صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خروج ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی از عراق تا کنون

۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۲:۵۰
کد خبر: ۶۶۲۱۱۷
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مصوبه خروج نیرو‌های آمریکایی ازعراق همچنان پابرجاست، گفت: طبق اعلام الکاظمی تا کنون دو هزارو ۵۰۰ نیروی آمریکایی از عراق خارج شده‌اند.
اصغر زارعی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص اظهارات اخیر نخست وزیر عراق مبنی بر ارتباط همزمان بغداد با آمریکا و ایران بر اساس منافع ملی این کشور، اظهارداشت: مصطفی کاظمی سعی کرده تا به امروز  سیاست متعادل و متوازنی را در برقراری روابط با سه ضلع تاثیرگذار در پهنه سیاسی عراق یعنی آمریکا، ایران و عربستان برقرار کند.

وی گفت: الکاظمی با برقراری روابط متوازن با آمریکا، ایران و عربستان تلاش کرده تا مشکلات عراق را حل کند، البته با توجه به  مخالفت‌هایی که در این کشور به حضور آمریکایی‌ها وجود دارد و نیز با توجه به مصوبه پارلمان که پس از ترور ناجوانمردانه سرداران مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس مصوب شد، دولت عراق موظف است شرایط خروج نیرو‌های آمریکایی از صحنه سیاسی عراق را فراهم کند.

زارعی تصریح کرد: با توجه به عملیات‌هایی که بعد از ماجرای ترور اتفاق افتاد و نیرو‌های مقاومت عملیات‌های گسترده‌ای را در نقاط مختلف علیه نیرو‌های آمریکایی و اشغالگر در دستور کار قرار دادند، مبنای الکاظمی بر این است که یک توازن و تعادلی را ایجاد کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: البته از سوی دیگر نیز شاهدیم که نیرو‌های مقاومت با تمام توان سعی می‌کنند آمریکایی‌ها را تحت فشار قرار بدهند و شرایط را برای اخراج آن‌ها از منطقه فراهم کنند.

وی ادامه داد: با توجه به نیاز‌ها و روابطی که دولت الکاظمی با ایران دارد و وابستگی اقتصادی در بعضی از حوزه‌ها مثل انرژی و برخی کالا‌های مورد نیازشان مانند برق و نیز با نظر به قدرت منطقه‌ای ایران؛ متوجه است که هرگونه اقدامی در جهت محدود کردن نفوذ تهران می‌تواند هزینه‌هایی برایش به همراه داشته باشد.

زارعی بیان کرد: همانطور که شاهد سفر الکاظمی و پس از آن وزیر امور خارجه عراق به تهران بودیم، ارتباطاتی هم بین عراقی‌ها و آمریکایی‌ها وجود دارد و سفری به آن کشور از سوی نخست وزیرشان صورت گرفته است.

این کارشناس مسائل منطقه افرود: همینطور رایزنی‌ها و سفر‌هایی هم از سوی مقامات عراقی با دولت عربستان صورت گرفته که نشان از وجود یک توازن و تعادلی در سیاست خارجی عراق در قبال سه بازگیر تاثیرگذار در عراق دارد.

وی گفت: صحبت اخیر الکاظمی هم اشاره به این دارد که از یک طرف سرزمین عراق نمی‌تواند توسط سایر دولت‌ها مورد استفاده قرار گیرد و این پیام برای ایران هست که عراق بنا ندارد اجازه بدهد نیرو‌های خارجی، خصوصاً آمریکا، از سرزمین آن‌ها علیه همسایه‌های عراق عملیات نظامی داشته باشند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج نیرو‌های آمریکایی همچنان پابرجاست و در صحبت آقای کاظمی هم اشاره شده که اقدام آمریکا در اشغال عراق کاری اشتباه و سیاستی غلط بود و آمریکایی‌ها و اشغالگران باید خاک عراق را ترک کنند و همین مسئله باعث شد که وی اعلام کند که آمریکا تاکنون بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر از نیرو‌های خود را از عراق خارج کرده است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *