تحولات شرق مدیترانه و تنش میان آنکارا و آتن؛ کشتی جنگی آمریکا به منطقه اعزام میشود
تنشها در شرق مدیترانه در حالی ادامه دارد که آمریکا نقش فعالی در تشدید آن دارد.
– تنش در شرق مدیترانه که با اقدام ترکیه برای اکتشاف دریایی آغاز شد، رفته رفته گسترش یافته و پای دیگر کشورهای منطقهای و فرامنطقهای را به این ماجرا باز کرد.
به گزارش پایگاه های «دیپلمات، آناتولی و العربیه»، منطقه شرق مدیترانه در روزهای اخیر شاهد تشدید تنشها و درگیریهای لفظی میان سران ترکیه، یونان، قبرس، کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا بوده است.
هرچند تنش در این منطقه با نگاهی به تاریخ آن به ویژه مداخله نظامی ترکیه در قبرس در سال ۱۹۷۴ موضوع جدیدی نیست، اما دور جدید تنشها از فاکتورهای متفاوتی برخوردار است که عمده ترین آن مداخله مستقیم کشورها و سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای است.
ناتو اعلام کرد که «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی روز دوشنبه، ۵ اکتبر (۱۴ مهر) به ترکیه و روز بعد به یونان سفر خواهد کرد.
براساس برنامههای اعلام شده، «استولتنبرگ» در این سفر با «مولود چاووش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه، و چند نفر دیگر از مقامهای این کشور دیدار و رایزنی خواهد داشت.
ضمن اینکه اتحادیه اروپا نیز همچنان در اندیشه تحریم ترکیه است؛ هرچند نمیتوان انتظار اقدام معناداری داشت.
آمریکا نیز در حالی به استقبال تصمیم «آنکارا» و «آتن» برای از سرگیری مذاکرات میرود که همزمان پس از چند دهه یک ناو هواپیمابر را به منطقه اعزام میکند.
دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا که طی روزهای اخیر وارد ترکیه شد تا در مورد طیف گستردهای از مسائل از جمله تنش در مدیترانه شرقی بحث و گفتوگو کند، فردا با سایر مقامهای ترکیه دیدار خواهد کرد.
ترکیه تاکنون واکنشی به اعزام ناو هواپیمابر آمریکایی به شرق مدیترانه پس از سفر «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا به آتن، حمایت آمریکا از تاسیس پایگاه نظامی دوم یونان در جزیره کرت و مانور نظامی این کشور نشان نداده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *