (علیرضا کاویان‌راد)
۱۷- ناجی (سجاد اسماعیل بیگی)
۱۸- ناهار در چمنزار (حمیدرضا بیات)

*فیلم‌های کوتاه زنده بخش ملی

۱- آب سرد (هادی کیانی فلاورجانی)
۲- از خود گذشته (مهدی فریدی)
۳- امروز هم نه (مرجان اسماعیلی)
۴- آنتی ویروس (مجیدرضا دهقانی تفتی)
۵- جبران می‌کنم (جمال احمدی)
۶- دو دل (سبحان نصیری، علیرضا حسین‌زاده)
۷- رنگین کمان (محمد خلیلی)
۸- سیاهی (خورشید عالمی، نگار نجف‌زاده)
۹- شوفر (رضا نجاتی)
۱۰- شهر عسل (محمدمعین روح‌الامینی)
۱۱- قرنطینه (کاوه معین‌فر)
۱۲- کامیون (فاطمه فریدون)
۱۳- گاومیش (ابراهیم اشرف‌پور)
۱۴- مات (سمیرا حضرتی)

سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از ۲۷ مهر تا ۲ آبان به دبیری علیرضا تابش برگزار خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *