صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روزانه چقدر «قند و شکر» مصرف کنیم؟

۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۱۵۴۳
یک متخصص تغذیه در رابطه با حد مجاز مصرف روزانه قند و شکر گفت: این میزان بستگی به انرژی مصرفی روزانه دارد؛ مثلا اگر فردی به ۲۰۰۰ کیلوکالری انرژی در روز نیاز داشته باشد، در حدود ۱۰۰ کیلو کالری باید از قند و شکر تامین شده و مصرف کند.
_ فارس نوشت: فرزاد شید فر، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره «مصرف شکر و عوارض آن بر سلامت بدن»، اظهار داشت: شکر یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده بسیاری از بیماری‌های مزمن غیر واگیر است که در سر لوحه آن‌ها چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی است.
 
وی ادامه داد: امروزه مشخص شده مصرف شکر یا غذایی که حاوی قند زیاد است، ارتباط مستقیمی با این بیماری‌ها دارد؛ یعنی اگر روند چهل سال قبل به این طرف در کودکان و بزرگسالان را دنبال کنیم، می‌بینیم در جوامع مختلف و در سنین مختلف درصد چاقی افزایش پیدا کرده است.
 
 این متخصص تغذیه افزود: به موازات آن میزان مصرف شکر نیز افزایش یافته؛ یعنی ارتباط مستقیمی بین مصرف شکر و غذا‌های شیرین شده و بروز چاقی و عوارض حاصل از آن مانند دیابت و بیمار قلبی وجود دارد.
 
شید فر بیان داشت: مشخص شده میزان چاقی در کودکان و نوجوانانی که نوشابه‌های شیرین کننده و غذا‌های حاوی قند مصرف می‌کنند بیشتر است؛ به همین خاطر امروزه توصیه می‌شود شکر را به میزان بسیار کم در برنامه غذایی استفاده کنیم؛ به طوری که باید مصرف شکرو قند کمتر از ۵ درصد انرژی مصرفی روزانه باشد.
 
وی متذکر شد: اگر بیشتر مصرف شود بیماری‌های مختلفی همچون پوسیدگی دندان ایجاد می‌کند؛ همچنین در بروز انواع سرطان‌ها نیز نقش دارد. مصرف قند و شکر به صورت معمول و همچنین غذا‌های افزودنی شده مانند نوشابه‌های شیرین، انواع کیک‌ها، سوهان و انواع تنقلات شکردار می‌تواند با چاقی مرتبط بوده و مصرف آن در تمام سنین باید محدود شود.
 
این متخصص تغذیه درباره اینکه «روزانه چقدر می‌توانیم قند و شکر مصرف کنیم؟»، یادآور شد: این میزان بستگی به انرژی مصرفی روزانه دارد؛ مثلا اگر فردی به ۲۰۰۰ کیلوکالری انرژی در روز نیاز داشته باشد، در حدود ۱۰۰ کیلو کالری باید از قند و شکر تامین شده و مصرف کند.
 
شید فر تصریح کرد: یعنی در کل میزان غذای مصرفی روزانه، باید کمتر از ۲۵ گرم قند و شکر مصرف کند.
 
 
 
 

برچسب ها: شکر قند بیماری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *