صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارتباط مذاکرات بین‌الافغانی دوحه و انتخابات آمریکا

۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۱:۰۲
کد خبر: ۶۶۱۸۴۲
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در افغانستان گفت: آمریکایی‌ها نیاز به تداوم بحران و ناامنی در افغانستان دارند منتهی مشکل هزینه دارند و می‌خواهند یک بحران اداره شونده داشته باشند که آن را اداره کنند، اما هزینه‌اش را دیگران و مردم افغانستان بدهند.
ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به انجام گفت‌وگو‌های اخیر طالبان با آمریکا در دوحه اظهار داشت: هنوز توافقی در پی این گفت‌وگو‌ها صورت نگرفته و این مذاکرات به عنوان پیش زمینه‌ای برای مذاکرات بین الافغانی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: طرفین مذاکرات در دو هفته گذشته در حال تنظیم طرز العمل هستند که همین امر نشان از شکاف  عمیق دیدگاهی بین دو طرف دارد. این عدم هماهنگی یک فاجعه است و نشان می‌دهد چقدر مهندسی آمریکایی‌ها در شکل‌دهی به توافق دوحه بی‌بنیان بوده است و آقای ترامپ این توافق را تنها برای بهره برداری انتخاباتی انجام داده است. 

سفیر پیشین ایران در افغانستان با بیان اینکه ایران همواره پرچمدار صلح بوده است، عنوان کرد: خود بنده مبتکر صلح افغانستان بودم.  البته ایران یش از ۲ دهه است که پرچمدار صلح و امنیت در افغانستان بوده و هست. 
 
 
ظهره‌وند تصریح کرد: ایران به عنوان یکی از همسایگان تاثیرگذار افغانستان، در هیچ کجای این طراحی که آمریکایی‌ها با طالبان کردند، نبود و همچنین توصیه‌هایی که مقامات در مصاحبه‌ها و صور مختلف داشتند مورد توجه قرار نگرفت. 

سفیر پیشین ایران در افغانستان با بیان اینکه حضور آمریکایی‌ها برای صلح و امنیت نیست و آنها نیامده‌اند که از افغانستان بروند، افزود: آمریکایی‌ها نیاز به تداوم بحران و ناامنی در افغانستان دارند منتهی مشکل هزینه دارند و می‌خواهند یک بحران اداره شونده داشته باشند که آن را اداره کنند اما هزینه‌اش را دیگران و مردم افغانستان بدهند.
 
وی خاطر نشان کرد: شکافی که هم اکنون بین طالبان و آمریکا وجود دارد معرفتی، ایدئولوژیک، سیاسی و مدیریتی است و اصلا نوع نگاهشان به جهان متفاوت است و هر کدام از آن‌ها یک حرف جداگانه می‌زند لذا باید دید چگونه با هم توافق می‌کنند.

ظهره‌وند بیان داشت: آمریکا از مدرنیته و حکمرانی جدید سخن می‌گوید اما طالبان از خلافت اسلامی می‌گوید و خودشان را اصل دیده و مبنا را فقه حنفی می‌دانند، طالبان می‌خواهد همه مسائل را در چارچوب نگاه خود حل و فصل کند.

وی افزود: مذاکره یعنی بده و بستان، طالبان برای بده بستان نیامده بلکه برای سلطه بر افغانستان آمده است؛ آنها برای تغییر پارادایمی آمده اند تا کل ساختار را تغییر دهند.

سفیر پیشین ایران در افغانستان تصریح کرد: ملت مظلوم و ستمدیده افغانستان ۲۰ سال با کمک جامعه جهانی یک مسیری را پیموده است، این مسیر قابل برگشت نیست. حال با اینکه اختلافات بین آمریکا و طالبان عمیق است و این اتفاقات مسائل بعدی را در پی خواهد داشت، امیدواریم دوباره دود این اختلافات در چشم ملت افغانستان و منطقه نرود. 

ظهره‌وند گفت: به نظر بنده هیچ نتیجه‌ای از دل توافق دوحه بیرون نمی‌آید؛ فقط دور جدیدی از بحران آغاز می ‌شود، زیرا علی‌رغم همه انعطافی که  تیم دولت افغانستان نشان داده است، موضع منعطفی از طالبان نمی‌بینیم، با اینکه اشرف غنی خطرناکترین زندانی‌های طالبان را نیز  آزاد کرد.
 
 
وی عنوان کرد: در جریان توافقات دوحه، رژیم تروریست و جنایتکار آمریکا می‌خواهند با گروهک تروریستی طالبان برای ملت افغانستان تعیین تکیلف کنند؛ این خنده دار و کمدی است. این طرز مهندسی مذاکرات، مبنای غلط  داشته و فریبکارانه است.  در واقع آمریکا و طالبان با همدیگر مذاکره می‌کنند منتهی هزینه‌اش را باید طرف سومی بدهد که اصلا در ماجرا نبوده است. 

ظهره‌وند گفت: ایران به عنوان کشوری که همواره در کنار ملت افغانستان بوده و هم اکنون میزبان ۳ میلیون افغانی است و میلیون‌ها افغانی ایران را وطن خود می‌دانند؛ جز صلح و امنیت چیزی نمی‌خواهد چرا که خودمان نیازمند صلح وامنیت در منطقه هستیم .


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *